Foruminlägg av Kerstin Rosenknopp

#1
5 december 2009 kl 06:53
Gilla
Hej!

Jag är en tjej som tränat löpning i cirka 3 år och bara älskar det. Har styrketränat lätt och på grund nivå i cirka 15 år. Har även genoimfört några spinningpass då och då. Har alltid fått in massor av vardagsmnotion i mitt liv.
Jag skulle vilja ha lite tips på hur jag skall klara Lidingöloppets 30 kilometer. Det är en dröm. Har genomfört de två senaste åren Lidingöloppets 15 km på lördagen samt 10 km på söndagen. I år tog jag 15 km på 2.40 samt 10 km på 1.40. Gick nästa hela vägen på båda loppen. Själva sträckan 30 km klarar jag av. Problemet är att jag har för dålig fart att klara reptiderna. Kan någon hjälpa och ha något tips på hur jag skall genomföra ett av mina mål och min stora dröm. Jag vill ju gärna genomföra en sträcka av Klassiker loppen.

Ha det bra där ute och kämpa på. Tänk på att all vi som motionerar är vinnare varje gång vi genomfört något som upphöjer pulsen.
#2
5 december 2009 kl 17:13
Gilla
Hej!

Tack för alla bra tips. Att jag bara kör 2 km pass nu beror att jag börjat på ett nybörjarprogram och i slutet av januari skall jag kunna springa 5 km i sträck.
Att jag börjat på ett nybörjar program är att jag innan programmet fått prestationsångest och skall pressa tiderna och längderna så snabbt som möjligt och därmed dragits med infektioner som knappt gått över. Hur långa sträckor skall man träna 3 gånger iveckan för att klara 30 km.

Ha det bra
#3
6 december 2009 kl 05:51
Gilla
Tack allihop för underbara tips. Jag skall hålla mig till dom.
#4
14 december 2009 kl 07:27
Gilla
Jag har samma problem som dig. Har alltid vägt lite. Jag fick massa bra råd när jag besökte en dietist. Jag skulle bland annat ha olivolja i maten både lunch och middag. Men mitt råd är besök en dietist. Denna kan ge dig personliga råd.

Lycka till
#5
3 januari 2010 kl 05:53
Gilla
Jag har i dag lagt upp Lidingö Tjejlopp som Lidingöloppet LT 10 i tävlingskalendern. Nu kan du få in den som kommande tävling.
Lidingöloppets 15 km fanns inte heller så den lade jag in samt ett lopp i Luleå jag brukar springa. Om du vill lägga in så gå på tävlingskalendern och sedan till lägga in lopp utan karta.

Lycka till på loppet.

Hälsningar

kerstin

#6
4 februari 2010 kl 05:33
Gilla
Jag premnumenerar både på Runners World och Aktiv träning. Tycker dessa är jättebra. Har även anmält mig till den nya tidningen om marathon och löpning. Spelar det någon roll om Aktiv träning är en killtidning. Som tjej får jag massor med bra tips ändå. I form gillar jag inte fast det är en tjejtidning. Där står bara en massa om smink och skönbhet tycker jag.
Vad spelar det för roll vad för tidning man läser om man tycker man får bra tips och råd.
#7
7 mars 2010 kl 05:53
Gilla
Jag äter en hård smörgås med leverpastej och persilja samt dricker ett glas juice direkt efter passet. Sedan äter jag en rejäl portion lagad mat cirka en timme efter passet.
#8
24 maj 2010 kl 15:18
Gilla
Hej!

Jag skall flytta till Göteborg i år till senhösten. Jag undrar nu om det bara finns Skatås att träna i eller finns andra uppmärkta elljusspår? Är Skatås det bästa? Jag undrar också om någon sprungit Näsetloppet i Västra Frölunda samt Finalloppet i Skatås och kan rekomendera dessa tävlingar?
Finns andra 10 km tävlngar i närheten av Göteborg?

Tacksam för svar så jag kan fortsätta att träna och tävla löpning. Det är så roligt och man känner så pigg om man får göra det.

Kerstin
#9
4 april 2011 kl 08:05 Redigerad 4 april 2011 kl 08:08
Gilla
Hej!

Skall springa eller gå Premiärloppet på lördag.
Är det någon som vet om det är backigt? Är det utmärkt med snitzlar och flaggvakter och hur är banan? Springer man på de breda fina grusvägarna som man går om man springer någon av de utmärkta spåren eller är det snårig terräng?
Jag har både dåligt lokalsinne och dålig balans så jag hoppas det är bra utmärkt och bra spår.
Är anmäld till 5 km löp klassen men funderar på att ändra till gå klassen efrersom det är en ny plats att springa på. Skall jag satsa på att gå eller springa? Kan någon hjälpsam ge mig ett svar.