Foruminlägg av Johan

#1
13 april 2020 kl 20:30
Gilla
Råd tack!

Jag brukar vara ute och ta promenader och tävla mot mig själv genom tider, distans m.m. Brukar då använda min Samsung mobil till att få fram tiderna, distanser, hastigheten och sådant. Men har upptäckt att jag få missvisande information av den.

Nu har jag bestämt mig för att skaffa mig en klocka. Och har mest funderat på en Garmin. Har kollat lite på Forerunner 245 och 645 och Fenix 5 plus bland annat.

Jag behöver en klocka som har bra GPS och att man kan få fram tider, distans, tempo, hastigheten m.m. Dessutom kan det vara bra att den kan tåla lite stötar och sådant i vardags.

I första hand kommer jag använda klockan till promenader och cykling.

Har ni några tips? Tack på förhand!
#2
19 juli 2020 kl 09:49
Gilla
Hej
Jag har tänkt köpa mig Garmin Fenix 5 plus ett tag nu. Men sen såg jag att man säljer Fenix 6 för 4 997 kr. Det är en enklaste av Fenix 6 klockorna. Den har allt annat utom musik, kartor och Wifi. Fenix 5 plus ligger just nu på 3 990 kr
Har nu blivit lite kluven på slutet. Fenix 5 plus har ju allt jag behöver och lite till. Men har ändå blivit sugen på Fenix 6.
Några plus som Fenix 6 har mot Fenix 5 plus
- Större display: Själva klockan har inte blivit större rent fysiskt, men skärmen fyller en större del av klockan. Gäller Fenix 6 (17% större än Fenix 5 plus)
- Bättre skärmupplösning: Fenix 6 (260x260 pixlar)
- Möjligheter för flera datafält i aktivitets-mode.
- Något bättre glas på Fenix 6, Gorilla glas 3 (kemiskt förstärkt glas på Fenix 5 plus)
- Bättre batteri

Är det värd att köpa Fenix 6 för 1 000 kr mer än att köpa 5 plus som är typ lika bra? Och hur mycket använder man Wifi egenliggen? Har ingen egenliggen behov att ha musik i klockan.

Det är jag vill ha är en träningsklocka som är robust och hållbar med en del träningsprofiler. En bra GPS och pulsklocka med tåligt glas.
Skulle nog räcka med Forerunner men det känns mera som en löparklocka. Plus att jag tycker Fenix är mycket snyggare.

Tack på förhand
Johan
#3
19 juli 2020 kl 14:34
Gilla
Då kanske det är mera värd att köpa Fenix 6 om de ha lyckats med GPSen på den?
Har kollar lite här och har sett att Garmin Forerunner har bättre GPS än 5 plus. Men flera inlägg har några år på nacken. Det kanske ha fixat de största problemen med GPS med 5 plus.
Jag bör nog köpa Fenix 6 idag om jag ska ha den för 4 997 kr sen gå den nog upp till 5 800 igen. Förvisso är det inte akut med en klocka. Har kört med mobilen över 2 år. Och det är definitivt inte pålitligt det jag få av mobilen.
Forerunner jag har funderat också på men Fenix är klart mycket snyggare. Vill ha en klocka som ha promenader, cykling och gymträning förut löpning som val använda.
245 verkar inte ha promenader som val och den saknar barometrisk höjdmätare.
645 gå faktiskt bort på grund av smaksak. Gillar inte laddningen på den, sen har jag också hört att det är problem med GPS på den också.
945 kostar ungefär lika mycket som Fenix 6 gör ordinarie, 5 499 kr.

Har du eller någon annan några förslag på klocka om jag säger prisklass 5 000 kr.

Just nu håller jag på med promenader, cykling och gym. Ska göra försök nästa år med löpning och se om mina fötter håller då.
#4
21 juli 2020 kl 22:33 Redigerad 21 juli 2020 kl 22:33
Gilla
Rätta mig om jag ha fel nu. Men om jag förstå rätt ha Fenix serien problem med GPSen. Det har blivit bättre med Fenix 6 än tidigare modeller. Men det finns fortfarande problem med noggrannheten.
Är det kartan som man inte riktigt få till i Fenix? Och resultat och statistik som man få på sträckan kan stämma hyfsat bra med verkligheten?

Ursäkta om jag verkar vara helt dum men jag försöker bara förstå.

Har nu även tagit bort FR 245 på listan för den saknar höjdmeter.
Har börjat kollat lite på FR 945 också nu. Så det är den och Fenix 5 plus och 6 som jag fundera på nu. Visst det är dyra men då slipper man kanske uppgradera klockan på några år. Kommer ha klockan storsett dygnet runt.

Hur är det med Wifi? Är det viktigt eller är det bara när man ska föra över musik till klockan?
#5
4 januari 2021 kl 21:50
Gilla
Hjälp
Har precis köpt Garmin Fenix 6. Men jag saknar en typ av sammanfattning som jag fick på mobilen när har jag gått tidigare.
Brukar gå mellan 3,8 km och över milen och tycker det är kul att jämföra mina promenader med varandra. Allt från vilken km som gå snabbast till att jämföra 5 km och 10 km.
Men har inte hittat den funktionen på Fenix 6 eller Garmin connect. Där hittar jag bara att man kan välja ett typ av varv och inte alla tre samtidigt.
Som tex om jag nu har 1 km varv per och går 12 km då få jag bara sluttiden och varvtiden på varje km. Men kan inte se vad jag gjorde på 5 km eller se vilken tid jag hade på milen. För jag vill se vad jag har gjort i varje km, vilken tid som har efter varje 5e km och vad jag gör på milen.
Vet någon om man kan göra det och hur ska man göra det?
Tacksam för svar
//Johan
#6
5 januari 2021 kl 19:44
Gilla
Tack Erik!
Nu kan jag i alla fall få fram totaltid efter varje varv. Då slipper jag räkna ihop allt när jag få fram tiden på milen.

Vet du om det är någon inställning man måste göra på appen för att få fram totaltiden där? Just den stalpen saknar jag på appen men hittar den på webbversionen. Även i liggande läge.