Foruminlägg av Stefan Andersson

#1
11 oktober 2007 kl 10:08 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Hej allihopa!
Har haft min Garmin nu ett halvår och den fungerar utmärkt. Training center som medföljer fungerar dock inte så bra längre. Det går inte att få kontakt med klockan längre. Det är inga problem med Motion Based där jag kan spara rundan och sedan importera in i Training center men jag kan inte göra inställningar i Training center och sedan ladda ner i klockan igen.
Jag har följt alla guide lines på Garmin och har rätt programvaror och drivers överallt men ändå fungerar det inte.
Tips, någon?
Mvh/ Stefan
#2
10 mars 2009 kl 13:05
Gilla
Detta året måste man köpa dem från organisationen runt Vättern runt. Med andra ord den som ej skall köra säljer åter den och då kan den köpas. ifall du tar det härifrån eller via blocket t.ex kan du stoppas vid start.
Gå in på http://www.cyklavaettern.com/ och där står det följande:

De platser i Vätternrundan som vi hållit reserverade till En Svensk Klassikers deltagare är nu slut! Tidigare år har vi haft platser kvar efter Vasaloppet men så är fallet alltså inte i år. (Trots att det står så i inbjudan.)
Alternativet för dig som inte lyckas få en plats via oss är andrahandsmarknaden eller klassikermedaljen. För info om klassikermedaljen se www.ensvenskklassiker.se
#3
19 april 2009 kl 11:20
Gilla
Peter Fredriksson ägaren på denna förening är en otrevlig person som är allt annat än "serviceminded". Deras information är obefintlig och de är svartlistade hos allmänna reklamationsnämnden. Ifall det skulle bli problem med en resa som gått via dem bör man tänka på det innan man betalar in. Vi förlorade pengar på det iaf!

Att de skulle vara den näststörsta löpararrangören stämmer inte då de endast var tidigt ute och därför är en av dem man kan boka via till New York, London osv sedan ett tag.
Välj Springtime Travel eller annan arrangör när ni skall ut och springa!
#4
16 augusti 2009 kl 12:04
Gilla
Kan bara hålla med Maria att Volbeat är grymma. Mustasch, Hardcore Superstar, Backyard Babies, Hammerfall, Inflames och Takida ifall svensk hårdrock är något man gillar och man önskar hårdare musik när det tar emot.



#5
29 november 2010 kl 18:45
Gilla
Jag är av den åsikten att risken att skada sig på löpband är betydligt lägre än att gå från mjuka underlag till hårda. Att det är en inkörningsperiod innan man slappnar av och springer tekniskt likadant som utomhus givetvis. Jag kan t.ex inte springa ute p.g.a min korsbandsskada som inte mår så bra av minusgrader och ojämna underlag så jag kan rekommendera löpband för att underhålla löpningen och även köra teknikträning där det funkar utmärkt. Sedan att det skulle innebära mer belastning är faktiskt helt fel, då löpbandet "fjädrar" på ett helt annat vis än asfalt vilket innebär att rent muskulärt är det mer krävande att springa på asfalt. Däremot kan man som Graeme påpekar köra 1-1,5% lutning för att få samma känsla som utomhus.
#6
9 januari 2011 kl 09:31
Gilla
Jag har haft problem med löparknä och har gått hos en sjukgymnast som till skillnad från allt ovanstående konstaterade att löparknä har en anledning till att du fått det. Han avrådde definitivt från ngn specifik stetching utan konstaterade att jag var för svag i baksida lår kontra framsida och i rumpan. Efter styrketräning (viktigt att belasta endast 1 ben i taget precis som när man springer) har jag byggt upp en mer balanserad styrka i den muskulatur som används till löpning. Jag är ingen specialist men den som behandlade mig har lång erfarenhet och har jobbat med elitidrottsmän/kvinnor i många år och han hjälpte mig iaf.
Sedan sa han att stretching kan tvärtom försämra löparknäet eftersom de muskler som drar ihop sig gör det i försvar och drar man ut dem så ni springer igen så är rotorsaken till problemet kvar. Anledningen (återigen via honom) till att stretchingen blivit så vanlig är att de flesta får det efter en häftig träningsökning så man har inte hunnit bygga upp löpmuskulaturen än och när det stretchas i samband med träning blir det bättre och alla tror att det är p.g.a stretchingen
#7
11 januari 2011 kl 08:28
Gilla
Det viktigaste är precis som Karin skriver att man får i sig något inom 30 minuter efter hård träning, tävling eller långpass. Då funkar ovanstående eller powerbars också bra. Mest så att kroppen påbörjar återhämtningsprocessen så snart som möjligt. Gainomax eller egentligen bara UHT behandlad mjölk med smakämnen och tillsatta aminosyror (protein). Du kan blanda det själva med bättre sammansättning själv ifall du ofta kör hårdare pass.
#8
22 mars 2011 kl 16:24
Gilla
Jag har aldrig förstått det med att springa långpassen i ett tempo som är uppemot 40-60 s långsammare än det tempo som man avser att springa maran (eller ngt annat lopp) i. Jag håller med att det kan vara svårt att hitta en rytm som är långsam vilket jag också har problem med och överenstämmer med övriga att skippa musiken och köra på pulsen istället. Det skall kännas irriterande långsamt men trots det kan det gå för fort och då är pulsen bra att ha. När du kört några långpass kommer du hitta rätt tempo. Däremot ifall det tempot är uppemot 1 min/km långsammare än ditt tävlingstempo kommer det vara svårt att veta vad man är kapabel av när det är dags för tävling.
#9
26 maj 2011 kl 11:57
Gilla
Innan Vättern Runt 2009 fanns den artikel i ämnet viktminskning kontra dyr cykel som var ganska intressant. Enligt deras beräkningar så var man c:a 15 minter (beräknat för en 10 timmars cyklist) snabbare på en "billigare" (mellan 10-15' kr) cykel jmf. en 50' kr cykel vid 3 kg viktnedgång. Sedan exakt vad de baserade det på kommer jag inte ihåg men skillnad är det och den märks mest i backarna givetvis!
#10
12 juni 2011 kl 13:29
Gilla
Cyklade hela natten under Vättern Runt 2009 i regn utan problem och den skall precis som Johan nämner klara vatten enligt Garmin. Skall man ha en helt vattentät är det 310:an som gäller.
#11
2 juli 2011 kl 15:50
Gilla
Håller med Magnus ifall du inte tappat eller skadat den sedan den fungerade sist! Min har dött vid minst 5 tillfällen sedan jag köpte den 2007 och det som visas i klippet har alltid funkat på min klocka.
#12
22 augusti 2011 kl 21:43
Gilla
Har haft mitt pulsband till Forerunner 305 sedan 2007 och har fortfarande inte bytt batteri. Min kamrat som köpte den samtidigt och tränat mer bytte nyligen. Det är inget som görs dagligen direkt
#13
17 januari 2012 kl 10:04
Gilla
Jag ställde upp som ett vad 2007 och kom helt otränad in på 6,19 då det står att det är 6,15 men powerwalk startar 9 minuter efter så i själva verket är det c:a 6,25 som är maxtid. 2010 startade jag min träning seriöst i Maj och det funkade bra ifall målet är att springa större delen av rundan utan att gå.
Det fixar du lätt! Och ålder är bara en siffra, det är inget som kommer hindra dig.

Lycka till!