Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 8709 visningar

Knarr i en sena/ledband?

1987 • Nyköping
#1
25 februari 2009 - 20:13
Gilla
När jag var ute på en långrunda för cirka en vecka sedan råkade jag på något vänster ut för en rejäl snedtrampning. Det var insidan av foten som blev belastad. Jag kunde fortsätta springa eftersom det mest kändes som att jag skulle ha fått blåmärken på ovansidan av foten. Några dagar efter händelsen börjar det knarra på ovansidan av foten när jag vickar på stortån. Det gör inte fruktansvärt ont men jag känner hela tiden (även när jag är stilla) av det. Jag vet inte vad det är för senor eller liknande där, vicka på stortån så känner ni nog av var jag har problemet. Har någon råkat ut för någonting liknande? Vad kan man göra? Det känns ju som något inflammerat ledband.

Jag har läst igenom mitt inlägg och ser att det känns lite luddigt. Jag kan dock inte formulera det bättre. Det var en annorlunda snedtramp där foten kom i kläm för att jag "gled ner" i någon slags spricka i marken. Hrm, nåväl, jag skickar iväg det här för att se om någon av er nappar på det så får jag försöka specificera mig då. Tack.

S. www.runordie.blogg.se
1967 • Torslanda
#2
25 februari 2009 kl 23:44
Gilla
Jag ger mig på en vild gissning. Kan vara att du fått en mindre blödning och att det koagulerade blodet orsakar knarret. Har hört att man vid senskidinflammation (då knarrar det så som du beskriver) ibland ordinerar heparininjektioner. Heparinet har en blodförtunnande verkan och påskyndar läkningen. Men som sagt, detta är en vild gissning.
Portkod 2120
1980 • HAlland
#3
26 februari 2009 kl 09:13
Gilla
Extensor hallucis longus & brevis står för att böja stortån "uppåt". Sträckning utav denna muskel är relativt vanligt hos överpronerande löpare. Låter som en stukning utav denna sena/muskel med medföljande bursit. I värsta fall kan det dock vara ett skadat ledband eller en avulsionsfraktur men inflammationsmässigt borde det göra mer ont än du säger, men svårt att säga över internet utan att se det.

Kyl området och använd voltaren gel över det smärtsamma området i en vecka. Om knarrningarna är kvar då inflammationen lagt sig så uppsök sjukgymnast.
1987 • Nyköping
#4
26 februari 2009 kl 14:25
Gilla
Tack så mycket för era svar. Idag är det faktiskt mycket bättre. Knarrar inte lika mycket. Det är egentligen träningsdag idag men jag hoppar över den och vilar foten så att det inte blir "irriterat" igen. Hoppas på det bästa.

S www.runordie.blogg.se
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.