Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 2120 visningar

Spirit eller Pytho istället för Anima?

1965 • Täby
#1
2 december 2012 - 11:35
Gilla
Jag har nu tagit fram mina Anima, som jag gillade så mycket förra året. Men efter att sen dess ha sprungit med Kinvara, Merrell, Lunaracer, X-Talon 212 etc. så kändes dom för "bulkiga" (dödar liksom steget).

Så jag vill ha nåt "lättare", troligen en smula lägre drop och som låter foten jobba lite mer.

Detta är för asfaltslöpning, dvs som värst kan det vara asfalt mest hela vägen (tänk våren asfalt/isfläckar).

Spirit eller Pytho? Erfarenheter från nån av dessa på asfalt? Eller kanske tom jämförelse? Eller nån annan med metalldubb som inte känns hemsk när asfalten är naken?
1978 • Arboga
#2
2 december 2012 kl 15:01
Gilla
Jag tycker alla dubbskor känns lite aviga på ren asfalt. tidigare år sprang jag med VJ Xarxa och det fungerar skapligt på asfalt, detta år har jag sprungit några vändor med Python och det känns lite bättre. Men jag tror du aldrig kan få samma känsla som dina lättviktare du använder på sommaren. Skulle möjligtvis vara om du hittar en supertunn orienteringsko men det blir kanske för hårt?

1965 • Täby
#3
6 december 2012 kl 11:55
Gilla
Jag tänkte uppdatera här, om någon hittar denna tråd i framtiden:

Efter att ha sprungit några gånger för säsongen med mina gamla Anima så har det "släppt". Det var nog mest att jag var ovan med både snö och skorna. Så, landet för mig med dubbskor ligger som följer:

- Nya Anima på väg in, beställde idag.
- Inov-8 Oroc 280 beställda, men troligen inte nåt jag vill ha på asfalt. Ser däremot fram mot att jämföra dessa mot Anima i skogen.
- Sen är jag nyfiken på VJ, men där ska jag besöka och handla på en välsorterad butik så jag kan få råd, rekommendationer, prova etc.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.