Foruminlägg av Elisabeth S

< < < 1 2 > > >
#1
11 april 2009 kl 22:57
Gilla
Jag har anmält mig NU i Göteborg.
Eftersom jag inte är särskilt van och inte alls lika duktig joggare som övriga här på jogg.se så har jag inga tävlingstider som måste pressas (19 år gamla resultat kan man knappast jämföra sig med)
Min målsättning med anmälan till det här loppet är att hålla träningen igång även under semestern och att orka runt banan utan att gå. :)
#2
11 april 2009 kl 23:42 Redigerad 12 april 2009 kl 00:12
Gilla
Tack Mikael!
Kul att det finns någon som tror på mig för jag gör det knappast själv.
Jag behöver en sporre för att träna på semestern för jag är en riktig soldyrkare som gärna ligger på klipporna MÅNGA timmar.
Hålla formen uppe genom att simma i havet kan man alltid göra men det är så jobbigt att kryssa mellan maneterna om de är många :(
#3
30 april 2009 kl 23:31
Gilla
Jag premiärbadade igår (29/4) i havet. Kanske runt 12 grader i vattnet och ca 25 grader i solen sent på em.
HÄRLIGT!!!!!
#4
9 maj 2009 kl 23:17
Gilla
Jag ska springa för första gången. Har inte löptränat särskilt länge och dessutom inte haft Göteborgsvarvet med i min målsättning. Beslutet att springa Varvet tog jag för TVÅ VECKOR sedan då jag fick en chans att ta över en startplats.

Så ALF du har rätt att det finns i alla fall EN löpare som inte har tränat tillräckligt mycket.

Min målsättning med Varvet är att ta mig runt joggande hela vägen och gärna under 2.30 men det är troligtvis inte möjligt för jag har aldrig sprungit så här långt.

LYCKA TILL ALLA!!!


#5
9 maj 2009 kl 23:43
Gilla
Carina Jonzon: Jag fick ett gott skratt av din beskrivning om boaormen och fick genast en bild ur boken Lille Prinsen på näthinnan. Har du möjligen läst Lille Prinsen av Antoine de Sant-Exupéry. En underbar barnbok som tilltalar alla åldrar. Jag kan varmt rekommendera den.
#6
15 maj 2009 kl 16:54
Gilla
Hämtade nummerlappen igår. Har bara haft siktet inställt på Varvet i tre veckor så det ska bli spännande att se hur det här äventyret slutar.
Jag har ingen jogg.se tröja men jag lovar att heja på ALLA med jogg.se tröjor.

Vi ses!!!! Lycka till!
#7
29 juli 2009 kl 20:05
Gilla
Hej Minna!
Det bör fungera. Jag lyckades lägga upp en runda på Sicilien nyligen.
Du får zooma ut först för att komma till rätt land sedan zoomar du in igen.
Lycka till!
#8
28 augusti 2009 kl 16:06
Gilla
Just nu är luftfuktigheten 88% enligt Googles väder för Göteborg.
Jag tycker att vi ofta har hög luffuktighet här. Det räcker att bara vistas ute så känner man sig "klibbig" på kroppen trots att man inte ens anstränger sig.
#9
1 oktober 2009 kl 22:33
Gilla
Några frågor: Hur högt tempo håller ni? (jag är inte särskilt snabb)
Vart går Västra Rundan och hur lång brukar den vara? Om jag ev. skulle kunna vara med en stund och avvika efter halva vägen.
#10
21 mars 2010 kl 16:02
Gilla
Jag instämmer i Niklas och Felix kritik om kilometerskyltarna.
Så är jag sur på mig själv att jag inte lyckades att nå mitt mål UNDER en timme.
1.00.36 :( så retligt. Får trots allt trösta mig med att jag som relativ nybörjare sänkte min km.tid på en något (för mig) längre sträcka.
#11
1 maj 2010 kl 17:49 Redigerad 1 maj 2010 kl 17:51
Gilla
A Carlsson: Startar du i sen startgrupp? Tänk på att repet dras vid ca 13-14 km strax före Götaälvbron kl 17.40 om du vill hinna gå hela varvet. Det hänger ju lite på vilket tempo din fot klarar.
Lycka till!
#12
16 maj 2010 kl 20:43
Gilla
Jag är inte heller någon expert på området men jag tror som Åsa att du behöver vila. Har du tävlat två gånger (1mil) med bara en dags vila emellan loppen och sedan ger du dig på tusingar på tisdagen.
Det går ju inte att se dina tider men jag utgår från att du håller betydligt högre fart när du tävlar än när du tränar.
Jag tror inte att du förbättrar din kondition genom att kämpa mer den här veckan. Du är säkert i väldigt bra form redan.
MITT RÅD ÄR: Unna dig att vila fram till varvet. Sov ordentligt och ät och drick ordentligt men bara lite mer än vanligt från t.ex. onsdag.

Jag kan berätta att jag lufsade runt mitt första Gbgs-varv förra året efter att ha bestämt mig den 24 april (ca tre veckor kvar. Köpte en plats) Hade som du förstår INTE tränat tillräckligt mycket, bara betydligt kortare sträckor (max7km)
Sprang 8:an i Skatås 2 varv söndagen innan (den längsta sträckan i mitt liv) och vilade sedan till varvet.
Jag tog mig runt men det var ju ingen rekordtid direkt men dock ett rekord för mig som jag var stolt över :)
LYCKA TILL!!!!
#13
12 augusti 2010 kl 23:06
Gilla
På marathon.se finns en hel del råd om träning. Där kan du säkert få några tips.
Lycka till!
#14
8 oktober 2010 kl 22:42
Gilla
Elin: Du kommer att kunna springa ändå. När Gbgs.varvet närmar sig så finns det alltid väldigt många som inte kan ställa upp av en eller annan anledning. Dåligt tränade, förhinder på grund av skador eller andra förhinder. Då kan du köpa en plats. Du kommer visserligen inte att få springa i ditt eget namn (om inte ledningen bestämmer sig för att ändra på reglerna. I dagsläget får man inte byta till sitt eget namn i startlistan och det är egentligen inte tillåtet sälja sin nummerlapp)
Om Gbgs.varvet vill behålla sin plats som den största halvmaran i världen så måste de nog vara beredda att ändra på den regeln för i takt med att de tar emot fler och fler löpare så blir procenten på ej startande större och större när folk råkar ut för skador eller får andra förhinder. Det ser ju inte snyggt ut med 58.000 anmälda om bara 40.000 kommer till start och kanske 38.000 kommer i mål. Bortfallet var ju extremt i år vilket delvis berodde på värmen.
Lycka till på träningen!!!
#15
22 oktober 2010 kl 18:43
Gilla
Om du håller dig i ytterkanten av Slottsskogen och tar ett stort varv så blir den rundan knappt 5 km t.o.r. vandrarhemmet.
Personalen har säkert en karta att visa dig hur Slottsskogen ser ut. Vid fint väder finns det alltid mycket folk ute som joggar eller promenerar så om du mot förmodan springer vilse så finns det alltid någon att fråga.
Om du vill ha backträning så är säldammsbacken helt ok. Från start förbi säldammen och så nerför backen på andra sidan är ca 500 meter.
Ha det så trevligt här i Gbg.

Elisabeth
#16
8 maj 2011 kl 23:47
Gilla
Hej Erik!
Jag tycker INTE att du ska dra på i början. Risken finns då att energin inte räcker till slutet. Jämn fart är mycket bättre. (I teorin vet jag att det är så men jag klarar det inte själv :( )
Jag förutsätter att du har studerat banprofilen. Där kan du se en rätt så stor stigning (knappt 2 km lång) som börjar redan i stadsdelen Majorna och som slutar på toppen av Älvsborgsbron.
Sedan är det platt på Hisingssidan (från ca 7km-ca13,5km). Sedan kommer Götaälvbron och då går det uppför igen. Är man trött då så känns det väldigt segt. Spara på krafterna och öka tempot på slutet.
Spring i din egen takt och ett STORT LYCKA TILL!!!
Elisabeth
#17
22 maj 2011 kl 10:27
Gilla
Jag blev förkyld nu i veckan och fick "panik" inför Göteborgsvarvet eftersom jag när jag hämtade nummerlappen i fredags inte visste om jag skulle våga ställa upp på varvet över huvud taget med tanke på lite halsont.
Träffade Kari Martens (ultraatlet) i en monter på Gbgs-varvsmässan. Han gav mig rådet att pressa en stor vitlöksklyfta och en bit ingefära i vitlökspressen. Rör ihop och ät! Starkt! Skölj ner med vatten. Du kan ju upprepa kuren varje dag tills du känner dig frisk.
Jag kände mig bättre igår och genomförde Varvet. Nöjd nu!!!
Lycka till på lördag!!!

#18
19 juni 2011 kl 18:26
Gilla
Har jag fattat rätt? Jobbar du 13-22 utan rast?!?! Då bryter din arbetsgivare mot lagen. Arbetsgivaren är skyldig att se till att du får rast när du har arbetat max 5 timmar. Ta kontakt med din fackförening och hör efter vilka avtal ni har om du inte redan känner till dem.

Det här handlade ju inte om träning :( Men för att orka komma iväg på ditt träningspass så är det ju viktigt att din dygnsvila fördelas under dygnet så att du inte är så uttröttad att all din fritid går åt till att sova/vila.

LYCKA TILL MED TRÄNINGEN!!!
#19
21 juni 2011 kl 18:47
Gilla
Tiny M. Nu blev det plötsligt jobbdiskussion av mitt inlägg.
Viktigt med mat, vila och motion. Mat tillsammans med de boende är ju bra men du får ju ingen vila=rast.
#20
4 oktober 2011 kl 19:15
Gilla
< < < 1 2 > > >