Löpning Träning 6 inlägg 1994 visningar

Sundsvallsbor som sprungit Lidingöloppet

1978 • Sundsvall
#1
28 juni 2012 - 19:20
Gilla
Har anmält mig till Lidingöloppet i höst. Har ingen tidigare erfarenhet av terränglöpning och har sprungit en halvmara som längst tidigare.

Jag undrar om det finns några Sundsvallsbor (eller någon annan) som sprungit Lidingöloppet och kan beskriva banan i jämförelse med de rundor som kan springas i Sundsvall. Själv tränar jag ofta på Södra Berget vilket jag tycker är mycket jobbigt då det är många branta backar både uppför och utför.

Hur är Lidinögloppets bana i jämförelse med t ex milslingan på Södra Berget? Hoppas det inte finns så många Smirnov-backar på Lidingö....

Har ni f ö några andra tips på hur man ska träna? Jag försöker springa varannan dag, och blandar snabba pass med långpass och intervaller. Springer även s.k. distanspass på 7-10 km i lagom fart.

Tacksam för svar.
Per K
1974 • Västerås
#2
28 juni 2012 kl 20:34
Gilla
Utan att ha sprungit Lidingöloppet vågar jag påstå att backarna på Södra ger dig bra förutsättningar för Aborrbacken och vad de nu heter... eller?
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
#3
28 juni 2012 kl 20:45
Gilla
Jag har dålig koll på Sundsvall men Södra Berget är nog ett bra ställe att träna på, så vitt jag förstår.
Spring många kuperade rundor och långa pass eller ännu hellre en kombination :)
Träna både på att springa uppför och utför. Det senare sliter också och många glömmer bort att Lidingöloppet är lika mycket nedförsbackar som uppförsdito.
1975 • Alnö
#4
28 juni 2012 kl 21:37
Gilla
Jag sprang LL ifjol och körde då 5-10 rundor uppe på Södra Bergets milspår som förberedelse. Var riktigt bra tycker jag. Jag kunde också konstatera att Smirnovbacken inkl Stora Bergsväggen (som kommer 300 meter senare) är bra mycket tuffare än Abborrbacken. Terrängen på Södra Berget är tuffare än vad den är på LL också.
När jag nu drar igång träningen på allvar inför LL så kör jag nåt av träningsuppläggen från Marathon.se och lägger in minst ett pass per vecka uppe på Södra. Då klarar man LL galant!
1978 • Sundsvall
#5
28 juni 2012 kl 23:04
Gilla
Tack för svar!

Brukar försöka lägga långpassen (när jag kan) på Södra, körde t ex idag 15 km.

Vad som är svårt tycker jag är att hitta flytet i löpningen det är otroligt mycket stenar, stubbar, lera etc. i spåret. Men Lidingö kanske har "slätare" spår?

Vad gäller att springa nerför så har jag tidigare kört backintervaller i en backe på ca 300 m. Har då sprungit uppför och gått nerför, men har på slutet börjat att springa i intervalltempo båda vägarna, vad är era tankar kring det?
1975 • Alnö
#6
29 juni 2012 kl 00:03
Gilla
LL har väldigt släta spår. Om det är torrt så är det riktigt fina och (relativt) breda skogsstigar man springer på. Inte alls som
Södra Berget.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.