Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 2444 visningar

Pulsklocka - hur funkar det?

C Axelsson
1976 • Stockholm
#1
12 februari 2008 - 09:18
Gilla
Jag har en Polar (vet inte exakt namn) som jag inte lyckas använda på rätt sätt. Har läst bruksen upp och ner och fram och tillbaka, men får ändå inte rätsida på det.
Jag tycker att pulszonerna ligger för högt, så när jag springer "säger klockan till mig" att öka, fast jag vet att det då blir ett högre tempo än jag klarar. Alltså - vilopuls och own index verkar inte stämma med min nivå, trots att jag t ex gör ett nytt ow index innan jag börjar passet.
Nån som kan hjälpa mig med grunderna här?
Jag vill ju använda klockan till att hålla ett jämnt tempo, så att jag klarar av längre lopp (1-2 mil) uta att köra slut på mig.
Tacksam för hjälp!
Samuel H
1979 • Järfälla
#2
12 februari 2008 kl 09:26
Gilla
Jag använde aldrig Own Index på min Polar, jag tycker det känns som man tappar kontrollen lite.

Det bör gå att ställa in manuella pulszoner någonstans och när du hittat det kan du tex använda någon regel för att räkna ut en maximal puls för långa distanser.
Lena Printz
1969 • Guldsmedshyttan
#3
12 februari 2008 kl 22:03
Gilla
Jag har också en Polar (S210), har haft den i flera år utan att lyckas få till det. Kan aldrig hålla mig inom pulszonerna, har inte heller lyckats komma underfund med hur det går till. (Har inte haft tålamod att testa).
Jag kan själv ställa in pulszoner på min klocka/options/exeset1/limits1-3, men sen går jag bet.
Jag kör på basic och noterar sedan ner mina pulsvärden.
1962 • Torslanda
#4
12 februari 2008 kl 22:28
Gilla
Jag har en Polar 100. Har lagt in de pulserna om jag tycker stämmer. Du gör det på denna modellen genom att trycka fram settings och trycka ok sedan trycka fram limits och sedan ok Välj manual och sedan lägger du in HR ÖVRE O UNDRE gräns... Jag bryr mig mest om snittet så jag använder inte det så mycket men det kan vara bra att se hur länge man varit i zonen. Får ju även om man varit över eller under
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.