Foruminlägg av Christian

#1
10 augusti 2009 kl 21:31
Gilla
Hej!

Jag förstår att detta är väldigt individuellt men när är det idé att ge kroppen energi och vatten under ett träningspass? Man ser ju i bland folk ute på 2.5:an med vattenbälte vilket kanske är lite "overkill". Jag har hört att det är först efter över timman som det är idé att dricka? Någon som vet om detta är rätt eller fel?

Samma gäller energi. När och vad skall man äta? Någon som har några tips? Maxim har väl nån gel men det kanske är för riktiga långdistansare. Mina långpass ligger på runt 1.45 och då har jag känt att jag behöver något extra efter cirka 70-80 minuter. Frågan är bara vad...

Mvh

Christian
#2
12 augusti 2009 kl 13:14
Gilla
Tack för alla svar! Kul!

Men om jag vrider lite på frågan och ponerar att jag skall vänja kroppen att ta upp energi för att kunna göra detta under långlopp när jag vill prestera max vad skall jag då knapra i mig? (Avdelningen långa och gramtiskt ickekorrekta meningar)

Räcker det med någon form av socker/ salt lösning eller skall man ha med lite nötter eller kanske nån Maximgel?

Har en något känslig mage när det gäller löpningen och andelen skogspartier är inte så många under t ex GBG-varvet...:-) Så det känns som om det är bra att vänja kroppen även under träning!
#3
10 september 2009 kl 13:07
Gilla
Vildmarksstigen eller "Stigen" som den kallas i Skatås är riktigt bra och rolig. Dock lite lerig på sina ställen.

18 km varav cirka 9 km på rena skogstigar. I bland får smärre avbrott göras för att klättra upp eller ned från mindre berg. Hade en rekordhög kilometertid i söndags på ett parti där jag snittade 7:15 min/ km. Riktigt kul då man inte tänker på att man ät trött då man måste koncentrera sig hela tiden var man sätter ned fötterna.

Kan även springas som en 12 km runda om du parkerar på "snikparkeringen" och springer "Åttan" baklänges och sedan på stigen.
#4
28 november 2009 kl 10:44
Gilla
#5
21 mars 2010 kl 13:34
Gilla
8:an är helt ok! Lite slaskigt efter Härlanda Tjärn, i backarna, där det oftast är skugga! Större delen av 8:an är rent grus... Har blivit mycket bra på senaste veckan!

5:an gav jag mig på förra veckan! Det va ett madrömspass... Jag kom knappt uppför backarna på grund av all is och snö! Det kändes där och då som om det skulle ta minst en månad innan den blev springbar! Jag blev så knäckt av den rundan att jag skall ha minst två "5:an" fria månader... Den kanske med andra ord också blivit bättre!

Så nästa vecka är 8:an nog helt slaskfri!
#6
6 juli 2010 kl 21:02
Gilla
För att kunna äta va jag vill! =)