Löpning Träning 4 inlägg 3288 visningar

Halvmaraton till maraton

Anders Fridolf
1973 • Sollentuna
#1
28 oktober 2011 - 16:18
Gilla
Hej alla,

Jag är ny som medlem i forumet, men har läst en hel del under senaste månaden eller så och tycker det är väldigt många spännande diskussioner som förs.

Jag har tidigare år sprungit lite sporadiskt och först i år börjat springa mer regelbundet med sikte på halvmaraton i Stockholm. Jag tog det lugnt i våras och ökade sen längen efterhand. Jag lyckades också springa runt halvmaran på 1:40 vilket jag är nöjd med.

Nu har min kusin utmanat mig på att springa maraton nästa år. Så nu funderar jag som bäst på om jag ska hänga på det.
Han har sprungit en gång förut på 4h 15min cirka och han siktar på 3h 30min nästa år.

Till saken är att jag har astma och har tidigare haft svårt att träna bra under april-maj då allt blommar. Frågan är om det kanske kommer gå bättre nu om jag håller igång under vintern och då har bättre kondis inför våren?

Dessutom kommer man lätt in på om jag vågar sikta på hans mål runt 3h 30 min eller om jag 'bara' ska springa runt maran?

Har inte hunnit med att ladda in mina garmin rundor än, men det kommer hoppas jag.
Jag har sprungit cirka 3-4 mil i veckan inför halvmaran med några pass på 17-18 kilomet.

Vad tror ni min chans att kunna träna sista månaderna i vår och för den delen i vinter.

Mvh
/Anders
Daniel Larsson
1967 • Stockholm
#2
28 oktober 2011 kl 19:25
Gilla
Om du inte redan gjort det, läs de andra trådarna om första marathonloppet, var en uppe alldeles nyligen med bra tips. Jag ska också springa mitt första marathon, och min plan är att köra på bra under vintern, och stadigt öka längden per vecka från mina 3-4 mil som jag också sprungit sen i våras, och framför allt öka längden på långpassen så jag åtminstone har några 30km-rundor i benen till våren. Nu har jag inte astma, så jag vet inte hur mycket det ställer till det. Är det kört att köra inomhus också under den perioden?
Anders Fridolf
1973 • Sollentuna
#3
28 oktober 2011 kl 21:00
Gilla
Jag hoppas på att när jag är mer tränad i vår så kommer det gå bättre. Kanske får hålla mig inne mer så jag slipper alla pollen, men det är ju så tråkigt att springa inne jämfört med ute. I alla fall när man ska springa länge. Jag har mest märkt att när kroppen blir trött så reagerar jag mer på pollen etc så jag vet inte om det fungerar att köra inne, men ska jag springa sthlm maraton någon gång så måste jag ju försöka.

Det vore ju dock tråkigt att ha tränat på inför maran hela vintern och sen spricker det sista månaden.
Är det några andra här som har astma/allergi som kan dela med sig av era erfarenheter?
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#4
29 oktober 2011 kl 09:53
Gilla
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.