Foruminlägg av Milla

#1
29 juli 2020 kl 16:19 Redigerad 29 juli 2020 kl 16:23
Gilla
Hej
Jag måste bara stämma av lite om aktivitetsband då det är nytt för mig. Gällande puls så ”fladdrar” ju den hela tiden trots att jag sitter still, kan se ut 61, 63, 58, 73....osv. Kan ibland va rätt stora hopp tycker jag. Hur mäts pulsen egentligen? När jag känner på min puls känns det ju som hjärtat slår jämnt men det antyder ju inte bandet direkt. Är ju även så när man sover, då kan man titta i efterhand och då är pulsen mätt varje minut och kan variera, dock mindre än på dagen. Är det normalt eller slår mitt hjärta jättekonstigt och borde kollas upp? Sen finns en ekg på klockan, hur trovärdig är den egentligen? Likväl som sömnen blir tokig som jag ser i andra inlägg att andra klockor inte fixar, man sover om man sitter i soffan typ. Tack på förhand!
#2
1 augusti 2020 kl 11:16
Gilla
Hej
Tänkte höra om nån här har erfarenhet av hög puls efter covid? Jag var rätt rejält sjuk men börjar tycka att det är bättre o bättre (6:e veckan). Men har problem med hög puls. Vilopulsen kan ligga 15 slag över normalt, dock inte då jag sover, då är den rätt vanlig. Vid minsta rörelse rusar den upp rejält, typ 120. Provade att hoppa lite o då gick den upp till 178 vilket typ är högre än min maxpuls nästan. Innan tränade jag ju 5-6 dgr i veckan o sen tvärstopp då. Tycker hjärtat/pulsen beter sig rejält konstigt. Går lugna promenader än o då håller sig pulsen hyfsat jämn men hög, vid uppför stiger den såklart. Men just det här att den bara ”rusar” iväg vid olika lite mer plötsliga rörelser är nytt. Veta inte om det bara är att konditionen är helt väck men känns mer som det hänger ihop med covid. Nån annan som upplevt liknande?
#3
1 augusti 2020 kl 22:55
1 Gilla
Inte så kul läsning detta...har haft kontakt med läkare. Har gjort ett EKG som såg bra ut, visar ju dock bara stunden, har tagit diverse blodprover som kollar så det inte finns nån skada på hjärtat, som efter en hjärtinfarkt. Läkaren säger ju bara att ta det lugnt, lyssna på vad du orkar osv. Men hur bra kan en läkare på VC detta? Och hur ska man veta vad man ska kräva osv. Inget vet ju för säkert så...och många tycks ju uppleva just förhöjd puls. Inte lätt detta.