Löpning Avancerad träning 4 inlägg 2814 visningar

Hur sätter ni era mål för året?

Karibou
1976 • Sundbyberg
#1
5 februari 2013 - 20:53
Gilla
Hej!
Som många här hade jag satt mål för året 2013 för olika distanser (mara, halv-mara och 10K). Dock nu efter 25 dagar i januari har jag redan sprungit iväg från ertt av mina 2013 mål:
mara > mål:3:15 - det blev 3:11:55 i Dubai

halv-mara är tänkt under 1:34 och 10K under 43

Nu är jag lite förtvivlad och vet inte riktigt HUR/VAD skall man sätta för mål. Naturligtvis vill jag förbättra mina tider samt behålla minst tiderna jag redan har.

Hur gör ni för att sätta era mål? Eller är jag för messig och sätter för lätta mål? Är redo att träna det som krävs samtidigt behålla livet jag har (!) TID hittar man alltid...

Tack för förslag och tips!
1972 • Strängnäs
#2
5 februari 2013 kl 21:08
Gilla
Snyggt! Ja, du är för mesig. :-) Under 3 lär du väl sikta på och lätt sub90 på halvmaran.

Jag har flera mål, både prestationsmål (tider, antal träningspass...) och välmåendemål. Och mål på lite olika sikt. Jag har haft nytta av sätta långsiktiga prestationsmål som jag drömt om men knappt trodde jag skulle mäkta med. För några år sedan kändes sub40 på milen omöjligt, men jag satte målet och klarade det efter rejäl och målmedveten träning. Det var kul. Sen tycker jag det är viktigt att formulera "nöjd" eller "godkänt"-mål som är fullt genomförbara, fast utan att vara för enkla. Så att man undviker känslan att aldrig vara nöjd.
Kalle Petersson
1980 • Mölndal
#3
5 februari 2013 kl 21:36
Gilla
Jag tog bara ett nummer som var jämnt och så kör jag på det :) jag har ju iofs lite andra träningsmål som jag inte skrivit upp här men de finns bara i huvudet.
Anders Grahl
1987 • Mölnlycke
#4
5 februari 2013 kl 23:15
Gilla
Karibou; Jag tycker du ska vara sjukt nöjd med att du har klarat av ditt mål, för det var väl det som var meningen? Att det kom redan nu ska du vara extra stolt över!

Sedan när du njutit ett tag kan du försöka hitta ett nytt mål som motiverar dig till att satsa vidare. Själv gillar jag mål som ligger hyfsat nära i tiden, de motiverar mig mest. Har lösa tankar för vad jag vill löpa på för tider om ett tag men vägen dit hackar jag upp i småmål och sedan kan jag fira varje avklarat delmål som faktiskt tar mig lite närmare ett större mål.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.