Löpning Rundor & Kartor 4 inlägg 1485 visningar

Tips löparrunda från Ellensvik, Nacka?

1980 • Stockholm
#1
1 juli 2011 - 18:33
Gilla
Hej,

Fick uppgiften att under jobbkonferens ha fys för kollegorna under 1½ timma. Vi kommer bo på Hotell J
http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?var=Ellensviksv+1

Antingen en 3-5 km slinga som vi kan springa runt vilket blir lite socialare, alternativt eventuell strandpromenad fram och tillbaks. Gissar att sällskapet kommer vilja (behöva:) springa mellan 6-12 km.

Tacksam för alla tips, även detaljerade :-)
Fredrica Isenborg
1968 • Nacka
#2
1 juli 2011 kl 20:17
Gilla
Hej Hampus! Jag har ett bra tips för ert fyspass. Jag bor på Jarlaberg precia ovanför Nacka Strand (och hotell J). Tar ni er upp för trapporna eller en liten stig bakom den delen av hotellet de håller på att bygga kommer du upp på Jarlaberg. Här börjar ett härligt naturområde som heter Nyckelviken. Där finns grusad slinga som är ganska kuperad. Den går mellan hagar, ekbackar, växthus, fårhagar och nere vid havsviken. Vac kert! En sväng från Hotell J runt hela Nyckelviken och tillbaka skulle jag uppskatta till ca 1 timme i snabbare joggtempo. Jag springer ibland med intruktör och grupp från Sats i Nacka Strand. När vi tar två rundor med intervall/fartlek tar det en timme fram och tillbaka till Nack Strand med lite förkortad runda i Nyckelviken. Vi vänder av nere vid herrgården och tar inte hela vägen ner till vattnet. Jag tror att ni kommer ha en härlig stund nere i Nyckelviken där de som önskar kan ta några extra jobbiga backar och de som vill ta det lite lungnare kanske en runda med lite "gympa / stretch " på en av gräsmattorna vid herrgården under tiden. Lycka till. Fråga gärna mer om något verkar oklart. Har tips på andra rundor. Bland annat dryga milen från Nacka Strand via Nyckelviken, Duvnäs, Storängen som också är jättefin men går huvudsakligen på asfalt. / Mvh Fredrica
1980 • Stockholm
#3
4 juli 2011 kl 11:29
Gilla
Tack för ditt svar Fredrica!

Nyckelviken låter super! Har googlat på nyckelviken och hittat en 5 km slinga som en gång i tiden skall ha varit uppmärkt med gult, men oklart hur väl detta syns idag?

Mitt främsta orosmoment kring detta är om vi kommer hitta och lyckas följa rätt spår, då jag tolkar att det finns en del och vill inte att gruppen ska förlora sig i skogen. Vad tror du?

Häls Hampus
Micke Myhrberg
1980 • Nacka
#4
4 juli 2011 kl 15:21
Gilla
ja det finns en slinga som är ca 5km och det finns gula markeringar men kan ändå lite svårt att springa rätt första gången då det inte alltid är helt tydligt vilken väg man ska ta , det är några tuffa backar (iaf för en annan som precis börjat springa) och även en trappa som man tar nedåt om man springer motsols

Sök på runda Nyckelviken 5km så tror jag min runda ska synas där
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.