Foruminlägg av Markus Ekeblad

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 > > >
#1
17 februari 2020 kl 20:32
Gilla
Kul tråd, och trevligt forum!

Citatet ovan som Oldboy skrev om är mycket träffande, tankar kommer och går av sig själva, ibland uppehåller de sig längre, ibland snuddar de bara medvetandet. Det är mycket skönt, ett verkligt andningshål i vardagen, ända tills flåset blir för ansträngt och man antingen nästan helt slutar tänka alternativt bara tänker på hur jobbigt varje steg är.
#2
21 februari 2020 kl 18:46
Gilla
I Sverige skulle det mycket väl räknas som förtal att namnpublicera amatörer som fuskat på det sättet som beskrivs i texten, helt oavsett sanningshalten. Ett snyggare förfarande vore att stryka resultat och eventuellt stänga av fuskare i det tysta.
Elitidrottare kommer såklart aldrig så lätt undan om de fuskar.
#3
8 mars 2020 kl 16:31
4 Gilla
Ärligt talat tycker jag hela diskussionen om de nya skornas fördelar jämfört med äldre dojer inte är särskilt intressant. Det kommer finnas äldre rekord satta pre-Vaporfly och rekord satta efter, oavsett om det är i Nike eller något annat märke. Alla kommer känna till detta, och jag tror debatten kommer lägga sig efter ett tag. Kjell-Erik Ståhl kommer alltid att bli ihågkommen som en av de allra bästa löparna i Sverige någonsin, liksom Musse.
En förstå-sig-påare av något slag som sysslar med idrottsskador skrev på DN att han välkomnar de nya skorna om det ger honom färre patienter.
Dessutom lär själva konceptet med plattor i skorna som samverkar med bra skum inte vara nytt. Det är bara det att Nike lyckades göra mer med det än någon annan tillverkare hittills.
Med det sagt tycker inte jag heller att man ska springa med hoppstyltor under fötterna. Det får finnas lite gränser.
#4
9 mars 2020 kl 06:58
1 Gilla
#94, då får de väl såga itu skorna om någon sätter rekord då. Det kan säkert bli en festlig tradition, där den ceremoniella cirkelsågen väntar vid slutet av tävlingen. Man kan till och med tänka sig att alla vinnare av stora tävlingar får sina skor halverade.
Nej, helt seriöst, Nike kommer inte behålla sitt försprång för alltid, olika löpare kommer ha sina favoritskor. Så på det sättet kommer det existera likvärdiga förutsättningar.
#5
9 mars 2020 kl 13:29
2 Gilla
Just ja, det är det där mystiska om att olika löpare kan tillgodogöra sig den bättre löpekonomin olika mycket. Existerar det studier hur effektiva olika skor var för olika löpare innan Vaporfly? Det har kanske aldrig varit helt lika förutsättningar?
Men vem vet, du kanske har rätt, och reglerna borde stramas upp betydligt.
#6
9 mars 2020 kl 19:53
Gilla
Blir det inställt har jag och min löparkompis sagt att vi ger oss ut på långtur.
Förberedelserna gick alldeles utmärkt ända tills influensan och lite lår- och ljumskproblem slog till nästan samtidigt. Men jag springer igen, dock minuten långsammare per kilometer än innan flunsan och då benet var helt friskt.
Men det känns bättre för var dag, och på söndag blir det första riktiga långpasset på fyra veckor. Back on track!
#7
14 mars 2020 kl 19:43
Gilla
Det kan ju faktiskt hända att ”statsepidemiolog” Anders Tegnell har rätt, att vi inte har någon allmän smittspridning i landet, antal fall klingar av inom några veckor, och Stockholm Marathon faktiskt kan gå av stapeln.
Läste just att danska motsvarigheten till smittskyddsinstitutet uttalat sig om att Danmarks stängda gränser är ett politiskt beslut och inte grundat i deras rekommendationer.
Jag undrar lite vad som skulle hända med samhället om ett virus motsvarande Spanska sjukan skulle dra fram, om vi helt och hållet lägger ner allt nu. Missförstå mig inte, jag tycker det är helt i sin ordning att ställa in ickenödvändiga evenemang nu i detta skede när vi väntar på att se om vi har allmän smittspridning eller inte. Klokt av maratongruppen att avvakta.
#8
27 mars 2020 kl 16:20
6 Gilla
Jösses vad mycket gnäll det var nu. Bästa kommentaren måste varit Olivers med "det luktar skumraskaffärer lång väg", med ett uppenbart hobbysnickrat resonemang om att anmälningsavgifter skulle återbetalas om det skulle prövas rättsligt. Helt oavsett anmälningsklausuler. Sök till juristutbildningen vetja!

Ni inser väl att ni spekulerar vilt om en massa saker som ni inte vet hur det ligger till. Ni vet inte vilka kostnader marathongruppen har. Ni vet inte vad de redan betalat för. Ni vet inte hur mycket pengar de lagt undan från tidigare år. Ni vet inte om de kommer försöka flytta loppet till hösten. Ni vet INTE heller om de helt enkelt tänker behålla pengarna eller erbjuda någon form av kompensation, vilket de gjorde med Premiärmilen, eller hur?

Till Stefan: Var det okej att betala anmälningsavgiften när man fortfarande trodde att loppet skulle bli av, trots att elitlöparna får startpengar? Eller är det först efter epidemins utbrott du kom på det?

Jag kan dock hålla med om att de borde stänga anmälan om den verkligen är öppen. Det finns inte skuggan av en chans att loppet kommer bli av som planerat. Om de flyttar det till senare kan man ju öppna upp anmälan igen.
#9
27 mars 2020 kl 20:52
10 Gilla
Jag konstaterar att Hobbylöparen killgissar, och dessutom vet redan nu att Marathongruppen minsann kommer behålla alla anmälningsavgifterna, utan motprestation, trots att de aviserat att ett meddelande kommer komma nästa vecka med hur det ska bli med loppet.

De kan väl för sjutton gubbar officiellt få ställa in loppet först, behålla alla pengarna utan att redovisa för en spänn, och sedan kan ni nå loss på dem? (Om de inte alla har flytt till Bahamas och dricker paraplydrinkar... förlåt, glömde reserestriktionerna, på dem bara!)

Förhoppningsvis har vi en mara i 2021.

Förhoppningsvis har vi kvar ett välfungerande j-a samhälle samhälle 2021...
#10
28 mars 2020 kl 16:16
Gilla
Jaha, du har inte anmält dig, Stefan. Det var ett dumt antagande från min sida eftersom tråden handlar om Stockholm marathon. Ber om ursäkt för det.

Du verkar vara en mycket principfast person! Jag tror dock att du är relativt ensam om att skita i om Marathongruppen skulle konka...
#11
28 mars 2020 kl 17:15
Gilla
På Stockholm Marathons hemsida står det att överskottet går 100% tillbaka till idrotten.
#12
2 april 2020 kl 19:43
Gilla
Nu väntar vi med stor spänning på vad Marathongruppen faktiskt kommer fram till. Dags att komma med någon form av besked.

Jag har själv aldrig sprungit Stockholm marathon (det skulle blivit min första mara), men av flera kommentarer att döma har arrangemanget hållit ”världsklass”, och jag har en kompis som springer varje år som bara har gott att säga om loppet.

Att skita fullständigt i om de konkar tycker jag är sjukt osympatiskt.
#13
3 april 2020 kl 11:47
Gilla
Jag håller också tummarna att det blir av den 5 september, för då betyder det att samhället har kunnat återgå till någon form av normalitet, och då kommer det kännas extra kul att springa.

I annat fall har vi garanterat mycket större bekymmer än att Marathongruppen kanske måste dribbla mer med datum och huruvida vi ska få kompensation för våra staravgifter, för let’s face it, vi och resten av världen kan inte strypa ekonomin hur länge som helst!
#14
3 april 2020 kl 12:38
Gilla
203, Johan W: jag vet det. Det är en del andra personer (längre upp i tråden) som gått i taket långt innan Marathongruppen fått tid på sig att hantera situationen.
#15
6 april 2020 kl 09:53
Gilla
Hej!

Jag är nyfiken på Icebugs nya "klimatpositiva" sko Outrun. Är det någon som hunnit testa den?

Den fick gott omdöme på Trailrunning Swedens skoguide, och de har inte ens OutRun i den egna butiken ännu, utan länkar istället direkt till Icebugs hemsida.

De ska vara lite bredare, och jag har ganska smala fötter (inget på mig är brett...), så jag funderar på att köpa Salomons Sense Ride 3 istället, som har en smalare passform, men så fruktansvärt breda kan de väl inte vara? Det borde gå att dra åt snörningen lite extra.

Jag har Icebugs NewRun hemma (som jag använt hela fyra gånger i vinter i brist på snö...), och de funkar bra, och på något sett ser det liksom ut att vara nästan exakt samma sko, utseendemässigt.

Jag kanske borde maila Icebug och fråga...
#16
6 april 2020 kl 16:43
Gilla
Floatride Grow, intressant! Något att testa efter att jag slitit ut mina nuvarande asfaltsskor.

Jag har mailat Icebug och frågat om OutRun i grund och botten är samma sko som NewRun. De heter ju båda "Run" också. Återkommer med deras svar.
#17
7 april 2020 kl 16:16
Gilla
Japp, OutRun och NewRun är för att citera Icebug "likvärdiga skor", lästen och dämpningen är de samma, skillnaden är ovandelen och yttersulan samt materialvalen till dessa.

De skriver att om jag gillar NewRun komer jag gilla OutRun.

Problemet är att jag inte HELT säker på det. Jag gillar mina NewRun på någorlunda jämnt underlag (elljusspår helt OK). Men nu vill jag in i skogen på småstigar också. Tanken är att hitta en sko med gott om dämpning för riktigt långa turer som även är smidig. En allroundsko.

Jag ska ta en runda mina NewRun på en kortis i skogen runt huset för att känna efter hur det känns att springa på ojämnt underlag med dem, och försöka föreställa mig hur det skulle kännas med en sula med ännu bättre grepp.
#18
7 april 2020 kl 17:09
Gilla
Sagt och gjort.

Hälen glider runt lite för mycket i mina NewRun när jag hoppar runt i skogen. Visserligen är det den vattentäta versionen med BOA-snörning jag har, så troligen är passformen säkrare i OutRun med normal snörning, och andra fötter ön mina, men jag passar på OutRun för tillfället.

Anledningen är att OutRun kommer med mönster "anpassat för enklare traillöpning och grusvägar", och det är något mina vanliga löparskor ändå fixar. Springer man mycket på grusvägar och trail till vardags är det säkert en jättebra sko!
#19
8 april 2020 kl 12:09
Gilla
Efter lite resonerande kring hur BOA-snörning och GoreTex påverkar hur skon sitter (för mina NewRun) med Icebugs kundtjänst ändrade jag mig och har bestämt mig för att ge OutRun chansen.

Jag återkommer när jag hunnit testa skorna ordentligt med mitt omdöme!
#20
14 april 2020 kl 14:00
1 Gilla
Enligt en förstå-sig-påare på youtube (triatlon... någonting hette kanalen) som pratade om låg puls-träning kan man sänka pulsen ytterligare med att ta djupa andetag och andas hela vägen från magen, och undvika ytliga andetag.

Han menade att när man ska springa långt och tävlar, så vinner den som lyckas sakta ner minst, inte den som springer snabbast, och därför är det bra att bygga en grund med låg puls, och att man undan för undan kan öka farten, utan att höja pulsen. Andningen kom in där som en viktig punkt.

Personligen tycker jag som flera andra att en (djup) rytmisk andning kan hjälpa mig när det börjar bli tungt, men också att det kan hjälpa mig att inte bli trött bara jag är med på noterna och börjar tänka på andningen tid!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 > > >