Foruminlägg av Kristian Svensson

< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
#1
1 oktober 2009 kl 11:44
Gilla
Det ska verkligen bli skit kul att få springa loppet i sin orginal tappning återigen. Blir 4:e riktiga broloppet för mig. Och sprang alla 10km "Broloppen" som gick innan bron var klar.

Själva runda är toppen. Nu kommer jag inte ihåg exakt hur det kändes när man sprang genom tunneln men senast jag sprang 2006 så gick det jävligt bra och jag slutade på en tid under 1:30 vilket för mig var ett riktigt topp resultat.

Jag var bra tränad men jag hade inte gjort annat än mängd träning löpning. Ingen speciell träning med fartlek, back löpning osv....

Att man desutom fick avsluta med 4km löpning med ett jävulskt håll gör en ännu stoltare.

Träningen inför drog jag igång i veckan och detta året skall jag under 1:30 igen gärna kapa 1-2 min till så runt 1:27 hade varit kul.

Lycka till alla och kom ihåg att träna i tid. Det gjorde jag inte första året och jag kunde knappt gå på 1 vecka. Det är inget jag rekomenderar.
#2
23 maj 2013 kl 10:55
Gilla
Detta måste vara oerhört personligt. Träningsbakgrund samt även hur pass tjurskallig man är tror jag är de största aspekterna.

Jag har sprungit hela mitt liv. Min pappa började ta med mig ut på smårundor redan i början av skoltiden.

Jag har i princip alltid varit överviktig. Då menar jag inte fet, men typ 5-7 kg för mycket alltså inte slimad men inte heller på en nivå som skulle vara skadlig.

Jag har alltså definitivt inte haft en löparkropp men jag har nog en enorm seghet och vilja att klara av det jag företar mig.

Såvida du inte är skadad, totalt otränad eller väldigt överviktig så tror jag att alla kan springa milen. Detta är underförutsättning att man verkligen VILL springa en mil.

Det är ju definitivt inget som inte är jobbigt. Men måste ju liksom ha rätt inställning från början. Tror man att det är en dans på rosor när man börjar från nära noll förstår jag att det känns ouppnåligt.

Stegrar man bara träningen tror jag att under 60 min ska man kunna träna sig till på 6 månader.

Själv har jag med den övervikt jag har sprungit på 40min på milen och halvmara som bäst 1:29:50.

Viktigaste är att man har en vilja och jävlar anama samt att man är inställd på det hårda jobb som krävs!
#3
23 maj 2013 kl 11:24
Gilla
#4
23 maj 2013 kl 11:54
Gilla
Att springa kuperat är också något som jag varmt rekomenderar. Oftast springer du ju då också på skonsamare underlag (gräs, grus, barkmull). När man har sprungit i kuperad terräng och sedan slätlöper (asfalt) känner man sig ännu starkare, snabbare och uthålligare. Men detta är under förutsättningen att man gillar att grisa på och verkligen kämpa under passen. Det suger duktigt i benen om det är rejällt kuperat! GIllar man inte det kanske man istället tappar lusten.
#5
27 maj 2013 kl 09:32
Gilla
#6
27 maj 2013 kl 10:01 Redigerad 27 maj 2013 kl 10:01
Gilla
Snälla Jonas Lind

Jag stör mig något enormt på att du inte kan få en speaker röst (som du kan få på ex Runkeeper) som talar om senaste kilometerns hastighet samt din snitt/km tid under tiden du löper.

Du kan omöjligt springa och titta på mobilen undertiden du löper. Det enda den gör är att man känner den vibrerar till när man passerar var km.

Som det är just nu måste jag använda både er (Svettig) och Runkeeper appen samtidigt och det känns inte speciellt smidigt.

Är detta på gång i nästa uppdatering av appen?

I övrigt har jag inte märkt några problem alls med den men detta är minus delux enligt mig.

Mvh Kristian
#7
27 maj 2013 kl 10:03
Gilla
Någon moderator kan ju ta bort denna. Använde sökfunktionen men hittade inte tråden som redan fanns. Verkar inte som sökmotorn fungerar särskilt bra.
#8
27 maj 2013 kl 11:38
Gilla
Då vet jag hur det ligger till. Tack för snabbt svar och lycka till!
#9
17 juni 2013 kl 13:37
Gilla
Nu har jag inte kommit dit än men anser mig nog vara ganska lämpad för löpning trots mitt bmi som ligger på 26,8 just nu. Sprang Lundaloppet på 42min45sec. Men tror nog att jag måste kapa en 4kg om jag ska kunna komma ner till 40min.
#10
20 juni 2013 kl 14:20
Gilla
#11
2 augusti 2013 kl 15:12
Gilla
Det är nu ca 1 vecka kvar till loppet.... jag har tränat på bra nu under en längre tid. Senaste 18 månaderna har jag tränat konstant. Men sista 2 månaderna har jag också försökt att kapa lite vikt inför halvmaran. Gått ner ca 4.5kg. Och nu börjar jag känna mig jävligt trött framförallt när man kör mer fartinriktat på träningen.

Hur ska man lägga upp sista veckan nu? Jag känner själv att mitt mål om att komma under 1.30:00 med största sannolikhet inte är rimligt eftersom jag inte gick ner vad jag skulle i bättre tid inför loppet och jag dessutom sprang för att klara milen på bättre tider i början av sommaren. Därför har jag nog inte riktigt fått den mängdträningen som jag skulle behöva. Men det är skit samma egentligen.

Ska man bara ta det lugnt nu sista veckan. Då menar jag inte helt träningsfritt men kan kanske köra 1 långpass runt 16-18km i början på veckan och sedan bara vila inför lördagen och fokusera på att få i sig bra kolhydrater? Just nu känns det som att det sliter mer än det ger om jag försöker hålla högre hastighet. Det kanske är bättre att bara hålla igång.

Jag är som person också en sådan som under lopp kan göra saker jag inte trodde innan loppet. Ibland hamnar man bara i zonen och kör liksom . Tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna!
#12
11 augusti 2013 kl 10:34
Gilla
Ja. Det gick inte riktigt som planerat. Tyvärr var det mitt eget fel till stor del. Jag la mig med farthållarna som skulle hålla 1:35:00 fart. Det kändes super lätt och utan att egentligen vilja det så bara gled man ifrån. Det fick man i nacken efter 14km ungefär. Då började det ta emot. Vid 16km kom farthållarna ikapp. Gick inte att hänga på. Hade dem i sikte till 18km. Och från 18-mål var det bara att stänga ner hjärnan och gå på ren instinkt.

Fruktansvärd mjölksyra i låren. Men konstigt nog aldrig krampkänningar bara totalt stum. Vad är anledningen till att krampen inte kommer när man tar slut på det viset? Är det för att man druckit tillräckligt?

Gick i mål på 1:37:07 vilket inte är en dålig tid men när man vet att man sumpat det själv blir man irriterad som fan!

5km snitt 4:25/km
10km snitt 4:31/km
15km snitt 4:27/km
20km snitt 4:48/km

Så tiderna talar sitt tydliga språk. Detta var dock min första halvmara sedan 2006 och det krävs nog lite konstant deltagande för att lära känna kroppen över en så pass lång sträcka. 10km är ju rena barnleken. Är man bara tränad är det svårt att ta total slut på en så kort sträcka.
#13
11 augusti 2013 kl 11:31 Redigerad 11 augusti 2013 kl 11:34
Gilla
Jag har inte haft siktet inställt på halvmaran detta året. Därav har inte träningen gett så många mil som jag skulle behövt.

Jag tränade mest för 10km lopp och bestämde mig så sent som efter Malmömilen i början av juni att jag nog skulle springa Malmö Halvmaraton.

Till nästa år ska jag dock ligga på 76kg idag var det ca 80kg.

Träningen skall vara inriktad på halvmaraton hela tiden och sen får jag helt enkelt se vad det ger mig för resultat på 10km loppen. Det kan vara ett roligt experiment att se hur man presterar på 10km när träningen är inriktad på att springa det dubbla.

Vad anser du Bo att man bör få i sig i vätska under loppet (21km). Jag drack en hel mugg med energidryck vid varje vätskekontroll plus att jag tömde två flaskor vatten också som jag tror innehåller ca 2,5 dl vatten styck. Sen var jag välfylld innan loppet också. Hade druckit mycket vatten både fredag och lördag fm.
#14
11 augusti 2013 kl 11:52
Gilla
Kan man generellt säga att om man svettas mycket, ska man dricka mycket? Jag svettas vansinnigt mycket. Tränar jag på löpband inne på gymmet kan det ibland bli så att dem andra där får simma! :-)

Ligger det något i det där man hört att ju bättre tränad man är desto mer svettas man eller är det bara en skröna?
#15
8 januari 2014 kl 08:36
Gilla
Lite intresserad av hur utveckligen går med appen. Är det ens i närheten att det kommer en funktion så du kan använda plusband till appen. Det hade verkligen varit en bra uppdatering av befintlig app. Det finns många andra appar som har denna funktion men jag personligen gillar jogg.se och vill samla min träningsinfo här men det blir lite frustrerande när man inte kan få med pulsen också.
#16
11 januari 2014 kl 18:32
Gilla
Jag använder mig nu av den nya Polar Beat appen och loggar min träning med den. Jag har sett att man ska kunna föra över träningsdatan därifrån och över hit till jogg men problemet är att jag inte lyckas få informationen i hrm format från polarpersonaltrainers hemsida. Varje gång man försöker att exportera det så blir det i xlm format. Har du använt appen med telefonens gpsfunktion aktiverad kan du även välja att exporter i gpx format men då får du inte med dig pulsvärdet.

Är det någon som har koll på detta. Jag blir jävligt irriterad på att inte få det att fungera då jag vill ha min träningsdata här men tyvärr stödjer ju inte svettigt appen användande av pulsband.
#17
11 januari 2014 kl 19:02
Gilla
Tack Leif.... tyvärr vill inte den konvertera filerna. Den säger: The change you wanted was rejected. Maybe you tried to change something you didn't have access to.

Men jag får försöka leta om det finns andra möjligheter att konvertera xlm filer då helt enkelt.
#18
11 januari 2014 kl 23:58
Gilla
Jag har en Polar RS300X med men jag andvänder hellre Iphonen med Polar Beat för det pulsbandet jag har till telefonen verkar ge bättre pulsvärde. Jag blev också förvånad att man från Polarpersonaltrainer.com inte kunde exportera direkt i hrm format. Hade varit gött om Svettigt appen hade varit kompatibel med pulsband också. Då hade allt fungerat smidigare.
#19
12 januari 2014 kl 00:06
Gilla
Var idag på gymmet och sprang på löpbandet. Först ett långt pass på 1 timme och 10 min i lugnt tempo snittpuls 150 ungefär. Sen stretchade jag lite och skulle göra ett maxpuls test.

Lyckades få upp pulsen i 206. Och det var inte så att pulsen ökade på ett konstigt sätt utan den steg normalt upp till detta innan jag fick trycka på stopp för jag inte pallade mer. Har varit med om att pulsen hoppat upp ett stort steg på ett sätt som gjort att man kan tro att något inte stämde med överföringen av signalen ibland.

Jag är 31 år. Har en ganska god träningsbakgrund framförallt mycket löpning. Gör milen ner mot 41 min och har sprungit halvmara på 1:29:50.

Pulsen är väl väldigt individuell men 206 känns högt. Eller?

Har ganska låg vilopuls får lätt ner den till låga 50 och på morgonen kan den vara under 50 också. Detta ska väl vara en indikation på att man är hyffsat tränad i alla fall. Men påverkar det ens maxpuls?
#20
10 februari 2014 kl 20:57
Gilla
Jag fundera lite på det här idag när jag körde en timmes backlöpning.

Då har man ju en hyffast låg hastighet men en relativt hög puls sett till den fart du springer i. Men hade du löpt på planmark hade du kunnat springa snabbare med samma puls som du hade vid backlöpningen.

Vad för skillnad blir detta för dig i form av uppbyggnad/förbättring av din fysik/kondition/uthållighet?

Någon som kan förklara det eller blir det sak samma? Ansträngningen är ju den samma sett till pulsen.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >