Löpning Rundor & Kartor 4 inlägg 8805 visningar

Hägersten

Sofia
1991 • Hässelby
#1
27 mars 2008 - 20:52
Gilla
Jag efterlyser bra rundor eller tips på ställen att springa på i Hägersten. Ska bo i midsommarkransen/telefonplans området och har aldrig satt min fot där förut..

Runt milen vore lagom. Tack på förhand!
Mr. B
1963 • Hemma
#2
27 mars 2008 kl 23:49
Gilla
Där finns det oändligt med valmöjligheter! Titta på en karta och välj några hyfsat stora gator, så att det finns cykelväg längs dem, eller åtminstone en rejäl trottoar.

Rakt ner till Hägerstenshamnen och längs vattnet till Sätra. Tillbaka samma väg eller längs Skärholmsvägen (rätt trist).

Längs Älvsjövägen kan man springa på gräs om man inte gillar asfalt. In vid Älvsjö station och Folkparksvägen hem.

Långsjön runt är en dryg mil. Mickelbergsvägen ut. Tar man ut rundan lite österut, så kommer man på en fin löpslinga i Älvsjöskogen längs järnvägen.

Vill du ta ett riktigt långpass kan du fortsätta Magelungsvägen efter Älvsjö. Det går en bro över Magelungen nära Farsta idrottsplats, och sedan hamnar du nog i Rågsved eller på Ågestavägen efter ett tag. Det är lite svårnavigerat, men plocka med en karta så går det säkert bra.

Det är ofta roligt att hoppa på en buss, åka så långt man vågar och springa hem igen.
Ylva Ö
1961 • Hägersten
#3
28 mars 2008 kl 13:00
Gilla
Det är även fint att springa åt andra hållet när man kommer ned till vattnet vid Hägerstenshamnen. Spring mot Vinterviken och följ vattnen bort mot Liljeholmsbron (förbi Årsta). Det är lite blandat, både grus och asfalt. Är osäker på distans men det går bra att hitta många avstickare mot Midsommarkransen under vägen. Området vid Vinterviken bort mot sjön Trekanten är också jättefint så man kan ta det som en extra avstickare för att komma upp till milen.

Det är även rätt kul att snirkla sig igenom villakvarteren i Mälarhöjden om man vill löpa på asfalt och njuta av lite trädgårdskultur.
1975 • Malmö
#4
28 mars 2008 kl 16:18
Gilla
jag bor där! Det är jättefint att springa ner mot vinterviken, gröndal osv.

Undrar om man kan posta kartlänkar? Jag testar: http://www.jogg.se/?sida=map&id=60616
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.