Foruminlägg av Tommy Johansson

#1
18 februari 2009 kl 13:32
Gilla
Jag har en RS800CX med G3 gps och den fungerar suveränt. Numer kan man använda den till multisportträning och funktionerna samt programvaran är mycket bra. Den är mycket dyrare än Garmin men jag tycker det är värt skillnaden då jag tränar triathlon.
#2
3 oktober 2011 kl 15:13
Gilla
Å andra sidan så har jag sprungit NY Marathon 2010 med enligt arrangören över 50 000 som kom i mål och det var knappast trångt på samma sätt som många lopp blir i Sverige. Varför? Jo för att de som springer respekterar att startgrupper finns och att startgrupperna har ett syfte och att det just finns startgrupper som är välorganiserade och att de skickar iväg löparna inte bara i tre startomgångar, sk. waves, utan även i dessa så är det tydligt indelat efter förmåga. Det måste altså inte vara trångt även om det är mycket folk bara man kan ta sitt ansvar som arrangör att organisera loppet bättre och att seedningen av löpare inte blir godtycklig som i många lopp i Sverige.
Kan för övrigt tipsa om ett fint halvmarathon nu till helgen i Bålsta, springer det för andra gången och hoppas kunna persa då det är en erkänt snabb och flack bana (utan trängsel är väl underförstått...). (www.balstaloppet.se)
#3
4 oktober 2011 kl 19:09
Gilla
Enligt mitt sätt att se på det så skulle ett bra seedningssystem kunna gynna svensk friidrott på ett mycket fördelaktigt sätt. Hur då? Jo det skulle göra fler av de mindre tävlingarna runt om i landet mer attraktiva då de (om de var korrekt uppmätta och i enlighet med förbundets regler) skulle ge seedningsmöjligheter. Eftersom alla lopp arrangeras av friidrottsklubbar så ju fler startande ju bättre möjligheter att faktiskt kunna tjäna pengar till de klubbarna och nu inte bara till de tre-fyra storklubbarna som arrangerar de större loppen.

Alltså, om seedning skulle kunna bli obligatoriskt på de större loppen, i alla fall till större del i de tidiga startgrupperna, så skulle fler tävla i andra bra, fina och välarrangerade småtävlingar och fler klubbar skulle må bättre och svensk friidrott skulle på sikt kunna må bättre.
#4
17 november 2011 kl 19:12
Gilla
Långpass i -27 förra vintern med en buff över ansiktet och rejält med kläder. Höll med flit ner tempot och det gick helt förträffligt.
#5
2 januari 2012 kl 17:40
Gilla
Stockholm Marathon, Iron Man Kalmar och NYC Marathon.
Sub 3 på båda marathonloppen och sub 11 på Iron Man. Finns det utrymme i kroppen däremellan sub 1.24 på halvmaran.
#6
25 januari 2012 kl 11:21
Gilla
#7
25 januari 2012 kl 11:30
Gilla
Jag kör med orienteringsskor, VJ Supra (som inte är en lättviktssko med sina 300 g men det finns många lättare variander) och den är i det närmsta odämpad och har lite häl-tå-drop och de rekommenderas starkt. Vad många glömmer att ta med i beräkningen är att man sannolikt inte springer där det alltid är torrt och fint och att torrvikt vs. blötvikt är stor skillnad mellan de olika skorna men generellt så är orienteringsskor byggda för att gå i dålig terräng och därmed håller de nästintill samma vikt när de är genomblöta. Många av de "vanliga" märkena har en våtvikt som är uppemot 50% mer än torrvikten. Finns såklart många sådana tester ute på nätet att kolla... Bara en tanke.
#8
25 januari 2012 kl 11:40
Gilla
Använder VJ Supra med 11 dubb (spik snarare) per sko på fötterna och Suomi WXC 300 med 304 dubb per däck på cykeln. Cyklar ca 10-15 mil i veckan och löptränar fyra pass i veckan inklusive intervall och fartpass utan problem. Ett måste om man ska kunna få in kvalitetspass även när vädret är som det är.
#9
3 januari 2013 kl 10:57
Gilla
Själva bandet tål maskintvätt. Det uppmuntras till och med att man ska tvätta det lite nu och då.