Racerapport 2013-07-14 Halmstad triathlon 11.3  - Löpning
Triathlon Tävlingar 1 inlägg 4055 visningar

Racerapport 2013-07-14 Halmstad triathlon 11.3 

Marcus Aronsson
1977 • Gnosjö
#1
15 juli 2013 - 23:22
2 Gilla 
Jag vaknade kl06:00 för frukost. Och cyklade in till stora torg vid 07:10 tillsammans med en triathlet från Karlskrona, som jag träffat på campingen. (Vi ligger på hagöns camping) 
Vi kom in till växlingsområdet på stora torg där gick jag igenom den obligatoriska säkerhetskontrollen av cykeln och letade sedan upp min plats. Placerade mina cykelskor, löparskor, hjälmen på styret med glasögon och nummerlappen i. 
På med våtdräkt å iväg mot simstarten som låg 2km från växlingsområdet, i god tid. Jag gick och pratade avslappnat med en triathlet från Manchester, plötsligt!!! Jag kom på att jag har glömt ta på mig tidtagningschippet, jag fick springa ca 500m tillbaka, hittade det inte vid cykeln, VÄSKAN!! Den har jag checkat in. Springer till väskinlämmningen, inget chipp, tillbaka till cykeln. Detta behöver jag verkligen INTE!! hittar sedan chippet i min ena cykelsko(!!!?!) Klockan närmar sig 9:00, det blir löpning 2km i våtdräkt till starten, jag är riktigt svettig när jag kommer fram och ska pricka av mig, då säger dom att starten är framflyttad 10 minuter. Skönt! Då hinner jag iallafall värma upp några minuter i vattnet också. Jag tar en plats ganska långt fram men inte för långt, tittar mig omkring, försöker se vilka som kan tänkas simma snabbt.
Starten går 9:10 och jag vevar på, många simmar ifrån mig, jag vet att jag är en dålig simmare och försöker hitta några fötter att följa, men alla jag hittar simmar ifrån mig, snart blir jag ganska ensam. Jag måste simträna mer. Kommer upp vid växlingen (T1) och känner mig ändå ganska fräsch. Jag har ingen aning om vad tiden är, våtdräkten åker av på med sockar, skor, glasögon, nummerlapp, hjälm och iväg på cykeln. Tittar på klockan efter en stund 09:55, fan jag simmade på 50 minuter tänkte jag. Efter någon km upptäcker jag att jag glömt min energi. Men det ska ju spela mindre roll jag äter ju enligt LCHF och då är ju resurserna outtömliga. Och jag har ju kokosvatten med 8g socker i. Cyklingen flyter på iallafall och de första 60 km plockar jag 68 placeringar. Trots kraftig vind, enligt SMHI 8m/s och upp till 13m/s i byarna. Vid ca 70km börjar energin sina. Sista 20km tar jag 1 placering och missar energin på sista vätskedepån.
Jag kommer in till andra växlingen (T2) som ett vrak och mosig i huvudet som jag var glömmer min gel för andra gången. Nu är det 3km till första vätskedepån, väl där på stumma, darriga ben trycker jag i mig sportdryck, coca cola, chips och stapplar vidare. I varje minsta lilla uppförsbacke får jag gå, jag har sååå ont. Vid varvningen inne i stan springer jag trots mina smärtor. Jag fylls av negativa tankar att jag ska bryta, aldrig göra triathlon mer, jag är kass som inte ens klarar en halv Ironman. Att Jag ska sälja min startplats på Tjörn. Men gradvis återfår jag energin, varje varv hejar Marie och barnen på, jag får kraft av det, jag kan springa snabbare och snabbare. Det tog nästan 15km löpning innan jag kan springa för full maskin, sista 6km är mina snabbaste. Jag klarade det till slut. Men hur gick det? Ingen aning. Min gissning var närmre 6 timmar men bryr mig nästan inte, jag är så trött och har så ont och mår riktigt illa. 
Jag tog en stor macka av vitt bröd och mycket smör och ost, lade mig på min ryggsäck vid min cykel och tyckte synd om mig. Efter att ha landat lite, pratat med Marie och flickorna, Vunnit ett par skor på mitt startnummer, 2nr för stora förstås. Kändes det ändå ganska bra att jag klarade det.
Väl hemma i husvagnen kunde jag i lugn och ro kolla tiderna på nätet. 
Så här såg min raceplan ut jämfört med mina tider 
planerad tid / hur det gick
Simning: 40 min/ 35:48min
T1: 0:00/2:45min
Cykel: 2:35:00 / 2:43:41
T2: 0:00/1:19 min
Löpning: 1:40:00 / 1:53:10
Sluttid: sub 5:00/5:16:47
Tjörn 11.3 2012 gjorde jag på 5:39:36
Jag är faktiskt riktigt nöjd med personbästa på distansen. Men den 31/8 på Tjörn ska jag simma, cykla och löpa ännu fortare. 
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons