Foruminlägg av Ola Ljung

#1
14 oktober 2020 kl 14:19
1 Gilla
Höst/vår men även ofta på vintrarna är det inte speciellt kallt, man producerar så mycket egen värme under löpning att man svettas även i tunn klädsel. Trots det möter man många i långa byxor, löparjackor och tom varm mössa/handskar, samtliga drypande av svett.

Förra vintern var det ju knappt snö alls.

Är det klädindustrin som itutat många att man måste ha kläder i många lager, de inre med andningsfunktion för att förbli torr då det inte finns alls så mycket pengar i det mer logiska, att ha tunnare/färre plagg?

Optimalt hittar man en balans mellan värmen som löpningen genererar och kylningen som svettning helst på bar hud ger.

Tycker att man kan ha kortare tights, längre strumpor, tunn t-tröja och en tunn långärmad tröja (tas av och knyts kring midjan då man är varm) nästan året runt, vid snö kanske hellånga tights. Handskar blir snabbt svettigt även på vintern.

Möjligen finns en koppling till föreställningen att kyla ger förkylning, trots att vi ju vet att sjukdom orsakas av virus och bakterier.

Varför bylsar många på sig som om de ska vänta på bussen när de skall ut och springa? Är det inte nog jobbigt ändå? Och varför gör de om det då de märkt att de snabbt blir sjöblöta av svett? Igen och igen.

Finns det de som tycker att det är nice att bada i svett? Man fryser helt enkelt inte när man springer, initial kyla är snabbt övergående.