Löpning Tävlingar & Motionslopp / Athens Classic Marathon 4 inlägg 2713 visningar

Har Du sprungit Athen Marathon?

Ralf Hansson
1960 • Kungsbacka
#1
1 november 2010 - 22:31
Gilla
Det har jag och det var bland det häftigaste jag upplevt. Rekommenderas å det varmaste! Vilken upplevelse att få springa in på Panathinaikostadion och ta emot folkets jubel efter 42 195 meter.........!
Anders E
1968 • Sollentuna
#2
1 november 2010 kl 23:39
Gilla
Verkar intressant. Någon gång måste man ju springa "originalet".

Hur var löparförutsättningarna (temperatur, logistik, trängsel m m) och hur var banan (stigning, typ av underlag o dyl)?
1956 • PARTILLE
#3
2 november 2010 kl 23:26
Gilla
Det verkar som dom har "hottat" upp arrangemanget sedan sist (2005). Då tyckte jag det var en ganska död föreställning och det var en stor förändring mot då jag sprang den första gången 1985. Då var det ingen fyrfilig motorväg utan bara vanlig landsväg. Många av byarna hade inte växt ihop då och 1985 fick man verkligen känslan av att springa mellan Mratahon och Athen. Den känslan hade jag inte 2005. Det kändes som att springa på en lång bygata.
Men det är ju ändå originalet, trots allt och man är ju ingen riktigt marathonlöpare förrän man gjort denna :-)
Ralf Hansson
1960 • Kungsbacka
#4
7 november 2010 kl 12:43 Redigerad 10 november 2010 kl 20:09
Gilla
Lite fakta från loppet:: Logistiken fungerade helt utan amärkningar, allt från utlämning av nummerlapp, transport på morgonen från hotellet till starten (jag åkte med Springtime och de hade egna bussar men arrangörens fungerade enligt uppgift också bra), toaletter vi starten, inlämning av överdragskäder, lagom stora startgrupper (nästan ingen trängsel), vätska, sjukvård och övrigt utmed banan, km-markeringar, målgång, utlämning av överdragskläder mm.
Jag hörde en del om att det inte fungerat förut men nu var det klockrent så vitt jag vet.

Banan i sig var rätt så tuff med ett par långa, sega stigningar men också ett par långa fina utförslöpor så det jämnar ju ut sig....

Inramningen med en entusiastisk speaker i starten, ett oräkneligt antal nationaliteter, jublande folkmassor i stort sett utmed hela banan (både gamla och unga, jag såg till och med en gammal man som satt på en mulåsna och hejade på löparna) och en fantastisk stämning i målet samt en strålande sol och ca 18 grader varmt gjorde detta arrangemang till en 100%-ig upplevelse.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.