Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1835 visningar

Diffus smärta, någon med tips?

Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#1
31 mars 2012 - 19:44
Gilla
Jag har kanske de senaste veckorna ökat både träningsmängd och tempo, vårkänslor i kroppen så det sjunger om det förståss. Och så har jag fått någon diffus smärta, som kanske till viss del stämmer in med benhinneinflammation utifrån vad jag läst, men jag tycker inte det stämmer riktigt. Det står att det ska börja göra ont efter aktiviteten för att så småningom göra ont även under aktivitet och till sist kan man inte springa alls.

Båda benen kan vara ömma, typ på skenbenen och på insidan skenbenen, men det kan sitta mitt på, det kan komma i sån höjd så man nästan är vid knät ,men det kan också komma nere vid fotknölen, eller nånstans där emellan. Det kan komma i vila, det kan komma en snabbis på en löprunda för att sen försvinna igen. Det enda mönster jag sett är att det kan smärta lite mer i nedförsbackar. Men jag kan också ha helt smärtfria pass, Göteborgsvarvets Seedningslopp t.ex..

Det är ingen jättefara å jag springer ju rätt obegränsat så att säga. Men kan jag tänka på något eller göra något annorlunda. Jag har inte för avsikt att ta löpuppehåll när det är 6 veckor kvar till årets höjdpunkt :) Men tar tacksamt emot tips och ideer! Tack på förhand!
Johan Pihl
1975 • Olofstorp
#2
31 mars 2012 kl 21:14
Gilla
Jag tycker det låter som att du håller på att springa till dig allmänt överansträngda underben. Det är inget kul, jag sprang med nåt liknande i ena underbenet i höstas tills jag helt plötsligt inte kunde springa längre. Om jag var du skulle jag kanske backa av lite, inte helvila, men lite färre och kortare pass en vecka eller två, kanske?
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#3
2 april 2012 kl 14:36
Gilla
Det kan nog vara en klok idé. Tack för dina tips Johan!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.