Löpning Rundor & Kartor 10 inlägg 3429 visningar

Etapp 4-1 Sörmlandsleden

Tommy Darmark
1977 • Stockholm
#1
17 april 2008 - 17:19
Gilla 
Jag tänkte ta ett långpass på sörmlandsleden. Åka kommunalt till etapp 4 för att springa till 1.

Är det någon som sprungit delar eller hela denna runda? Skulle bara villja få reda på om detta är en bra idé. Det borde bli mellan 25-30K.

Tack tack
/T
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#2
18 april 2008 - 00:49
Gilla 
Hrm, beror nog mest på dig själv... Dvs vad för typ av löpning du vill ha. Sörmlandsleden är mer för vandring än för löpning. Men det går absolut att springa där.
4-1 är väl från Handen till Björkhagen? Jag har sprungit etapp 1 från Björkhagen söder ut lite olika långt ett par ggr. Och har sprungit från Tyresta (etapp 3?) norrut mot Tyresö en gång.

Rotigt - är väl ordet. men det kan också vara - Underbart.

Om du förväntar dig enkel okomplicerad löpning i banad terräng - blir du besviken. Om du uppskattar skogen, naturen och terränglöpning på stigar (alternativt enklare "traillöpning") i något lugnare tempo så är det en härlig sträcka. Själv kör jag denna typ av löpning på hösten som rekreation och alternativ träning, ofta med en löpryggsäck med termos och smörgåsar.
Tommy Darmark
1977 • Stockholm
#3
18 april 2008 - 10:08
Gilla 
Det sist nämda är vad jag är ute efter! Tänkte ta med termos och ge det en 4-6timmar för
att hitta hem... Vill mest få tiden i kroppen, löpa när jag hittar och underlag tillåter, gå när jag är osäker på vägen sen fika när jag hittar passande ställe. Gillar verkligen hellas milspår och obanad terräng är trevligaste underlag för kroppen.
Uhlie Evertsson
1960 • Johanneshov
#4
18 april 2008 - 20:56
Gilla 
Har sprungit Sörmlandultramarathon två gånger. lägg på en minut per kilometer mot vanlig tävlingsfart bitvis är banan tuff och varierande
det tar lite extra tid att hålla koll på markeringarna
sista tio kilometrarna är tuffast men du kommer att vara mindre sliten än på asfalt ,Körde den som träning med några kompisar före tävlingen
kul omväxling mot vanliga rundor

Tommy Darmark
1977 • Stockholm
#5
18 april 2008 - 21:24
Gilla 
Japp imorgon så åker jag till tyresta by för att ta mig hem till fots. Känns lite som ett äventyr för jag har ingen terrängkarta utan får förlita mig på trädmarkeringarna och att det är folk ute som man kan fråga sig fram, man tillhör ju ändå kategorin naturnollorna : )

Hitta än väldigt dock en väldigt bra sida där de har massa stigar uppmarkerade http://www.stigoteket.se/

Visste inte heller att det fanns en ultra så nära hemmet. Kanske blir nästa års utmaning... (men kanske först ska ha klarat av en mara)
1966 • Björkhagen, Johanneshov
#6
18 april 2008 - 21:55
Gilla 
Ska testa SUM i oktober och skippar LL mest troligt. Fem mil är en rejäl utmaning med tanke underlaget och det är med skräckblandad förtjusning man ser fram emot det. Är det skapligt torrt veckan innan blir det nog en "behaglig" turné i skogarna men några regniga dagar kan göra det till ett smärre h-e..

mvh
:o)
Tommy Darmark
1977 • Stockholm
#7
19 april 2008 - 16:46
Gilla 
Kan nu säga att jag är ganska långt ifrån ett ulträmne, mer något odefinerbart som
kan skrapas upp från marken..

Gillade naturupplevelsen starkt framförallt tyresta by-alby friluftsgård. Sen blev det lite väl lerigt och svårlöpt. Annars var det allmänt svårt att hålla tempo pga alla rötter
och att jag kvistade förbi avtagsvägar så jag hamnade vilse vid mer än 5ggr..
Stukade å och andra sidan bara ena foten : )
Trist bara att jag inte stog pall utan fick gå istortsett hela vägen hem från hellas. Knäna bara skrek att det var nog. Tiden inklusive två kaffepauser + fel springningar och gång blev på oimponerande 4.45 (timmar alltså) dvs med denna långa harang kan jag avskriva mig som ultraämne!
1978 • Karlstad
#8
19 april 2008 - 20:15
Gilla 
Det blir nog bli SUM för mig också i höst som ett komplement till Munkastigen som inte blev av i år. Är det mycket rötter eller går det att hitta ett bra flyt på sträckningen?
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#9
19 april 2008 - 20:49 Redigerad 19 april 2008 - 20:57
Gilla 
Ja...vore faktiskt lite kul med SUM...är det många ultra nybörjare med???
Funderar på att springa det enbart som ett kvalitéts långpass/träningspass och man slipper vätskebälte...förhoppningsvis.
1966 • Björkhagen, Johanneshov
#10
20 april 2008 - 08:27
Gilla 
Tommy,
Oroväckande att du säger att det var lerigt trots att det inte regnat på snart en vecka.. Brr. Får lite onda aningar av det...
;o)

Ska strax i väg att springa lite kring Rudans friluftsområde där det torkat upp bra och är bara geggigt på några partier.

Uhlie, Tommy, något skotips inför SUM med tanke på alla rötter, lera och berghällar?

Charlotta, läste att det är 17 km till första vattenhål efter banan så de rekommenderar att ha egen vätska med sig den biten.

Jogga lugnt i vårvärmen!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.