Löpning Kost & Näring 5 inlägg 2050 visningar

Magproblem!!!:-(

Jesper Bokefors
1994 • Lund
#1
28 maj 2011 - 19:02
Gilla 
Hallå löparsverige!
Har en fråga pga. en längre tids problem med magen. Är medeldistanslöpare på junior elitnivå med 7pass o 70km/vecka. Började för ca. tre månader få stora problem med magen, vaknade på mornarna med ett kraftigt "sug" i magen o uppblåsthet. Dessutom stort illamående, låg som ett lock så att "Luften" inte kunde komma ut. Efter några veckor blev det dock något bättre men vid träning o tävlingar kvarstår problemen, blir mkt tydligare vid kraftig ansträngning med illamående o kväljningar. Har funderat på om det kan vara någon slags löparmage som blivit utsatt för för stor påfrestning med tex mjölkprodukter men laktos verkar inte vara problemet. Vet inte hur jag ska få bukt med problemet som stör otroligt mycket och vore väldigt tacksam om någon som kanske varit med om något liknande kunde ge något tips!? Tack:D
Anders Togerö
1968 • Järfälla
#2
28 maj 2011 - 21:00
Gilla 
Låter som GERD. Köp Novalucid eller liknande och tugga ett par när du känner av magen nästa gång. Stressad?
Karin E
1962 • Sävedalen
#3
28 maj 2011 - 21:43
Gilla 
Jag tycker absolut att du ska kontakta läkare. Jag har en dotter som har liknande problem och hon utreds just nu av läkare. Kan vara GERD som Anders skriver och då finns bra hjälp. Men hade du varit min son så hade jag velat få det bekräftat. Särskilt eftersom det stör dig mycket. Lycka till!
Anders Togerö
1968 • Järfälla
#4
28 maj 2011 - 22:07
Gilla 
Förtydligande: Novaluciden använder du för att göra diagnos. Blir du klart bättre inom en kvart är det med största sannolikhet GERD.
Visst finns det bra hjälp som Karin skriver, jag har själv käkat Ranitidin ett halvår men det är inget att rekommendera, man kan få reboundeffekter och på sikt kalcium och B12-brist om jag minns rätt.
Annie F
1981 • Tullinge
#5
28 maj 2011 - 22:20
Gilla 
jag har liknande problem men har blivit bättre efter den 14-dagarskur med Omeprazol jag ätit i diagnostiskt syfte..

Jag råder dig dock inte att göra detsamma som jag. Boka hellre en tid på VC och kolla upp. Inte helt omöjligt att han dock ger dig samma råd som Anders gett (standardråd). Men då har du iaf kollat upp!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.