Löpning Kläder, Skor & Prylar 1 inlägg 3297 visningar

Recension: Asics Fuji Racer

Kenneth Eliasson
1961 • Tyresö
#1
1 juli 2012 - 17:19 (Redigerad 1 juli 2012 - 17:20)
Gilla 
Förr eller senare blir man blöt om fötterna. Springer man i skogen blir man det nästan alltid. Skotillverkarna har väl i princip haft tre sätt att förhålla sig till det. Det första är att de har struntat i det. Det andra är att de med olika material har försökt skydda fötterna från väta. Det tredje är att de har accepterat att fötterna blir blöta men att de har använt material i skorna som suger upp så lite vatten som möjligt.

I Asics Fuji Racer är det tredje alternativet draget ett steg till. Här har man tänkt sig att vatten som kommer in i skorna ska komma ut så fort som möjligt. Under sulan finns dräneringshål.

Jag har använt dessa skor på varierande underlag. Det har varit blött av olika karaktär (surhål, lervälling, bäckar). Jag har även sprungit på berg, stigar med mycket rötter och sten och på vanliga släta grusvägar. Jag till och med nött några km på asfalt.

Idén med dräneringshål fungerar väldigt bra. I och för sig tränger vatten igenom från dräneringshålen. Men det spelar ju mindre roll när man ändå har gått ner sig i dyngan. Trots att skorna är lite vadderade upplevde jag inte att de sög åt sig så värst mycket vatten, i varje fall inte på något märkbart viktökande sätt. Känslan av blöta fötter försvann också påtagligt snabbt, även efter att jag hade sprungit i en bäck.

Skorna är lätta, har bra passform och hälgrepp och fungerar utmärkt på alla underlag. Jag ger dem 5 av 5 möjliga.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.