Foruminlägg av Tuxen

#1
15 februari 2021 kl 23:51
1 Gilla
Tjenare, ny här på forumet och behöver lite vägledning i min löpning.


Bakgrund:
25 årig man som börjat löpträna sen Oktober. Bestämde mig för att ta tag i hälsan och göra en stor förändring jag har rökt cigarretter från ca 17-25 och gått upp en hel del i vikt, jag började med promenader i augusti 2020 på 104 kg och sen i slutet av oktober var det dags att köpa ett par löparskor och ge sig ut för första 2 km passet, och vad tungt det var som helt otränad att försöka men med vilja gick det att ta sig fram 2 km. Passen ökade snabbt i distans och 2 km blev till 4 och 6 km och den 16 e Januari gav jag mig på 10 km och det genomfördes på 1:05 ca. Därefter så har jag fortsatt att köra milen med tvådagars mellanrum och idag blev mitt 10:e milpass av på otroliga (för mig) på 50:23 1 månad senare .Och det är en sträcka där 2 km är uppför så jag borde kunna komma ner under 50 ganska snart. Min vikt är idag 90,5 kg och löpningen känns fantastisk och jag har verkligen fastnat, men jag vill ta nästa steg i min träning nu. Det ska tilläggas att jag inte är helt otränad från start tränade hockey när jag var yngre och då var konditionen ganska bra vill jag minnas och jag har även gymmat genom åren till och från.

Mitt mål är att komma ner under 45, jag kommer droppa ca 6 kg till i vikt så det kommer ju per automatik också att leda till en lättare löpning.

Vad är nästa steg för mig tror ni, bör jag sätta mig in i att köra intervaller eller bara fortsätta löpa tills klockan säger 45? Er erfarenhet och era tips skulle uppskattas:)
#2
16 februari 2021 kl 15:47
4 Gilla
Tack för alla bra svar, de ser ut som att sunt förnuft (Minsk skaderisk) och variation och kontinuitet kan var nyckeln till framgång här. Som någon nämnde så ska man väl inte ha för bråttom jag har ju inte tänkt att tävla ändå:)


Återigen tack för alla svar, jag återkommer här i tråden när jag är under 45 så ser vi vad ers tips var värda 😌