Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 707 visningar

maran och VR - hinner man återhämta sig?

#1
6 november 2007 - 13:05 (Redigerad 30 december 2006 - 00:00)
Gilla
hej!
Jag planerar att springa stockholmsmaran 31 maj och sedan cykla vätternrundan ( 30 mil) två veckor senare. Vad tror ni som har erfarenhet- hinner man återhämta sig på 2 veckor?

Hur många mil bör man ha i benen inför maran -och, ffa när börjar man räkna dessa- dvs redan nu och framöver eller efter nyår? ( vid cykling t ex brukar man börja räkna när utomhussäsongen börjar).
1978 • Luleå
#2
6 november 2007 kl 13:13 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Jag ska göra samma sak och är något orolig.
Men jag har läst att många kan börja cykla veckan efter Maran och att det kan faktiskt vara välgörande. Det viktiga är väl att man vilar helt ifrån löpningen efter Maran.

Sen räknar jag med att få släppa iväg mina vänner pÅ VR
1979 • Örebro
#3
6 november 2007 kl 17:08 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Hej!
Jag sprang mitt första Sthlm marathon i somras och cyklade Vätternrundan efter det. Då var det bara en knapp vecka mellan loppen.

Jag hade 4 timmar på maran som mål och hade följt Szalkais träningsprogram för den gruppen hyfsat bra. Det träningsprogrammet startar ju ett halvår före maran, exakt hur många mil det är vet jag inte men jag tyckte att det var ett bra program att följa. Sen gick maran helt åt skogen, och jag tog mig runt med nöd och näppe, men det hoppas och tror jag berodde på andra saker.

Vätternrundan gick helt ok, trots att jag bara hade cyklat knappt 50 mil innan, men då hade jag cyklat rundan en gång innan och visste ungefär vad jag hade att vänta mig vilket nog var till stor hjälp.

Att kombinera de två loppen kanske inte är att rekommendera, men jag tyckte att det fungerade helt ok, trots att det var så kort mellan loppen. Jag cyklade bara något kort pass efter maran, något kvalitetspass är nog inte att räkna med, utan mest för att hålla igång benen. Det svåra var att hålla igång med båda träningsformerna innan loppen och ändå låta kroppen vila ibland.

Men det är inte omöjligt, så lycka till! (Eventuellt kommer jag att göra om det igen nästa år, då kanske vi ses...)
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#4
7 november 2007 kl 14:59 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Hej Maria!
Jag har själv testat på både maran och vätternrundan ( dock ej samma år). I år sprang jag Göteborgsvarvet 1h 41min och därefter vättern på 13h 26min. Det bästa med att ha löpningen först är att trots att du är sliten och har grym träningsvärk efter så funkar det att cykla redan dagen efter( jag vet) . Jag hade bara cyklat 5 långpass 50-80km innan vättern och det var ok ändå. Är du bara trännad för en mara så lovar jag att vättern är lugn.

Det jobbigaste med vättern är det mentala att starta mitt i natten och att hålla på så länge. det jobbigaste är inte ben& rumpa utan nacke & rygg. Träna gärna på att gå upp den tid du ska starta och cykla några ggr.

Lycka till så ses vi i motala.....
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.