Träning
Träning start
Träningsprogram
Löparkalkylatorn
Träning idag
Community
Community start
Stjärnmedlemskap
Alla medlemmar
Forumkategorier
Alla forumtrådar
Kartan
Mät runda
Rundor
Tävlingar
Aktuell
Tävlingskalender
Resultatlistor
Liveresultat
Artiklar
Alla artiklar
Logga in
Registrera
×
E-postadress
Lösenord
Kom ihåg mig
Glömt lösen?
Löpning
•
Kom igång
•
4 inlägg
•
2693 visningar
•
Blodsmak vid kallgrader
Johan
1977 • Värmland
#1
•
28 oktober 2012 - 20:00 (Redigerad 28 oktober 2012 - 20:00)
Gilla
Klicka för att gilla
Har inte varit någon duktig löpare när kylan gjort sitt inträde tidigare år, men i år ska jag allt masa mig ut i löparspåret ändå. En fråga dock. När jag springer och det som t ex idag, är ett par plusgrader eller kallare ute, får jag alltid en blodsmak i munnen. Detta utan att jag tar ut mig hårdare än annars.
Nu undrar jag, vad beror denna blodsmak på? Är det bara en smak som liknar blod eller springer jag runt och blöder på riktigt? I så fall gör man väl bäst i att ha med sig en första förbandslåda :)
Christian
1980 • Gävle
#2
•
28 oktober 2012 kl 20:42
Gilla
Klicka för att gilla
Har läst att blodsmaken beror på att pyttesmå blodkärl i lungorna brister. Genererar tydligen i miniblödningar. Kanske blir det värre i kylan på något sätt.
Johan
1977 • Värmland
#3
•
28 oktober 2012 kl 20:43
Gilla
Klicka för att gilla
Där ser man. Men det är bara att löpa vidare eller?
Christian
1980 • Gävle
#4
•
28 oktober 2012 kl 20:59
Gilla
Klicka för att gilla
Ja det tror jag. Många av elitskidåkarna utvecklar astma till följd av kalluften dom andas in. Hela 80% enligt Svt:s vinterstudion iaf, men det ska väl knappast vara någon fara för oss vanliga dödliga???
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet.
Registrera dig här
eller logga in ovan.
Relaterade forumtrådar
Blodsmak, varför?
Blodsmak i munnen efter pass