13 mars 2011 kl 16:08
Stirra inte blint på grammen kolhydrater utan känn efter vad kroppen behöver. Jag försöker alltid äta med en bas av fett eller protein (båda). Känns som man tröttnar i längden på att väga mat hit och dit. Det jag tycker man skall tänka på är varifrån kolydraterna kommer ifrån. LCHF som egentligen bara är en förkortning och inget annat. Enligt "dem" skall man inte äta rotfrukter men varför inte? För at tde innehåller för mycket kolhydrater?
Ät rotfrukter, frukter, grönsaker, mycket citrusfrukter, russin, quinoa är bra exempel på fina kolydrater. Men ät ALDRIG sädesslag, det är gluten man vill slippa...gluten är ett gift för kroppen som man är olika toleranta till.
Vi behöver kolhydraterna för funktioner i kroppen, viktigaste hjärnan och för att hålla igång fettförbränningen. Att gå ner på minimalt kolhydrater så går kroppen in i ketos, jag har inga belägg men detta känns som ett tillstånd som vi har har som försvar för att inte dö, jämför det med stress. Vi stressar som ett försvar, vi vill helst undvika att aktivera dessa systemen för att ha god hälsa.
Tänk på att vi alla funkar olika, 100gr kolhydrater kanske är för mycket eller för lite för dig. Om du är trött och orkeslös så ät lite extra klohydrater i början i form av frukt och grönsaker. Jag antar att du slutat helt med pasta, gryn, sädes osv? Var lite snällare mot kroppen och gör en snäll övergång ;)