Foruminlägg av Christoffer Börefelt

#1
22 maj 2014 kl 15:48
Gilla
Hej!

Jag byter lite spår i tråden och undrar om tips på transport och boende på 45-kilometaren. Jag fick en startplats av jobbet häromdagen och det verkar fullbokat bland boenden i Mora. Någon som har nåt bra boendetips i budgetklassen som inte är de "vanliga" som dyker upp i Google? Eller i Oxberg vid starten kanske?

Sedan har jag letat mig fördärvad om busstransport från Mora till Oxberg. Man kan ju anta att många bor i Mora och att Vasa-organisationen har en buss som går till starten i Oxberg men har inte hittat nån info. Någon som vet??

#2
4 augusti 2016 kl 07:08
Gilla
Jag sprang Öppet fjällför första gången i lördags när det ösregnade i 4-5 timmar. Jag hade Icebug pytho med metalldubb på fötterna och hade grymt fäste på spängerna. Skulle det bli mkt regn även nu på lördag så skulle jag rekommendera dubb.
#3
4 juni 2017 kl 04:18
4 Gilla
Andra gången jag springer asfaltsmara. Första/förra gången var 2009 och med tanke på alla konstiga väder som varit på maran sedan dess får man ju tacka vädergudarna ödmjukt för årets förutsättningar.

Vårens mål var Ursvik 45k den 1/4 och efter det loppet var jag sliten som aldrig förr men eftersom jag hade distansen i benen kastade jag in en anmälan till StM. Med småbarn hemma känns det som att jag måste passa på ett år som träningen gått ok. Dock har det varit två tålamodsprövande månader med ständiga besök hos naprapat för krånglande höfter, vad, fotled, you name it...

När jag anmälde mig hade jag sub3 i bakhuvudet och fick ihop en handfull msraintervallpass i rätt tempo men strax över tre kändes mer realistiskt vid starten.

Hursomhelst tänkte jag hänga på farthållarna så länge det var möjligt. Mestadels låg jag 10 meter före och de var optimalt. Bakom dem blev det trångt vid avsmalnande passager och vätska. Jag fick bita ihop flera gånger men mosade i mig gel och salttabletter som aldrig förr så huvudet var piggt hela vägen och kunde öka lite (kändes det som) sista två km. I mål på 2:58:37 - jag skrek rakt ut hela kurvan på stadion.

TACK alla för den här fantastiska tråden som inspirerat. Tack Susanne Bornmar som fick mig att göra en seriös energi-plan. TACK farthållarna för en underbar resa, perfekt avvägd. Nu ligger jag vaken och är helt marinerad i all gel-koffein.
#4
4 juni 2017 kl 04:55
1 Gilla
Bild uppladdad av Christoffer Börefelt
Det jämna tempot var som sagt inte min egen förtjänst ??
#5
4 juni 2017 kl 04:56
Gilla
Hoppsan, smiley skulle det varit, inte "??".
#6
4 juni 2017 kl 23:36
2 Gilla
Jag hade stor hjälp av publiken och jag tyckte de var relativt "lättväckta". Jag tittar sällan själv på lopp men tror inte jag skulle orka ropa så mycket utan att få feedback från löparna. "Skyltmannen" är ju dock i en klass för sig!

En tumme upp, armarna i luften eller lite vinkande gav oftast fin respons tillbaka från publiken och gav mig nån minuts välbehövlig runners high. Ovärderligt från 30k och in i mål.
#7
22 juli 2017 kl 21:24
Gilla
Nu på semestern springer jag alla pass, från intervaller till långpass, före frukost för att hinna tillbaka innan familjen vaknat. Lite vatten men ingen frukost. Dock har jag märkt att det är svårt att få upp tempo och puls på intervallerna på samma sätt som senare på dagen. Jag misstänker att sömnhormonerna håller nere tempot en del.
#8
24 september 2017 kl 20:34
Gilla
Har inte mätt maxpuls men sprang igår 30km med medelpuls 170 på tid 2:11. Jämförelsevis sprang jag Sthlm marathon med medelpuls 165 på tid 2:58. Enligt tabellerna "borde" jag klarat LL30 några minuter snabbare men jag är sämre tränad för kuperat så det skrämmer upp pulsen tror jag. Kände mig lite för pigg i mål - jag hade nog lite svagt pannben och vågade inte pressa igår.
#9
3 oktober 2017 kl 07:16
Gilla
Efter att ha känt mig lite groggy i slutet av lopp testade jag rejält med gel på Sthlm Marathon och Lidingöloppet i år. På maran tog jag tre 25ml gel första 30km och två liquid competition från 30km in i mål. Dessutom fyra GT-tabletter under andra halvan. På Lidingö tre liquid competition. På båda loppen kände jag mig stark och pigg i huvudet hela vägen så jag rekommenderar att du testar!
#10
9 maj 2018 kl 22:08
1 Gilla
Jag funderade också över att kunna skapa träningsform och inte bara skapa ny träningstyp.

Mitt problem är att jag vill regga Vikingarännet men om jag fattat rätt är tävling en träningstyp under respektive träningsform? Löplopp funkar iaf att regga genom att välja löpning som form och tävling som typ.

Finns det något sätt att regga tävling för en så udda grej som långfärdsskridskor som jag iaf inte hittat som träningsform?
#11
13 maj 2018 kl 06:12
Gilla
*bump!* Finns det någon som kan hjälpa mig med frågan om träningsform/typ i posten ovan?