Foruminlägg av Per Örtlund

#1
27 april 2010 kl 19:18
Gilla
Som rubriken lyder

Hittar inte min joggkompis i dropmenyn när jag ska välja Löparkompisar på passet:+

Hittar mina 3 andra vänner men han jag alltid springer med finns inte med. Är det nån inställning han har som måste ändras?
#2
27 april 2010 kl 19:53
Gilla
Tack :) Det var det som jag trodde var problemet oxå... nu är det löst :)

Trodde dock att när jag uppdatera mina rundor så skulle det uppdateras hos honom oxå.
#3
27 april 2010 kl 20:22
Gilla
Jag har testat de flesta i denna tråden utan de med öppen lur och inget har fungerat då jag blir så svettig i örat.... De med bygel tycker jag sitter för dåligt!

Sedan köpte jag ett par Sennheiser PMX80 Sport II med en bygel runt huvudet och de fungerar riktigt bra men klart allt ljud omkring stängs inte ute men annars fungerar de helt klart bäst av de jag testat:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=348021
#4
5 maj 2010 kl 14:21
Gilla
Angela klehr.

Det längsta på Kransmossen är väll 8,2 km (grön) om man vill ha skyltat.

Jag undrar om det finns skyltat 10 km på Kypesjön?.... Har för mig att man hamnar typ vid Ymerstugan eller nåt om man springer den....
#5
5 maj 2010 kl 15:54
Gilla
Anders!

Okej tack för snabbt svar!

Bilden på tavlan var bra, har försökt måla upp den i huvudet att det står 10 km där men hade visst fel.

Nej jag vet att tavlorna inte riktigt stämmer. 4500 på Kransmossen får jag bara till 4300 när jag mäter och samma med 5000 (rullskidorspåret) blir "bara" 4800.

Finns det något 10 km-spår i Borås som är skyltat?? Givetvis kan man måla upp egna rundor eller springa flera rundor många gånger men skulle uppskatta om det fanns ett skyltat 10 km spår.....

Kype - Ymer fram och tillbaka (7400) fungerar ju, sen får man ta 2325 spåret vid Kype.... då fattas det bara 275 meter. Tar man dessutom och rundar sjön så blir 2325 spåret 2610 meter istället. Då har man sprungit 10010 meter =)

#6
8 maj 2010 kl 11:07
Gilla
Har också funderat på detta vilken teknik som är mest effektiv men ändå skonsam för mina knän.

I många fall så följs en uppförsbacke av en nedförsbacke och då vill man gärna sträcka ut ordentligt efter att musklerna vart ihopdragna och jobbat extra precis. Jag brukar springa rätt bra i nedförsbackarna där jag nästan vilar hela kroppen och låter lutningen göra jobbet (farten) men nackdelen är att det blir en stor belastning på knäna vid varje nedsättning.

Alternativt att man som nån skrev fäller överkroppen framåt något för att ta hjälp av gravitationen, alltså springer precis som man gör på plant underlag när man ska springa fort och därmed minskar belastningen. Att man trycker ifrån med benet och tar fart den vägen istället för att bara utnyttja den fart man automatiskt får. Risken är dock att man springer väldigt fort då och inte utnyttjar vilan man kan få i en nedförsbacke, det positiva är väl att man inte bromsar och sliter på knäna på samma sätt.

Alternativ två att man istället lutar sig bakåt och fram med höften som tidigare skribent skrev och bara avslappnat rullar på. Jag har haft problem emd knänan tidigare i fotboll och snowboard och vill förebygga eventuella problem. Sist jag sprang lite längre började det värka i knät så fick nästan halta ner för backarna i slutet och enbart belasta ena benet....

Om det är någon som vet eller sitter på nån video med någon som löper med en skonsam löpstil i nedförsbacke får gärna posta det. Mycket lättare och kunna se framför sig!

Hittade en bra video här , dock fick man inte se hur det gick till i praktiken. http://www.youtube.com/watch?v=SBagM___CS4



#7
2 juni 2010 kl 21:25
Gilla
Dammar av en gammal tråd.

Jag köpte en Nike + igår och kalibrerade den idag genom att springa 400 meter på en löparbana. Har det någon betydelse hur snabbt man springer de 400 metrarna? Jag joggade i hyfsat snabb takt sen efteråt var jag ute och sprang i terränglöpning med följande resultat

6,65 km
31:38 min
4:44 min/km
624 kcl

Den km-tiden är väldigt snabb för mig... snabbare än vad jag sprungit 2,6 km på? Känns som nåt är galet...