Foruminlägg av Magnus Nilsson

#1
26 maj 2009 kl 19:26
Gilla
Tack för tipsen Stefan!
Redan nästa helg kommer vi jobba för att förbättra sidan genom att fotografera nya övningar.
Antalet rep resp set bör vi lägga till.

Anledningen till att det rekommenderas många olika övningar är för bla. variationen samt att det i rehabträningen är viktigt med stegrade övningar för att låta vävnaden anpassas.

Redan nu flera färdigaträningsprgm. klara men inte publicerade än. Vi väntar på besked från en stor samarbetspartner.

Lycka till med träning.
#2
26 maj 2009 kl 21:47
Gilla
Hej Rickard
Nej det ska inte vara någon skillnad då du stretchar den sidan där knät ät böjt och således påverkas inte det icke stretchande sidan med sträckt knäled.

Denna övning tycker jag lämpar sig bäst till de som har en väldigt korta sätesmuskler eller efter ett längre lopp med stela muskler. Har man varit skötsam med sin stretching tidigare så finns det bättre övningar som tar betydligt bättre ex. övning 116.
#3
27 maj 2009 kl 11:30
Gilla
Carl R - jag irriterar mig på detta också och ska åtgärdas av företaget som hjälpt oss med hemsidan.

Samuel H - hehe helt rätt i det att det blir lite väl avancerad övningen med armarna korsade och samtidigt jonglera. Vad det hela handlar om är att göra övningarna svårare och störa balansen genom att blunda eller lägga in något annat störande moment ex. jonglera. När du kan stå helt stilla på ett ben måste du stegra övningingen så att du vinglar. Detta är själva övningen (proprioception) att vingla.

Våghals hittar du under koordination och övning 11. En grym övning som är nyttig för löpare och alla andra idrottare eller avancerad rygg,knä,höftrehab

#4
27 maj 2009 kl 11:42
Gilla
Hej

Vi är 2 naprapater som har startat en hemsida som heter www.hemovningar.se Tanken med sidan är att man lätt ska få övningar för att snabbare återhämta sig från olika skador.

Förutom övningar publiceras artiklar från bl a Idrott och Kunskap. Man kan ladda ner färdiga träningsprogram i pdf-format och mycket mer. Inom kort kommer även övnings-filmer att komma upp på sidan.

Vi vill att ni ger ris och ros samt ger förslag på vad ni kanske saknar eller vad som kan bli bättre.

Vi ser fram emot att höra av er!

Frederic & Magnus
#5
6 juni 2009 kl 15:58
Gilla
Hej alla löpglada !
Nu finns det en ny artikel på www.hemovningar.se som handlar om hur man kan undvika skador.

Trevlig läsning!
Magnus & Frederic