Löpning Övrigt 4 inlägg 2533 visningar

Formen som försvann efter Broloppet

1970 • Linköping
#1
22 juni 2010 - 16:31
Gilla
Jag gjorde min bästa halvmara någonsin och kände mig urstark för två veckor sen. Träningsvärken efteråt var nästan i klass med efter marathon - grym, kunde knappt ta mig ur bilen. Vilade i 6 dagar och sprang sen ett lugnt pass på 8 km med min fru i 5,45 fart, d.v.s 1,15 min/km långsammare än snittfarten under Broloppet. Fruktansvärt jobbigt var det. Sprang nu idag och det kändes lite bättre men fortfarande segt och jag blev mycket tröttare än jag borde eftersom farten var betydligt lägre.

Formen har försvunnit totalt!! Varför?
Är det några som känner likadant?
Jag gav verkligen allt jag hade under Broloppet och jag antar att kroppen fortfarande håller på och läka, misstänker att jag misshandlade mina muskelfibrer i låren för mycket eftersom jag fick springa och bromsa lite när det gick nerför på bron. Men att formen så totalt kan försvinna!
Har aldrig varit med om det förut, har ingen infektion i kroppen och har sovit och ätit normalt.

Jag får nog ta det riktigt lugnt ett tag till verkar det som.
/ K
Per Bilén
1969 • Halmstad
#2
22 juni 2010 kl 18:34
Gilla
Upplever nästan samma sak, dock är formen fortfarande ganska god. Har också fortfarande ont i lårmusklerna, tror precis som du att jag misshandlade dem ordentligt i nerförslutet. Kroppen är inte heller van att springa så långt i den hastigheten, så det har säkert något med saken att göra också.

Det är säkert bara att ha lite tålamod så går det väl över så småningom.
Richard Eriksson
1965 • Malmö
#3
22 juni 2010 kl 22:56
Gilla
Det är egentligen inte konstigt alls, tänk på att det är betong under asfalten på bron, det gör stor skillnad mot vanlig asfalt. Det innebär att man sprang över 16 km på detta underlag, när man är pigg går det väldigt snabbt men man tröttnar också fortare. Sen har vi haft vinden som hjälp, visserligen mest mentalt men ändå, och givetvis nerförsbacken vilken förmodligen gick snabbare än vad den "borde" gjort. Det är alltså inte konstigt att de flesta känner en större trötthet efteråt än vad man är van vid. Musklerna har tagit mer stryk än normalt helt enkelt.

Så låt kroppen vila, lätt löpning, lite cykling kanske, så tror jag att du kan sätta igång igen nästa vecka. Sen tror jag inte att du tappar din form särskilt mkt, det bara känns så nu.

csaba
1973 • Malmö
#4
22 juni 2010 kl 23:10
Gilla
Jag känner exakt samma. Fast jag skadade mig istället (fast konstigt nog inte på själva loppet, kändes inte då).

Jag var först sjuk (vilket redan var på gång dagen innan Loppet), men när jag skulle börja springa 5 dagar senare så hadde jag tydligen fått en muskelbristning i vänster vad.
Jag som har ett "viktigt" och "långt lopp" nästa vecka (Lapland Ultra) som jag skulle vilja genomföra med en respektabel tid.

Ska försöka känna efter om någon dag.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.