Foruminlägg av David Celinder

#1
24 augusti 2010 kl 16:08
Gilla
Jag är också lite sugen på Beurer. Vill inte lägga ut för mycket pengar på något som jag inte vet om jag kommer använda så mycket. Blev det en Beurer Annemie eller hur gick det?
#2
9 november 2010 kl 13:35 Redigerad 9 november 2010 kl 13:36
Gilla
Tycker att ni gör för stor grej utav detta. Jag kör med en helt vanligt bomullströja (!) och är det kallt tar jag på mig ett helt vanligt underställ innanför. Jag är i regel ute i ca 40 min och på den tiden spelar det inte så stor roll vad man har på sig, bara man inte klär sig för varmt så man svettas alldeles för mycket. Utöver det har jag ett par gamla Adidas gympabyxor, fingervantar, mössa och mina vanliga löparskor. Detta funkade hela förra vintern (förutom när det var riktigt smällkallt ute då höll jag mig inne)

Är ganska anti denna hets kring att man måste ha så mycket grejer för att komma ut och springa. Så orka stå emot, prova istället vad som funkar och vad som inte funkar och komplettera när det verkligen behövs.

EDIT: Noterade att du ska varva att gå och springa, då ska du ju i regel ha mer kläder på dig men när du börjar din runda ska du känna att det är kallt och frysa lite. Då blir det lagom när du fått upp värmen.
#3
6 maj 2011 kl 12:47
Gilla
Hej!

Tränar inför Göteborgsvarvet. För ungefär en månad sedan kände jag under en träning att jag blivit väldigt stel i knäna efter ca 9 km. Det har tyvärr inte gett med sig utan idag kom det smygande redan efter ca 5 km.

När jag under själva löpningen gör "rumpsparkar" känner jag hur det drar och spänner strax under knäskålen, det gör inte direkt ont men det känns att något inte är som det ska. Efter löpningen när jag stretchat försvinner stelheten snabbt. Har sista tiden haft lite ont i knäna ex när jag reser på mig efter att ha suttit på huk. Har haft problem med hopparknä för en ca 6 år sedan. Knäet är inte ömt eller så annars. Skona är köpta förra året på löplabbet.

Någon som har några tips på vad jag kan göra? Ska springa göteborgsvarvet så det här känns lite surt...
#4
24 februari 2012 kl 23:16
Gilla
Skulle vara roligt om ni prövade träningsappen Zombies Run! Det ska tydligen vara en slags kombinerad träningsapp och spel. Släpps till iOS nu på måndag den 27:e.
https://www.zombiesrungame.com/
#5
16 april 2012 kl 12:18
Gilla
Hej alla löpfantaster (och andra också)!

Är onödigt att åka tom bil till Gbg. Är det någon som åker förbi Örebro alternativt vill samåka till Göteborg på tävlingsdagen? Eller är det någon som kan ge tips på skjuts dit? Tänker mig att åka dit endast över dagen...

Tacksam för alla svar i frågan!
#6
16 april 2012 kl 16:02
Gilla
Tack för tipset. Har lagt in mig där nu!
#7
27 april 2012 kl 23:07
Gilla
Nu är det löst! Syns i Göteborg! :-)
#8
9 maj 2012 kl 20:26
Gilla
Finns det möjlighet att lämna in grejer till förvaring under varvet? Har för mig att jag sett den informationen någonstans men kan inte hitta den just nu.

Sedan vet jag att det ska finnas duschar men att de gärna vill att man duschar på annat håll. Är det lönt att försöka få en dusch eller är det för mycket folk tros?

Sprang förra året men hade inget behov av varken förvaring eller dusch då. Kommer med tåg över dagen i år så förutsättningarna är lite annorlunda.

Lycka till på lördag!
#9
9 maj 2012 kl 20:39
Gilla
Låter bra! Nu ska jag bara bli av med tendensen till halsont också så blir det här kanon:-)
#10
9 maj 2012 kl 21:23
Gilla
Ja det var ju inte farligt alls. Låter ju bra!
#11
14 februari 2013 kl 22:58
Gilla
Ramlade in på DC rainmakers sida från länkarna här i tråden. I "midrange" budgeten över klockor från 2012 rekommenderar han Garmin 210. Någon som har erfarenhet av den modellen?

Kan nämligen tycka att Garmin 610 kostar lite väl mycket (är från Småland)...
#12
17 februari 2013 kl 19:58
Gilla
Ser att Elgiganten har sänkt 410:an denna helgen med några hundra... När jag skrivet detta innebär det 4h till.
#13
19 mars 2013 kl 09:04
Gilla
Tror det är dags att köpa nya skor då jag börjat få känningar i smalbenet. Har i dagsläget ett par Nike Zoom Structure och de har tjänat mig bra och har inget att klaga på. Provade ut dem hos löplabbet när jag köpte dem 2010.

Finns det någon anledning att byta till annat märke/modell? Förändras foten med tiden så att det därför är motiverat att göra en ny utprovning? Tänkte annars beställa från Wiggle och då vågar jag inte chansa eftersom jag inte har någon bra koll på löpskor.
#14
19 mars 2013 kl 09:13
Gilla
Hej

Fick efter senaste löpturen ont ca 3 cm ovanför inre fotknölen på höger ben. Det gör dels ont när jag trycker på området men också när jag går upp på tå (ex går i en trappa).

Löpturen var på 15km vilket är lite längre än de 10km jag har legat på nu under vintern men jag har inte känt så här någon gång innan.

Googlade på det och misstänker benhinneinflammation, kan det stämma? Funderar på om det är dags att byta skor då mina är från 2010 (har slarvat med att lägga upp alla turer här på jogg).

Åsikter? Vill gärna ut i spåret igen då Göteborgsvarvet hägrar...
#15
19 mars 2013 kl 13:52
Gilla
*suck*, dessa beslut:-)

Att Structure blivit mindre dämpad tror jag inte är något problem för mig som inte pronerar så jätte mycket. Tack för utförliga svar!

Kanske ändå klokt att prova ut nya skor... Mina förra skor provade jag ut på löplabbet. Där vi bor nu har vi ingen löplabbs butik på nära håll. Kan jag lita på kunnig personal på stadium/intersport?
#16
19 mars 2013 kl 14:06
Gilla
Ok, tack. Det låter på dig och på bifogad länk att jag bör vara försiktig för att inte förvärra. Tack för svaret!
#17
20 mars 2013 kl 13:41
Gilla
Michael: Jag tror jag köper i butik med tanke på att man får testa och klämma på dem samt får skon på direkten.

Men av nyfikenhet; vissa structure-skor på Wiggle har tillägg i namnet såsom "OG", "AW12" och "shield". Är det samma skor alltihopa eller vad är det för skillnad?