Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 6686 visningar

trailskor till axa fjällmarathon.

Björn Arvidsson
1980 • Sjuntorp
#1
13 juni 2013 - 19:56
Gilla
Hej. Såg en tråd ifrån förra året angående trailskor till axa. Nu är det lite mindre än två månader kvar till mitt första marathon. Och jag behöver införskaffa ett par nya skor. Springer idag i saucony omni med pronations stöd plus att jag har iläggs sulor, jag är nämligen extremt plattfot. Hinner jag springa in ett par nya skor? Och är det någon som kan rekommendera ett par skor? Jag har använt mig av saucony dom sista tio åren. Och dom har aldrig svikit mig tidigare.

Tack på förhand / björn
1980 • Åby
#2
13 juni 2013 kl 21:22
Gilla
Fjällmaran innebär löpning på (läs i) myrar, våta spångar, mjuka snabba stigar och hårt berg. Med andra ord behöver du skor som dränerar snabbt, har bra grepp och om du som jag snubblar en del så skyddar fötterna samtidigt.

Saucony har väl Peregrine som alternativ där, kanske kan vara nåt? Annars har Salomon en del skor i samma segment i Speedcross och Fellcross. Ifjol kom det ett bra erbjudande på Dynafit Feline från Vertexfolket som också är en mycket kompetent sko för just den typen av tävlingar.
1973 • www.swedentrails.com
#3
14 juni 2013 kl 07:07
Gilla
Behöver du den typen av sko och känner dig bekväm med Saucony finns ju alltid Xodus: http://www.wiggle.co.uk/saucony-progrid-xodus-30-shoes/

Annars tror ju jag som vanligt att det är inte är alltid som ortopederna har koll på vad som funkar Off-Road. Jag tror tunnare skor skulle funka för dig också. Men nu har di lite väl kort tillvänjningsperiod kvar..
Patrik Lindegårdh
1979 • göteborg
#4
14 juni 2013 kl 13:56
Gilla
Jag sprang Axa 2011 i Saucony peregrine, dom funkar hyfsat.

Det jag inte gillar med dom är att dom är ganska klumpiga och styva i sulan, greppet är inte lika bra som tex inov8 och dom blir rätt tunga när dom är blöta.

Skulle jag springa i år hade det nog blivit med inov8 x-talon 190 med iläggs sulor :). Jag tycker inov8 skor är bra överlag och dom har ett ganska bra pris (jmf med tex salomon i alla fall)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.