Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 10616 visningar

Smärta i vaden både under och efter träning

Aida
1993 • Göteborg
#1
27 februari 2013 - 09:36
Gilla 
Hej alla glada motionärer!

Jag har precis kommit igång med träningen. Fyllde 19 för tre månader sedan och tänkte "nu finns det inga ursäkter längre." Började på gymmet men har nu börjat springa ute på skogsstigar mer och mer. Eftersom jag gillar kondition lika mycket som styrka så kör jag 50/50, vissa veckor lite mer av styrka och vise versa.

Nu till problemet: den senaste veckan har jag vaknat mitt i natten av en ordentlig kramp i vaderna men främst i den högra. Det enda som hjälper är att jag sträcker ut vaden riktigt ordentligt tills smärtan släpper. Nu har problemet börjat hemsöka mig på dagarna också: jag kan inte springa mer än 3 minuter utan att vaderna börja smärta som tusan. Det är inte så att de "ömmar" lite utan det känns som om jag har kört "calf raiser" (en maskin på gymmet där man ska sträcka på tårna mot en vikt och på så sätt bygga upp vadmuskeln) cirka 50 gånger. Jag är så frustrerad då jag verkligen vill springa men inte kan. Däremot kan jag köra crosstrainern utan problem.

Vad kan problemet bero på? Jag är inte så där supernoga med att stretcha, det finns dagar då jag inte strechar alls (dumma mig). Och vad föreslår ni för lösning?

Tack i förhand!
1989 • Göteborg
#2
27 februari 2013 - 10:33
Gilla 
Din kopp är inte van vid träning än, kramper beror ofta på att man dricker för lite vatten. Sedan är senor och muskler inte vana vid denna belastning. Så mitt tips är:
Drick mer vatten och chocka inte kroppen från ingen träning till mycket träning, så låt kroppen bestämma.
Aida
1993 • Göteborg
#3
27 februari 2013 - 14:32
Gilla 
Måste först tacka för de snabba svaren, tack tack tack.

Jag tror precis som du Ludvig att jag bara är överansträngd. Jag har gått från noll till 100 på lite över två månader och jag har knappast haft några ordentliga vilodagar. Så nu har jag tänkt att lyssna på min kropp och vila i några dagar, dricka mycket vatten och stretcha.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.