Joggare 55+ 50 inlägg 1334 visningar

Sommarträning frekvens?

Katinka Bille Lindahl
1950 • Flatön
#1
11 juni 2012 - 15:03
Gilla 
Hejsan, så kul att det blev en grupp! :-) Startat en tråd för att det ska "hända något" här. Var inte riktigt medveten om att allas träningsdata hamnar i gruppen, men det var ju kul! Hoppas det inte avskräcker någon från att gå med bara.
Jag ska till hjärtdoktorn på onsdag för att försöka få veta om mina pulsrusningar betyder att min träning påverkas på något sätt, hoppas verkligen inte! Min plan är att jogga tre gånger i veckan, 8 km tisdag och torsdag och 11 km lördag eller söndag.
Hur ofta tränar ni?
< < < 1 2 3 > > >
Birgitta Gunnarson
1953 • Sollentuna
#2
11 juni 2012 - 19:19
Gilla 
Låter bra att kolla upp det - framför allt för att slippa oroa sig!
Min ambition är också att försöka träna tre gånger i veckan, fast det blir lite olika dagar eftersom jag jobbar oregelbundet.
Har du sikte på något lopp,,,?
Katinka Bille Lindahl
1950 • Flatön
#3
12 juni 2012 - 12:38
Gilla 
Ja, det blir bra, de ska göra ultraljud på hjärtat vilket känns tryggt.
Jag har ställt in mig på Musselloppet i Lysekil den 4 augusti, det är ett millopp genom stan under Musselfesten som är en riktig folkfest. Dessutom är Mustafa Mohamed högste beskyddare av loppet och speaker - jättekul! :-)
Birgitta Gunnarson
1953 • Sollentuna
#4
12 juni 2012 - 16:27
Gilla 
Skoj! Det låter som nåt i stil med KK-joggen i Katrineholm, som vi brukar springa. Det ligger under Katrineholmsveckan och brukar också vara lite folkfest. (Fast utan Musse..!)
Nina Mohss
1956 • Uppsala
#5
12 juni 2012 - 17:31
Gilla 
Jag försöker också springa tre gånger i veckan. Ibland byter jag ett pass till ett spinningpass, eller stoppar in det emellan. Jag har gått på spinning i väldigt många år med en fd. arbetskamrat. Det är kul att ses och ett bra sätt att hålla kontakt på så jag vill ogärna ta bort det. Jag brukar inte ha problem att köra spinning dagen efter jag sprungit. Tvärtom känns betydligt mer i benen.

Just nu är det vattenjogg tre gånger i veckan och något spinningpass emellanåt. Jag har varit dålig på att använda min träningsdagbok här men ska försöka bli bättre på det.

I vår har jag sprunigt med en grupp, Löpsteget, här i Uppsala och lärt mig jättemycket. Som att springa intervaller, backe, på löpbana, i teräng med mera. Ska försöka tillämpa detta något pass i veckan när jag är tillbaka i normala löprutiner. Det har gett mycket till både kondition och snabbhet. Hade hoppats få kvitto på det i Blodomloppet i maj, men så gick jag och gjorde illa foten.
Rosmarie Magnusson
1954 • Björneborg
#6
12 juni 2012 - 22:52
Gilla 
Hej! Jag springer mest på grusvägar under min träning men också asfalt under vintern.
Tycker du/ni det är bra med pulsklocka? jag använder den sällan (Mäter bara tiden, takten och avstånd). Tycker ni det är bra med pulsmätning?

Jag tränar ofta:) På vintern spinning tre gånger i veckan, jogging 2-3 gånger i veckan (så stolt att jag lyckades jogga hela vintern för första gången). Nu cyklar jag t.o.r till jobbet (3 mil samt joggar 3 gånger i veckan. Gillar att röra på mig!
unni gunnarsson
1961 • göteborg
#7
12 juni 2012 - 23:09
Gilla 
jag tog mig friheten att gå med hoppas de e ok fast jag e så UNG.
Jag använder alltid min pulsklocka mest för att kolla vilken tid jag håller. Springer c.a 3 dar i veckan . förut sprang jag 4-5 dar/vecka
men tyvärr håller inte knäna för att springa så ofta längre.
Roligt med en grupp för dom lite äldre.
Rosmarie Magnusson
1954 • Björneborg
#8
13 juni 2012 - 19:56
Gilla 
Vad kul att så många är intresserade av löpning. Kul att läsa era inlägg. Det behövs en grupp att diskutera de problem vi kan ha eller råka ut för.
Jag hade också ont i knäna. Upptäckte egentligen först när jag inte kunde resa mig upp i skidbacken efter ett fall att något var tokigt. Fick reda på att jag kompenserat en skada och inte hade några muskler i vänster ben. Efter ett års träning hos sjukgymnasten kom jag i gång igen med joggingen. Nu hjälper mig ( förstår att det inte är så för alla) joggingen att bibehålla musklerna i benet.
Håller med dig Nina. Jag fick också tipset att försöka mig på intervaller. För första gången i mitt liv sprang jag intervaller nu i vår och vet ni vad? Det var kul och jag såg dessutom resultat. Så våga testa men försiktigt.
Marie Samuelsson
1958 • Nösund
#9
13 juni 2012 - 20:58
Gilla 
Jag springer också 3 ggr/veckan, i normala fall. Nu klarar jag knappt att gå 2 km :(

Det stör mig lite att träningsdagboken är med på sidan, men det är bara för att jag är en riktig nörd på tabeller och dagböcker, på gamla dar har jag insett att jag faktiskt är en tävlingsmänniska ( vilket jag alltid förnekat), jag gillar inte att jag är sist på listan...sagt med ett stort mått av ironi ;)

Väntar på röntgensvar angående min skadade rygg,sedan ska jag beställa tid hos Jonas. ( Osteopat).

Jag älskar intervaller, men springer de helst på löpband...bra för både konditionen och snabbheten.
Nina Mohss
1956 • Uppsala
#10
13 juni 2012 - 21:10
Gilla 
Jag tror att man egenligen kan träna precis som de yngre, med den skillnad att man måste vara mer noga med vila emellan passen när man är äldre.
unni gunnarsson
1961 • göteborg
#11
14 juni 2012 - 00:09
Gilla 
Det är lätt att träna för mycket när det går bra.
På måndag ska jag till en naprapat och efter det till en ortoped och göra en fotanalys.
Har inte sprungit på snart 3 veckor, att få springa nu när det är som vackrasr ute är verkligen nåt jag längtar efter.
Stör mig med att min träningsdagbok just nu lyser tom.
Men jag har blivit en jäkel på yoga nu
Rosmarie Magnusson
1954 • Björneborg
#12
14 juni 2012 - 21:54
Gilla 
Usch vad tråkigt att höra om skador ni har drabbats av. Jag som gnäller över att mitt barnbarn smittat mig med en förkylning (vilket innebär ingen jogging eller cykling. Jobbigt!)
Lycka till med sjukhusbesök, naprat, ortoped,.... Ni kommer snart igen!
unni gunnarsson
1961 • göteborg
#13
15 juni 2012 - 17:30
Gilla 
Ja jag hoppas att jag snart ska kunna springa igen .
I september är jag och mina barn med resp.anmälda till Iform-loppet i slottskogen 3:dje året vi springer det. iår får även killar vara med och springa så sonen och sv.sonen får vara med iår.
Ett lopp jag varmt kan rekommendera till er som bor i gbg. Det delas ut fina priser på nr-lappen.
Lisa Borell
1949 • Värnamo
#14
17 juni 2012 - 16:59
Gilla 
Tråkigt att med skador o krämpor. Jagg tror att jag hade mer kroppsliga besvär när jag var 40 (rygg) än nu. Peppar peppar! Tack o lov har jag inga större känningar just nu. Jag har just börjat följa träningsprogram för att springa Tjejmilen. Jättekul med både intervaller och distans. Det är mycket lättare att springa efter uppgjort program än utan. Och så tror jag att det blir lagom mängd., Hur gör ni? innan Tjejmilen har jag Blodomloppet på programmat. Ett kul lopp där nästan hela min arbetsplats deltar med gång eller löpning. Peppar varandra.
Katinka Bille Lindahl
1950 • Flatön
#15
20 juni 2012 - 22:31
Gilla 
Hej igen allihopa, har inte varit inne på ett tag (sedan läkarbesöket) och är så glad att gruppen "går av sig själv"! Jätteroligt att läsa alla inlägg!
Doktorn gav mig OK att fortsätta jogga och sa att hjärtat är starkt och bra, men har "förtjockats" något av mitt höga blodtryck. Fick ny, starkare medicin. Sprang för första gången igår på mer än en vecka, har bestämt mig för att skippa pulsbandet. Jag är också en tävlingsmänniska, och dessutom lite hjärtnojig nu. Bättre att känna vad kroppen säger har jag bestämt, än att titta på pulsklockan och indra om den visar fel ;-)
Jag tycker det verkar vara svårt att springa efter uppgjort program. Hur gör man om programmet säger snabb intervall just i en uppförsbacke? Även om mina rundor är mellan 8 - 10 km och jag springer 2 -3 ggr/vecka så går jag ju ändå uppför de allra värsta branterna...
Katinka Bille Lindahl
1950 • Flatön
#16
20 juni 2012 - 22:34
Gilla 
Unni: Yoga låter underbart, blir så avundsjuk! Att bo på landet som jag gör minskar såna möjligheter. Qi gong provade jag på Kanarieöarna på stranden i våras, det skulle jag också vilja fortsätta med, var helt underbart. Men jag tycker det är svårt att komma ihåg rörelserna. Kanske om man kunde lyssna till instruktioner i Ipoden? Yoga efter en DVD tycker jag är värdelöst.
unni gunnarsson
1961 • göteborg
#17
21 juni 2012 - 18:58
Gilla 
Jag fick Ok från naprapaten att börja springa,så idag började jag med 4km. Man märker så fort kondisen man byggt upp försvinner. Jag har ju inte sprungit på snart 4:a veckor,ja jag kan säga att det var som att börja om. Nästa vecka ska jag få ett program att jobba efter av naprapaten. Katinka:Yoga är väldigt bra för oss löpare vi har ofta så korta muskler. Nu ser jag framemot mycket skön löpning i grönskan
Lisa Borell
1949 • Värnamo
#18
21 juni 2012 - 21:51
Gilla 
Katinka. Att springa efter program. Kräver kanske lte planering så att intervallerna inte kommer i backarna. men inte svårt. Det går ju fint att springa samma sträcka fram o tillbaka. Gjorde det nu ikväll. Härligt i solen utmed en sjö!
Ha en skön midsommar med härlig löpning!
Marie Samuelsson
1958 • Nösund
#19
25 juni 2012 - 15:09
Gilla 
Jag tycker också om att springa efter program, lättare att ta i lite extra för att jag " måste" än om jag bara springer på efter mitt eget huvud.
Anmälde mig till midnattsloppet så snart det gick, men tyvärr blir det inget lopp. Vet inte i nuläget om jag någonsin kommer att springa igen. Röntgensvaret visade en kotkompression och en trolig fraktur i en kota...känns inte alls kul :(

Ha det gott och spring lite för mig också.
Lisa Borell
1949 • Värnamo
#20
26 juni 2012 - 18:08
Gilla 
Hej Marie! Jag känner dig ju inte men jag känner jättemycket för dig. Hoppas att du läker ihop och kan komma igen på något sätt. Roligt att du också gillar träningsprogram. Fick veta idag att jag hade inspiretat 2 tjejer att också följa program o de var så nöjda. Kul. Ska tänka på dig under kvällens runda-när åskvädret har passerat. Krya på dig!
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.