Foruminlägg av Lars Milde

#1
24 juli 2011 kl 10:44
Gilla
Jonas Hallgren: ;-) Men om man startar senare så borde det lösa sig, eller?
#2
24 juli 2011 kl 10:50
Gilla
Jag har bara sprungit i 3 veckor á 3-4 pass i veckan. Med 96 kg att konka runt på så upplever jag det skit tungt vid 165 bpm.....!!! Blir väl bättre med tiden hoppas jag, eller? Har en Forerunner 305 med tillhörande bälte och det verkar som att pulsen stämmer eftersom min vilopuls visar hyfsat rätt. ( 56-60 bpm )
#3
24 juli 2011 kl 15:14
Gilla
Grattis till er alla!! Själv har jag bara hållit på i ca. 3 veckor, efter ett uppehåll på ca. 1,5 år, och dessförinnan var min fysiska aktivitet lumpen 1993. Hade aldrig SPRUNGIT milen innan men gjorde det första gången i tisdags. Dock inte under 60 min, men det lossnar säkert. Ligger på ca. 6,30/km och tycker väl det är ok med tanke på min fysik, vana och vikt ( 96 kg ). Får bara fortsätta tugga på. Jag och min fru har börjat sporra varandra och försöker träna varannan dag. Jag reser mycket i jobbet men genom "jogg.se" får man många tips om bra spår i olika städer. Kan varmt rekomendera "Prins Bertils stig" i Halmstad (min barndomsort), att springa längs med havet ger massor med extra energi. Än en gång grattis!!!
#4
24 juli 2011 kl 15:23
Gilla
Per M: Har inga trix eller tips men köpte min 305:a för 2 veckor sedan på NetOnNet för 1199:- inkl bälte. Kanske dags att investera i en ny efter 3 år..... ;-)
#5
1 augusti 2011 kl 20:43
Gilla
Grattis Tommy!!!
Eva: Kanske byta till slalom och motorcykel? ;-)
#6
28 september 2011 kl 20:15
Gilla
Hej Krister,

Började träna seriöst i juni i år och skaffade mig en Garmin 305 på Net on Net för ca 1200 kr. Då ingick ett pulsbälte. Denna lösning är jag helt nöjd med. Använder distansmätning med en kort signal vid varje km för att kolla så jag håller tempot. Finns massor med olika träningsprogram med bl.a. intervallträning som du eftersöker.
Jag är som sagt mycket nöjd med denna klockan men jag har inget att jämföra med.

Mvh Lars
#7
17 oktober 2011 kl 20:29 Redigerad 17 oktober 2011 kl 20:30
Gilla
Hej på er!
Såg programmet men missade detta med vikterna. Kan tillägga att han egentligen är 2-faldig Olympisk mästare i 4-manna sculler, rodd. Se mer på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/James_Cracknell
Han hade påtagligt breda axlar tyckte jag.
Han såg helt klart tyngre ut i början av programmet men efter proverna för att få fram den optimala kosten för Marathon de Sable så drack han pulver i x antal dagar och rasade i både vikt och humör.
Som tillägg kan jag tycka att det är upp till var och en att stressa sin kropp till dessa extrema gränser när det är övervakat av en organisation och sjukvård och där detta är betalt av deltagare och sponsorer. Desto värre tycker jag med dessa äventyrare och våghalsar som utsätter sig för fara och sedan förväntar sig att sjöräddning, fjällräddning etc. ska rädda dem. Alltså allas våra pengar och räddningspersonalens liv för att få fram sin egen adrenalinkick.
Annars ett spännande program med James Cracknell som dels ror över Atlanten och skidar över Antarktis. Givetvis på bekostnad av Discovery Channel och div. sponsorer (tror jag....... ;-))

Mvh Larsa
#8
25 oktober 2011 kl 18:56 Redigerad 25 oktober 2011 kl 18:58
Gilla
Håller med de om att man har "lättare" för att ta det lugnt när ingen ser (någonstans i skogen) och att man springer på lite fortare när man är i omgivningar som det rör sig folk i. För egen del är det inte så mycket fokus på att springa fort utan snarare försöka springa "lätt" och spänstigt för att det ska "se enkelt ut". Detta fenomen med att öka takten när någon kommer ikapp känner jag dock inte igen alls. Kanske beror på att jag vet att jag ändå inte har en chans......;-) Tror iofs snarare att det beror på att jag vet hur fort jag ska springa för att orka den tänkta distansen och försöker ha fullt fokus på min löpning och inget runt om kring får påverka min plan. Tackar min Garmin för detta!!! Började löpa i juni 2011 på allvar och siktar på Göteborgsvarvet 2012. Klarade min första mil någonsin i somras och sprang idag 8 km med 5:36 tempo.
Mitt råd till Jens: Ta det lugnt, skaffa en löparklocka och spring 2-3 ggr i veckan. Korta steg och lugnt tempo. Inget fokus på distans, viktigare med kontinuitet och försöka vänja kroppen vid att man ska springa/röra på sig 3 ggr i veckan. Sedan blir det en vana och ett sug efter löpningen. Så är det iaf för mig..... ;-) LYCKA TILL!!!!
#9
25 oktober 2011 kl 19:16
Gilla
Hade extremt ont i benhinnorna efter pass i förra veckan och det gjorde än mer ont efter passet nu i söndags och fick korta ned rundan pga av smärtan. Gjorde då enligt följande:
Efter träningen duschade jag smalbenen med växelvis iskallt och hett vatten. Detta gör man i ca. 3-4 min.totalt och sedan om det smärtar allt för dj-vligt så på med lite Tigerbalsam. Kände inget efter förra passet och inget idag heller efter 8 km i, för mig, bra tempo. Fick detta tips från en kompis för några år sedan. Han åker mycket slalom och off-pist och hade fått detta tips av kompisar i Schweiz och det funkade för slalomåkares onda benhinnor. Verkar funka bra för mig. Givetvis tror jag att skor, löpteknik, underlag och stretchning är avgörande det med. Skor har jag provat ut och har även lagt i ilägg typ Footbalance vilket blir bättre för mina knän. Löpteknik är det si och så med, vem kan visa mig? Underlaget kan jag inte göra mycket åt utan jag får springa där jag har möjlighet, dvs växelvis asfalt, grus o skg. Stretchning gör jag så gott det går men jag har mycket svårt för att sitta på mina knän och den andra metoden får jag inte till.
Fortsätter med min duschteknik som jag tycker funkar för mig.
Ses vi på Göteborgsvarvet??? ;-)
#10
27 oktober 2011 kl 20:34
Gilla
Johan: Om man nu är snabb, ja..... För mig blir det mest pinsamt! ;-)
#11
5 december 2011 kl 10:22
Gilla
Ewa:
Har precis som Bengt en 305:a och aldrig stött på några problem. Enligt beskrivningen så ska man fukta bandet något innan man sätter fast det och jag sätter bandet rakt över bröstbenet där revbenen möts. Fast är det olika typer av band mellan 305 och 405 så kanske det är den stora orsaken.
Tror starkt på det som som Claes skriver i tidigare inlägg:
1. Under bröstmuskeln
2. Har aldrig haft problem med symetrisk montering med pulsband till 305:an.
3. Kan nog vara en kanonbra idé med kontaktgel.

Hoppas att det löser sig för dig för det är kanonbra med pulsband, men bara om de, som du själv säger, fungerar.

Mvh Larsa
#12
30 januari 2012 kl 21:36 Redigerad 30 januari 2012 kl 21:36
Gilla
Mattias: Jag skruvade i Maxigrip idag inköpta på Intersport och enligt säljaren, som jag även känner privat, så har de själva testat dessa med mycket gott resultat. Känns lite overkill att inhandla dubbade vinterdojjor för den korta vinter vi har i år. (Snart vår.....!!!)
Själv springer jag just nu med Adidas SNova Sequense 3.
Sulan bak är ganska tjock men fram är den ngt tunnare. Jag har inga problem alls med dessa dubbar och skor i kombo. Visst anar man dubben under foten när man kommer ut på asfalt, men är inte så farligt. Sprang ikväll på både asfalt, isigt underlag samt packad snö och det kändes kanon. Detta får bli mina vinterdojjor nu eftersom nya vår/sommar -skor ska inhandlas för vårens träning inför Gbg-varvet. Jag är ingen erfaren löpare men här har du iallafall min åsikt....... ;-)
Maxigrip funkar kanon!!!