Foruminlägg av Katarina

#1
4 januari 2024 kl 22:37 Redigerad 4 januari 2024 kl 22:39
Gilla
Som rubriken lyder… lite bakgrund: sprang korta distanser för 7-10 år sedan. Som längst 11 km men det hände bara ett fåtal ggr. Har därefter haft en del problem med ryggont samt fött två barn - tränat väldigt mycket styrka för att kroppen ska må bra. Födde mitt andra barn i juni -23 och vill så gärna komma igång med löpningen igen. Anmälde mig till halvmaran i sep för att ha en morot, och har inte berättat det för någon än. Min man kör Vasaloppet, Vätternrundan och lite löpning och jag skulle så gärna överraska honom med att för en gångs skull vara den som genomför ett lopp - ytterligare en morot. Jag tränar ett par ggr i veckan och är helt ok stark, men klarar jag som numera nybörjare av att träna upp inför en halvmara i sep? Målet är att komma runt utan att gå, helst. Några tips? Har givetvis googlat men vore kul med input eller egna erfarenheter.
#2
5 januari 2024 kl 09:08
1 Gilla
Tack för svar. Ja det är naturligtvis väldigt olika och det krävs mycket innan man sätter igång. Jag har inga prestationskrav förutom att komma i mål - kanske är jag naiv och förstår inte hur tufft en halvmara är efter en förlossning… uppskattar att höra hur det har varit för andra, så tack! Önskar dig en fin helg.
#3
5 januari 2024 kl 20:28
Gilla
Tränar styrka ca 3 dagar i veckan, är föräldraledig så går även promenader med vagnen (varierande hastighet) 1-2 ggr per dag!
#4
5 januari 2024 kl 20:31
1 Gilla
Tusen tack för länk och bra svar/tankar - det ger mig hopp! Inga som helst komplikationer efter förlossning varför jag också är så taggad, men självklart ödmjuk inför att det inte är ett lopp som man kan ta sig igenom hur enkelt som helst. Jag tror jag kommer få dryga ut träningsprogrammet men antar att det viktigaste är att jag klarar av att springa ett par mil under sommaren. Ha en fin helg!
#5
5 januari 2024 kl 20:32
1 Gilla
Tack för svar, nu känns det som att det är görbart!👍🏼😊