Foruminlägg av Krister Sagebro

< < < 1 2 > > >
#1
1 juli 2009 kl 22:27
Gilla
Har skaffat "Red Master" funkar bra sitter tajt och vädigt nära vilket kan ge problem när man svettas, immar först när du slutar springa, men det gör nog de flesta. Men är i stort sett nöjd.
#2
18 juli 2009 kl 15:35
Gilla
För att återgå till utgångsfrågan så har jag själv förbokat 310XT, pga några huvudanledninggar. Vill inte riskera att denna ring som styr funktionerna på 405:an ska bli ett problem, Standbytidden är mer än dubbelt så lång, sist men inte minst för mig som börjar bli skumögd iallafall när jag springer, displayen är större och jag hoppas se informationen bättre under själva passet. Jag tror inte annars att det är någon större skillnad mellan de två modellerna för oss som löpare.
#3
18 juli 2009 kl 15:59
Gilla
Vill bara tacka för dessa blogginlägg, Känns som jag gjort rätt då jag förbokat en 310xt.
#4
19 augusti 2009 kl 13:40
Gilla
Har mailat supporten trots att jag sett att de inte besvarar frågor rörande support, men de har svarat inom någon dag. så ni kan nog bortse från det.
#5
9 september 2009 kl 19:02
Gilla
Hej!
Hade problem med installation av Garmin Connect, det visade sig att jag var tvungen att tillfälligt koppla bort brandväggen då funkade det. Har varit mer än nöjd med enheten i stort, men när det kommer uppdateringar både på enheten och på USB-stickan så fungerar det inte. Har nu kommit så långt efter mycket kontakt med Garmin supporten på både telefon och mail att boven kan vara Microsoft Vista. Är det någon som haft liknade problem och kommit tillrätta med dessa så är jag glad för tips på åtgärder.
#6
16 januari 2010 kl 11:55
Gilla
Det är som ni säger med distansen, den mäter raksträckor som sätts ihop till en total sträcka och är det många skarpa kurvor blir det lite felaktigt. När det gäller höjdmätning så är den inte tillförlitlig då den inte har någon inbyggd "jag tror det heter barometer" så den mäter avståndet upp till sateliterna och enligt uppgift från en anställd på Garmin är den alltså inte tillförlitlig.
#7
1 maj 2010 kl 21:27
Gilla
Hej!
Jag ska tillsamans med min fru och några kompisar ta mig till Rom, och vill naturligtvis ta ett joggingtur i någon park eller annan fin miljö för ett lungt och harmoniskt löparpass. Jag undrar helt enkelt om det är någon som har något bra tips. Med vänliga hälsningar Krister.
#8
8 maj 2010 kl 14:41
Gilla
Tackar vänligen för alla tipsen, pessimistiska eller ej, så har jag nu lite att börja forska runt och hittar jag någon någon runda jag tycker är värd att delge så kommer det en fortsättning. Återigen tack. Krister.
#9
1 december 2010 kl 22:17
Gilla
Hej!
Springer utan problem när det är riktigt kallt ute, men en Airtrim som David skriver om, eller en lungplus som Tor skriver om, vad är tillräckligt. Om vi pratar om tempar ner mot -15- 20 grader, är det någon som vet? Förstår ju att det i längden kanske inte är så nyttigt att dra den kalluften. Vill inte avstå när det för övrigt kan vara så härligt att sticka ut och springa en solig klar vinterdag.
#10
17 januari 2011 kl 05:33
Gilla
Skulle bara vilja få ett förtydligande, angående tåhävningar. Ska man göra tåhävningar i styrketränande syfte eller menar ni som vissa av er skriver exentriska tåhävningar som jag anser är mer i stretchande syfte?
Och var får man tag på magnesium?
#11
10 februari 2011 kl 15:48
Gilla
Hej!
Jag och en kompis var ute och sprang en sväng han med en nyinköpt Garmin 305 och jag med min Garmin 310XT. när vi sprungit färdigt jämför vi värden naturligtvis, då visar det sig att jag som är 5 år äldre och har betydligt högre medelpuls och är några kilo tyngre får ca 100kcal mindre än honom på en sträcka av 7 km. Vi har båda ställt in våra personliga värden efter bästa förmåga så de borde stämma. Någon som vet vad detta kan bero på eller är det felvisning?
#12
10 februari 2011 kl 19:28
Gilla
Men borde inte jag då göra av med mer energi och mer kalorier eftersom jag både har högre puls genom hela passet och är tyngre?
#13
10 februari 2011 kl 22:16
Gilla
Okej tack! ska kolla in länken.
#14
11 februari 2011 kl 21:27
Gilla
Har som hastigast kollat länken och vad jag kan förstå med min begränsade engelska "det blir ju lite fackengelska" så har den inskrivna aktivitetsklassen betydelse. Och om jag förstår Gunnar rätt så räknar han om kalorimätningen, vilket jag inte tycker ska vara nödvändigt. Jag vill ju tro att man på Garmin förbättrar sina produkter och då borde 310XT ha en mer korrekt kaloriberäkning, men kanske kan bara en tekniker hos Garmin som jobbar med dessa saker förklara skillnaden på beräkningen mellan 305:an och 310XT.
#15
8 maj 2011 kl 16:01
Gilla
Känner precis som dig Mikael, otroligt seg i låren nästan som träningsvärk eller som man kört ett riktigt tungt pass dagen innan som drar ner. Har kört LCHF i snart två veckor, huvudsakligen för att gå ner ett par kilon då jag vill att det ska gå lite lättare att springa ( längd 178 cm och 76 kg ). Vill också behålla viktminskningen efter detta och tror att det kommer funka på detta sätt. Har kört strikt nu men kommer att äta lite mer kolhydrater snart då det känns som om träningen annars blir för lidande. Annars lycka till allihop.
#16
21 juli 2011 kl 03:10
Gilla
Har haft 310:an i över ett år nu, är riktigt nöjd med funktionerna, men har haft diverse problem. Det som har varit återkommande är att jag efter en tid får riktiga höjdspikar på pulsen, bara några sekunder men det återkommer. Då skickar jag iväg pulsbandet och får ett nytt, men ingen förklaring på vad felet var. Nu har jag skickat iväg pulsbandet igen, så min fråga är om det är någon av er som haft liknade problem?
#17
25 juli 2011 kl 12:07
Gilla
Tack för info! då vet jag att jag inte är ensam om problemet. Till er som funderar på att köpa nytt så ska ni inte behöva det. Det är tre års garanti på grejorna så det är bara att kontakta inköpsstället eller Garmin direkt. Jag har prövat 305:ans pulsband men upplevde att min puls genomgående blev lägre, känns det igen av er som prövat? Jag också haft det nya bandet som Staffan skriver om och jag tyckte också det var en smartare ihopsättning. Nu vill Garmin även ha in klockan för att kontrollera kommunikationen mellan klocka och pulsband, får se vad det slutar med.
#18
25 september 2011 kl 17:56 Redigerad 25 september 2011 kl 17:57
Gilla
Köpte dom vanliga Ecco Biom B, lite pga av hälseneproblem pga av att jag landade mycket på hälen. Till min förvåning så funkade det, har nu ändrat mitt löpsteg till mer mittfot. Biomen är som sagt hårda men har i mitt tycke en otrolig passform och vinner i längden. Använder dom upp till dryga milen men inte på vintern då jag tycker dom blir halare än andra skor när det är lite frostigt, Verkar som dom kommit av sig i lanseringen då till och med den affär jag köpte dom i Örebro inte tagit hem dom just på grund av dålig uppföljning. Men jag gillar dom.
#19
8 januari 2012 kl 23:45
Gilla
Hej!
har skaffat mig en footpod till min 310XT för att kunna mäta tempo och sträcka innomhus, nu till min fråga ! är det någon som vet om man kan använda footpoden att mäta tempo samtidigt som gps:en registrerar rutten?
#20
19 mars 2012 kl 18:05
Gilla
Har varit uppe i Åre och lyckats bryta nyckelbenet, Min fråga är. Om allt går som det ska och läker så fort det kan, hur fort kan man då räkna med att kunna börja löpträna igen? och är Stockholm maraton bara att slå ur hågen?
< < < 1 2 > > >