Löpning Träning 5 inlägg 3891 visningar

Upplägg av träning i höst och vinter rusket??

1985 • Göteborg
#1
6 september 2011 - 20:47
Gilla
Hej!!
Har ett jobb där jag börjar 06.45 på morgonen och har under hela våren och sommaren kunnat gå morgon promenixer men nu är det alldeles för mörkt, hur gör ni?

Va ute och sprang i skatås nu precis trots ösregn men det tar ju emot och man blir ju pisseblöt trots regnjacka på, hur gör ni alla där?

Hur gör ni allmänt med träning för att nå/fortsatt viktnedgång under höst rusket???
Micke Larsson
1971 • Norge
#2
6 september 2011 kl 21:54
Gilla
Jag hade inte tänkt låta vädret tvinga mig att ändra min träning alls.

Mörker ser jag inte som ett stort problem, då väljer jag upplysta vägar. Att få kroppen att röra sig före 06.45 på morgonen är däremot snudd på helt omöjligt, men det är inte särskilt årstidsbundet.

Regn är bara ett problem när det öser ner, och vid långpass. Klart att jag föredrar sol och ljummen svag vind framför ösregn och storm, men vatten torkar. Jag sprang hela hösten och vintern förra året och upplever att alla årstider har sin charm.

"Hur gör ni allmänt med träning för att nå/fortsatt viktnedgång under höst rusket???"

Jag gick ner till min idealvikt i våras och konstigt nog håller jag mig kvar där trots att jag pga skada inte kunnat springa alls de senaste veckorna. Skulle vikten krypa uppåt innan jag kan springa igen får jag reglera det med att minska matintaget, för alldeles oavsett årstid har jag ingen lust att gå upp i vikt.
1973 • Broddetorp
#3
7 september 2011 kl 11:01
Gilla
"men nu är det alldeles för mörkt, hur gör ni?"

Refelexväst och pannlampa. Mer asfaltslöpning och mindre skogslöpning på vintern.

Just nu har man ju en möjlighet att springa när det är ljust, men snart är det ju skit samma så länge man inte kan springa mitt på dagen, så det är bara att hitta ett sätt att springa i mörkret.
1985 • Göteborg
#4
7 september 2011 kl 14:18
Gilla
jätte bra tips
Kinsei
1974 • Malmö
#5
7 september 2011 kl 14:35
Gilla
Många saker blir jobbigare eller tråkigare i dåligt väder: sitta på uteservering, ha picknick, cykla till jobbet. Men just springa tycer jag funkar rätt bra i de flesta väder! Sen kanske det inte blir lika hög kvalité på träningen i värsta snöslasket, men ut kan man alltid ta sig!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.