Löpning Kost & Näring 4 inlägg 1522 visningar

proteindryck, fettförbränningstabletter

1979 • örebro
#1
6 januari 2008 - 19:13
Gilla
För att gå ner i vikt funderar jag på att skaffa proteindryck. Jag såg på www.gymgrossisten.se att det finns även fettförbrännigstabletter. Jag har kommit igång ganska bra med träningen efter många års soffsittande. Det är tufft att bära med sig 15 kgs övervikt så jag tänkte försöka hitta något som hjälper mig att tappa vikt något snabbare på ett hälsosamt sätt. Jag tänkte mig något som jag kan få i mig innan och efter passen.
Har någon några råd att ge mig? Jag vet att den naturliga vägen är den optimala men jag behöver stora mängder mat för att bli mätt så proteindryck kanske skulle hjälpa.
Henning Looström
1973 • Lund
#2
6 januari 2008 kl 20:14
Gilla
Fettförbränningstabletter...hmmm är det amfetamin eller?
När det gäller proteindrycker och andra kosttillskott skall man väl ffa vara försiktig så att man inte tar dessa (som innehåller väldigt mycket energi) OCH nästan lika mycket mat som vanligt. Risken är uppenbar att man i slutänden får i sig mer energi än tidigare, och det var ju inte riktigt meningen.
Jag har flera bekanta som har haft grymt stor hjälp av Cambridgekuren för viktminskning, vi snackar minskningar på mellan 15 och 40kg! Det är en hyfsat extrem lågkaloridiet som när man följer dieten rätt bränner mycket fett på kort tid, dessutom utan att man är hungrig mer än de första tre dagarna (tills glykogendepåerna är helt tömda och kroppen ställer om till ketos). Eftersom man ligger på ett mycket lågt energiintag under tiden skall man inte räkna med att kunna träna särskilt hårt under tiden utan man får se det som ren viktminskningsperiod.

Problemet med de flesta viktminskningsmetoder är ju att livet skall fortsätta även när man har nått målvikten. Jag tror därför mycket på att se över sin kost noga, gärna föra strikt kostdagbok så att man verkligen är helt medveten om vad och när man äter. Det är ju inte meningen att man skall leva på proteinbars eller liknande för evigt. En sund grundkost alltså. Och ät långsamt, kroppen behöver 20minuter på sig för att hinna registrera att den är mätt så risken är stor att man äter mer än man hade behövt sas av bara farten.
Åsa Ekedahl
1969 • Klintehamn
#3
7 januari 2008 kl 10:39
Gilla
Det kanske är tråkigt, men jag tror inte på alla dessa underverkskurer. Det gamla hederliga rådet med frukost, lunch och kvällsmat. Bara en portion, hälften grönsaker. En frukt till mellanmål och mycket vatten, både till maten och emellan. Inget godis, inga kakor och bullar och bara vatten som dryck. Det är kanske trist men det funkar!
Henning Looström
1973 • Lund
#4
7 januari 2008 kl 14:30
Gilla
Visst Åsa, det funkar och det är långsiktigt. Problemet för många med stor övervikt är bara att det tar väldigt lång tid vilket kan vara rätt tungt. Skall du gå ner 40kg vill du gärna att det skall ske i ett högre tempo än 2kg/månad. Då tycker inte jag att det är fel med snabbare metoder. Som sagt, jag har sett effekten av Cambridge på nära håll och det är inte något man tror på eller inte tror på, det funkar.
Sedan skall man också vara medveten om att olika människor fungerar olika när det gäller vikt, såväl uppgång som nedgång. Jag har själv lätt att hålla min vikt och när jag går upp några kg (läs jul) så har jag alltid lätt att släppa dem så fort jag går tillbaka till vanlig kost och träning. Alla har inte samma tur, många har lätt att lägga på sig och svårt att släppa vikten. De här människorna blir jävligt provocerade när folk med min kroppsbyggnad säger att det bara är att skippa såsen...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.