Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 2299 visningar

Överföringsproblem, Polar RS800CX

Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#1
10 augusti 2010 - 22:28
Gilla
Hej!

Har inte överfört data från min Polar RS800CX på nästan ett år, har iofs inte sprungit så mycket heller.

Som jag minns det hade jag problem även förra åter och frågade då på löplabbet vilka rekommenderade att jag installerade om programmet (Polar Pro Trainer), men då förlorar jag nog redan inlagd data?

Någon som har förslag på lösning? Jag startar programmet, väljer synkronisera, startar klockan på connect. Sen står det ansluter pulsmätaren....men inget mer händer?

Tacksam för all hjälp!
1963 • Bromma
#2
10 augusti 2010 kl 23:04
Gilla
Jag har en RS400 men dom funkar väl lika vad gäller det här. Jag måste vara mycket noggrann när jag sätter klockans IR-port mot datorns dito. Dom ska vara rakt mot varandra och avståndet ca 2cm. Funkar det inte direkt brukar jag vrida klockan några grader fram o tillbaka tills kommunikationen kommer i gång. Hoppas det löser sej, om inte så ring Polar, dom är alltid hjälpsamma.
Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#3
10 augusti 2010 kl 23:18
Gilla
2 cm? I manualen står det 10 - 20. Märkligt...

Provar men får ändå inte rätt på det. Bara så jag är säker, vist är klockans ir-port de 6 - 8 hålen som finns ovan själva displayen?
Johan I
1987 • Örebro
#4
10 augusti 2010 kl 23:43 Redigerad 10 augusti 2010 kl 23:44
Gilla
Får klockan kontakt med datorn? (Får du en ikon nere i höger hörn som indikerar att det är en kontakt med en viss hastighet?)

2 cm är väl att överdriva, lite längre ifrån går bra men jag brukar bara lägga klockan bredvid och rikta in IRDA 2.0 adaptern med USB sladden. Jag brukar även bara trycka så att klockan står i connect läge, UTAN att trycka på okej därefter. Klockan går sen automatiskt "igång" (som att trycka ok) när den får kontakt med IRDA/Datorn.

Du kan enkelt göra backup på din träningsdata. Gå till mappen där du installerat Polar ProTrainer och sedan letar du upp mappen med ditt namn, ex. "Mikael Björk", inuti den finns alla träningsfiler, uppdelade efter år. Jag brukar zippa hela den mappen och föra över till t.ex. ett USB-minne, ifall datorn skulle krascha finns då träningarna kvar.

Du kan även testa att söka efter uppdateringar, via Hjälp menyn i programmet. Om du har en väldigt gammal version så kan det ju vara något sådant, men om det fungerat förr så skall det väl inte vara det.

Klockans IR-port är de 2 hålen precis över displayen/Polar logon, d.v.s. det är där du indikerar.
Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#5
11 augusti 2010 kl 22:07
Gilla
Nix, fungerar inte...får väll prova att ringa imorgon. Drygt med så dyra prylar som inte fungerar!
Rasmus Olsson
1982 • Danderyd
#6
11 augusti 2010 kl 23:02
Gilla
Försök håll sensorn mot själva klockan, inte flera cm ifrån. Det måste jag göra, och det är rätt känsligt att jag håller den på rätt ställe, för att det skall bli stabil kontakt.
Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#7
16 augusti 2010 kl 08:22
Gilla
Mycket märkligt. Har fyra USB-portar på datorn, hade testat tre av dem innan.

Igår bestämde jag mig för att testa den sista, den som musen sitter i. Hmm, fungerade direkt och kontakt mellan klocka och dator var upprättad.

Men något blev tokigt, vid överföringen kom inte all data med, egentligen bara tid och caloriförbrukning? Provade igen om då kom all data med från några av passen men det gick inte att kolla rundorna i google earth.

Bestämde mig för att installera om hela programmet, så får väll se om det blir tid till det senare idag.

Blir så trött när det inte fungerar!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.