Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 3407 visningar

Skillnad mellan Nike Lunar Elite+ och Nike lunartrainer+

Martin Kjellqvist
1982 • Bromma
#1
27 mars 2010 - 00:04
Gilla
Hej!

Jag ska nu sätta igång med löpträning på allvar för första gången i livet (jag har löpt mycket förr, men aldrig utan lag eller tränare som skriker på mig). I min jakt på skor har jag fastnat för Nike Lunar Elite+ och Nike lunartrainer+. Men det jag undrar är om någon här med erfarenhet vet vilken som är den stora skillnaden mellan dem, och vilken sko som är bra för vad?

Tack!
2006 • Alingsås
#2
27 mars 2010 kl 09:44
Gilla
Lunartrainern är väl pensionerad sen ett tag, vet inte om den har ngn exakt motsvarighet i det aktuella modellprogrammet, kanske kommande "Lunar Fly".

På Runnersworlds amerikanska forum pratas det mkt Lunar, tex. här: http://www.runnersworld.com/community/forums/shoes-stuff/shoes/lunarglide-vs-lunartrainer-vs
Martin Kjellqvist
1982 • Bromma
#3
27 mars 2010 kl 12:23
Gilla
Tack!

De har trainern på startfitness, men jag tror det helt enkelt får bli eliten. Nu ska jag bara vara så ful att jag provar ut rätt storlek i en butik jag inte tänker köpa den i. Tyvärr är jag född med en sådan överdos av ärlighet att jag har problem med detta, och får jobba hårt för att inte se skyldig ut!
1968 • umeå
#4
29 mars 2010 kl 13:45
Gilla
kom i håg att lunareliten är en neutral sko, köpte själv den och för mig passade den inte alls, tyckte den var hård, fick skavsår och så har jag problem med pronation så den fungerar tyvärr inte,har dessförinnan sprungit med nikezoom elite 4 och aldrig haft några problem
Petter Segerås
1983 • Örebro
#5
29 mars 2010 kl 13:53
Gilla
Jag har precis köpt ett par Elite, för att använda som en slags "lättviktssko" (mina andra är ett par Asics Kayano, så i relation är de fjäderlätta). Om du som jag har en viss pronation i steget skulle jag inte rekommendera Eliten som en sko att springa långpass i, däremot för tävling och snabbare, kortare pass är den helt perfekt. jag älskar verkligen mina Elite!

Om du vill ett par bättre skor för mängdträning av samma typ kan du ju kolla in LunarGlide, en lite fetare storebror med mer stöd. Lycka till med köpet!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.