Foruminlägg av aejt

#1
27 april 2020 kl 19:27 Redigerad 27 april 2020 kl 19:29
1 Gilla
Är också väldigt intresserad av hur det gick! Har själv haft smärta nedanför knät som har gått väldigt upp och ned sedan början av januari. Jag anade att det var hopparknä, så jag gick till sjukgymnast och blev remitterad till magnetröntgen. Magnetröntgenen visade något som "liknade schlatterknä" (vilket, eftersom jag är vuxen, verkar tyda på hopparknä vid tuberositas tibia, dvs. senans fäste vid toppen av skenbenet), och jag fick lite rehab-övningar att utföra hemma.

Efter ca 3. veckor är det ingen större skillnad alls. Jag kan utföra vardagssysslor, men inte någon form av aktivitet annars.

@Björn, hur gick det för dig? Hur gick du tillväga för att få remiss till ortoped?

Tack!
#2
27 april 2020 kl 23:02 Redigerad 27 april 2020 kl 23:22
Gilla
@Oldboy

Tack, hittade den tråden precis efter mitt inlägg här och läste igenom alla 7 sidor!

Efter att ha läst den så blir jag ännu mer säker på att jag antagligen inte har den "vanliga varianten" av hopparknä, utan patellar tendinopati i nedre senfästet (till skillnad från det övre, som verkar vara det vanliga för hopparknä).

Jag fick inte riktigt någon ordentlig diagnos hos sjukgymnasten, och det som syntes under magnetröntgenen var ett "skott" i det lägre senfästet, "likt schlatter" (han verkade inte känna igen skadan bland vuxna).

Jag förstår dock att det inte blir bättre på ett par veckor, och det förväntar jag mig verkligen inte. Men eftersom jag inte fick en ordentlig diagnos, samt att rehab-programmet kändes ganska godtyckligt, så skulle jag dock gärna vilja ha en second opinion på vad det här faktiskt kan vara och förhoppningsvis få en ordentlig diagnos innan jag lägger flera månader på mitt nuvarande program.