Foruminlägg av Annica Norman

< < < 1 2 > > >
#1
22 april 2009 kl 19:44
Gilla
I helgen är det Säter hel/halvmaraton (dm) , det är en lättlöpt bana och inte allt för många startande.
#2
22 april 2009 kl 19:54
Gilla
Tror du sprang slut på kolhydrater totalt. :-)
Ska man springa med hög puls och länge, vilket jag gör då och då, så är det bra med sportdryck el annan energi. Fast det kanske du hade? Långt och lugnt fixar man ju utan. Jag brukar gå ut med ett tempo ca 10-15 sek/km lägre än mitt tempo jag håller på en miltävling. Då håller jag hela vägen med energi. Har sprungit "in i väggen" några gånger och det är ju sådär kul.
#3
10 november 2009 kl 19:53
Gilla
Hej!
Kör på känsla. Om du vill ligga på 70% bör du kunna föra ett samtal men något ansträngt. Bricanyl höjer pulsen, för mig ca 10 slag. Jag har använt Bricanyl men bytte till Oxis då den inte gör mig lika darrig och den håller under längre tid. Den kan du dessutom ta direkt innan träning medans Bricanylen ska tas ett tag innan som jag minns det. Min läkare rekommenderade Oxis när jag skulle springa maraton. Fast man ska ju givetvis rådgöra med läkare först. Men ett tips bara..
Lycka till på maran!
#4
3 april 2012 kl 09:17
Gilla
36-38 slag, 38 år. Tränat löpning i 6 år och tränar 5-9 mil/v.
#5
2 september 2012 kl 13:00
Gilla
Hej!
Om det är hopparknä, vilket jag haft på båda mina knän, så gå till en sjukgymnast som kan kolla med scanner i senan. Det som är vanligt är att det går över när du joggat nån km men känns mer efter träning och kan kännas i form av "bioknä". Det gör alltså ont att sitta med benet böjt en längre tid. Jag provade exentrisk träning och det vart bättre. Tyvärr så kom det tillbaka och jag åkte till Stockholm Norra sjukgymnastik för att skjuta bort brosk (chockvågsbehandling 3ggr) som irriterade min sena som vart inflammerad stup i ett. Efter det vart mitt knä helt tyst och har sedan dess varit helt bra. Behandlingen läkte inflammationerna och brosket är borta utan operation. Just därför tycker jag du ska kolla upp varför du får ont under knät. Det är mkt viktigt att stretcha lårmusklerna, gärna fler ggr/dag ett tag. Fuskar jag med det kan jag få känningar under något av knäna igen. Ont under knäna kan bero enkom på att du är för kort i lårmusklerna och till sist få irriterade fästen. Spring på mjukt underlag. Spring i bra skor. För min del har problemen kommit när jag ökat träningsmängden för mycket och ligger över 7mil/v i perioder. Håller för övrigt med Tage, inte medicin och träning. Prova i så fall nån vecka med medicin och bara lätta promenader/stretiching. Trist, men att göra samma misstag som jag, dvs äta medicin och träna med smärta slutar bara med värre skada. När jag kom till Sthlm hade jag brosk som pekade in i senan, inflammation i senan, bristningar och vätska i knät. Jag åt medicin och tränade på och tänkte att "det går väl över". Idiotiskt! Lycka till med knä.
#6
28 januari 2013 kl 21:15
Gilla
Jag tycker absolut att du ska äta eller dricka något innan. Jag tränar styrketräning 2ggr/v och skulle inte klara att träna det på ett bra sätt på tom mage. Då har jag inte någon ork att ta i och då lär inte heller träningen göra någon nytta. Förslagsvis tycker jag du ska mixa en banan i en protendrink, det är det minsta jag skulle rekomendera. Det kan man göra kvällen innan och ha i kylen för att spara tid. Och givetvis någon att äta eller dricka direkt efter styrken för att inte bryta ner muskelmassa, det lilla man lyckas lägga på sig som löpare kan ju vara bra att ha kvar. Lycka till!
#7
28 januari 2013 kl 21:23
Gilla
Jag tycker att whey-80-protein från gymgrossisten är prisvärt och det ger iaf ca 100kcal till innan träningen. Fast iofs går det ju bra med nån dl mjölk med. Men hur som helst så är det då för mig mkt viktigare att äta ordentligt innan styrkan än innan löpningen. Den fixar jag på tom mage ett tag. Lycka till med träningen! :-D
#8
30 januari 2013 kl 21:35
Gilla
Din egen slutsats är nog det som är bäst för dig. Jag köper frukt, lite protein och så koffein för att piggna till. Det fungerar super för mig med. Lycka till!
#9
30 januari 2013 kl 21:39
Gilla
Haft samma problem med höger fot. En nerv låg i kläm i vaden. Gått på massage några ggr och det blev bättre. Försöker nu köra tåhävningar och stretcha regelbundet. Trist men tycks fungera.
#10
31 januari 2013 kl 21:06
Gilla
Nej, massören jag gick hos har lite mer utbildning inom idrottsskador så jag förlitade mig på hans expertis. Han brukar ofta hitta och bota min små skavanker.
#11
19 februari 2013 kl 20:59
Gilla
#12
29 mars 2013 kl 20:13
Gilla
Den som startade tråden är där kanske.... ;-D Mihihi!
#13
4 april 2013 kl 08:19
Gilla
Jag kontrollerar min vilopuls ibland. På kvällen är den riktigt låg, dvs 34-35. På morgonen är den 39-40. Det sägs ju att man ska kolla sin vilopuls på morgonen då den ska vara som lägst men så har ju tydligen inte jag. Någon som har lika eller vet hur det kan vara så?
#14
4 april 2013 kl 08:57
Gilla
Ja, det kan ju stämma bra då jag faktiskt tränat 3 pass inom loppet av ett dygn tisdag kväll - onsdag kväll. Jag kollade ju pulsen onsdag kväll och idag torsdag morgon. Jag har vila på schemat och det är väl säkert på sin plats om det stämmer. Tack, det kan i mitt fall vara en mycket bra koll på när jag bör lägga in vila med tanke på att jag har en tendens att bli övertränad. Mycket intressant. :-D
#15
4 april 2013 kl 21:15
Gilla
Många bra tips och tankar. Tack ska ni ha! Jag ska prova att ta pulsen en hel natt samt följa den lite både när jag tränat och inte tränat både morgon och kväll. Det jag har hört är att man alltid ska kolla den på morgonen då den ska vara som lägst men blev som sagt var lite fundersam då jag i princip alltid har högre på morgonen. Men jag har nog inte kollat efter en vilodag. Stämmer det Alberto skriver att det är ett tecken på att man bör vila/ inte är återhämtad är det ju mycket intressant för min del som har varit övertränad rejält. Och ja, läkare har reagerat över min vilopuls men den har alltid varit låg även om den är blivit extremt låg nu. Lite läskigt nästan. Lycka till med träningen allihop!
#16
30 juli 2013 kl 19:32
Gilla
Jag köpte mig ett par Asics DS racer i våras och den kändes ju skön. Ända tills jag började använda den ute. Precis allting fastnar under skon i dom små hålen i framfoten. Små stenar som sitter som berg och gör hål i sulan och dessutom irriterar när man springer. Fy 17 vilken besvikelse! Jag skrev till Asics angående det men fick inte något svar på mitt mail. Det måste ju vara fler som har samma problem med skon. Hur fan kan man göra en sko på det där viset. Smågrus lär väl finnas på fler ställen än i lilla Avesta. Jag bara undrar om det inte är fler användare av skon som upplever samma problem eller är det bara jag som är kinkig.
#17
31 juli 2013 kl 17:08
Gilla
Det är på asfalt som jag har problem, jag använder dom inte på grusväg. Men där jag bor finns små stenar även på asfalten. Ibland lär man ju även korsa nån liten stig eller grusetapp och då är dom som ett par dammsugare. Det är ju lagom kul att värma på nån gångabana innan ett lopp och så sitter det massvis med sten under som ska pillas bort. Det har det gjort både i Västerås och Örebro innan start och även fastnat under tävling. Trist då det är en skön sko för övrigt men nu har jag lärt mig en dyr läxa, inga skor som ser ut sådär under. Det får bli ett par Kinvara och en tömd plånbok, under dom fastnar iaf inga stenar. :-D
#18
22 september 2013 kl 16:36
Gilla
Någon som vet om sötningsmedel är ok att använda när man ska tömma kroppen på kolhydrater? Jag är iofs emot sötningsmedel men när jag ska tömma kroppen på kolhydrater vore det trevligt att ha någon i mitt te i stället för honung. Jag vet ju att kalorierna är i princip 0 men undrar ändå om det påverkar tömningen på något sätt då kroppen ändå tror att den får sött.
#19
23 september 2013 kl 08:05
Gilla
Jag har kolhydratladdat till några maraton samt till Lidingö med gott resultat. Då har jag dragit ner kolhydraterna och tränat som vanligt i 3-4 dagar följt av ett morgonpass på tom mage för att försäkra mig om att jag är tom. Den här gången har jag fjällvandrat och ätit gott och har bara ett par dagar på mig att blir tom så jag tänkte vara lite striktare. Dessutom vill jag inte köra nåt längre tömningspass i morgon bitti då jag tänker köra intervaller på kvällen. Men då kanske jag iaf kan ta en tesked honung i te ikväll och för säkerhets skull joggar jag på "tom" mage 30-40 min i morgon bitti. Borde kanske vara ok. Kör ni Lidingö grabbar?
#20
25 september 2013 kl 17:11
Gilla
Jag menar som jag skrev att jag ska tömma kroppen och givetvis inför ett lopp. Annars finns ju inte så stor anledning att göra det. Jag har gjort det inför några maraton och även till Lidingö och jag tycker att det fungerar bra för mig. Kanske lite onödigt som Oldboy skriver till Lidingö men lopp över 21km sägs ju kunna gynnas av kolhydratladdning så jag känner att jag kör på. När man laddar kolhydrater samlar man på sig lite extra vätska som man faktiskt har nytta av under loppet, i synnerhet jag som aldrig klarar att dricka nog bra. Men jag ska nog ta och prova utan nästa år, kanske. Känns trist dock om det går sämre då. Jag tömmer innan för att jag tycker att det fungerar för mig och dessutom känns det bättre att vara tom innan jag ska pressa i en massa extra. Jag vet inte om det sitter i huvudet mest. Jag håller nog med om att det borde räcka att bara äta lite extra och dra ner på träningen innan. Jag har tyvärr en tendens att segna till av för mycket vila innan tävling så jag skiter i att dra ner så mycket på träningen innan de flesta lopp. Iofs drar jag ner lite mer innan långloppen för då ska jag ju inte hålla maxfart hela vägen som på 5-10km. Ja, jag behöll min honung i teet och gjorde en morgonjogg på tom mage innan laddning. Gick fint tror jag. Sista finputsningen med 8st 200m idag och nu får benen vila. 3e silvermedaljen är målet och gärna persobästa. Lycka till ni som kör!
< < < 1 2 > > >