Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 2776 visningar

tipps på kläder när det blir lite kallare..

1967 • edsberg
#1
16 oktober 2010 - 18:54
Gilla
jag har ett par långkalsonger från craft(L1)..å en långärmad tröja från craft (L2)..+ en vindtät jacka å byxa..+ nån kortärmand funktionströja från protouch(som ska likna craft L1)..

tror ni att det räcker för benen att ha långkalsonger(L1) å den vindtätabyxan för temperaturer upp till typ -7 grader???eller finns det ytterligare nån långkalsong(L2)

å för överkroppen har jag tänkt ha 3 lager..funktionströja-craft(L2)-vintäta jackan???

sen blir det väl dubbla strumpor + mössa-vantar

föresten om craft säljer nån långärmad L1 tröja..länka gärna..
1981 • Kristianstad
#2
16 oktober 2010 kl 19:23
Gilla
Tror det verkar som att det räcker. Beror lite på hur fort du springer. Jag hade ungefär samma typ av kläder förra vintern och det var inte särskilt kallt, speciellt inte när du fått upp farten och värmen.

Ett tips är att skaffa mössa och vantar med, för om öron och fingrar fryser du, nästan oavsett hur varm resten av kroppen är.
Katten
1967 • Hemma
#3
16 oktober 2010 kl 19:25
Gilla
Brukar räcka med vindtigths/vintertights (ett lager) + en Craft vinterundertröja/Icebreaker ullundertröja + vindjacka + ett par (gärna med ull i) strumpor + en (gärna windstoppermaterial) mössa + vantar ända ner till minus tio-femton beroende på om det blåser mycket. Under femton och/eller vid hård blåst dessutom långkallingar och en till undertröja samt dubbla vantar.
Dubbskor eller broddar vid halt väglag är också att rekommendera.

1981 • Kristianstad
#4
17 oktober 2010 kl 18:11
Gilla
Nu när jag läste en annan tråd insåg jag att jag glömde lägga till reflexväst. Gör lite för värmens skull, men kan göra mycket för ditt allmänna välmående.
1967 • edsberg
#5
17 oktober 2010 kl 19:17
Gilla
testade idag å springa..var väl noll till -1 grad..

hadde funktionströja-lager2 tröja-vindtät jacka..å på benen hadde jag..långkalsonger funktion-vindtätbyxa..+ mössa å vantar.(.kommer slänga på ett par extra strumpor om det blir kallare.).

var nästan på gränsen för varmt.

blev omsprungen av en med kortbyxor å t-shirt...tycker nog det va lite väl lite kläder..=)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.