Foruminlägg av Guragel

#1
23 oktober 2019 kl 22:31
Gilla
Jag ska springa GBG-varvet för första gången och har precis ökat min träning för det. Tidigare haft rundor på kring 7-8 km, men sen två veckor tillbaka ökat till 10 km.

Planen är att springa 2-4 ggr i veckan och minst 100 km per månad. Hur ska jag lägga upp träningen?

Backträning är inget problem, men jag HATAR intervaller hehe.
#2
14 maj 2023 kl 08:32 Redigerad 14 maj 2023 kl 08:52
3 Gilla
Mitt andra Göteborgsvarv blev något av en besvikelse. Hade efter en omstrukturerad träning ställt in siktet på under två timmar (vilket skulle vara en putsning på tiden förra året med 7-8 min).

Första milen fram till Eriksberg gick bra. Dock kände jag att den slet på mer än jag hade hoppats. Det här straffade sig rejält vid Avenyn när ett knä dessutom började krångla. Fick slita rejält genom Vasa och kunde inte samla ihop till någon spurt. Landade på typ samma tid som ifjol.

Tror jag aldrig tidigare har upplevt ett lopp som varit med psykiskt påfrestande. Är värmekänslig och hade svårt att inte tänka negativa tankar sista tredjedelen.

Hur kändes det för er andra?

Nu är det bara bryta ihop och komma igen till Sthlm Marathon om tre veckor.
#3
28 juni 2023 kl 22:39
9 Gilla
Gjorde min premiärmara på Sthlm Marathon. Efter ett dåligt test veckorna innan på GBG-varvet fanns det en oro innan loppet: Klarar jag detta?

Något jag lärt mig efter ett par lopp är att vara i tid. Jag trivs med det och påverkar min uppladdning positivt. Därför var jag vid Stadion med nummerlapp en timme innan start. Hade bestämt mig för att starta lugnt och försöka växa in i loppet.

Första 10 km gick kanon. Aningen lägre tempo än jag tänkt mig, men det var okej. Mitt första mål var att klara första halvan utan att bli allt för trött. Löpningen på Djurgården var oväntat tuff när man kom bort från publiken i stan. Saltgurkan innan Djurgårdsbron var fantastisk.

Kroppen höll också fint hela Söder. Hade vänner och familj som väntade på Lundagatan. Fick oväntat mycket energi av det. Västerbron var mitt mentala hinder på förhand, men även den gick kalas. Då insåg jag att jag knappt tänkt på löpningen efter det?

Jaja, Norr Mälarstrand var tung när man insåg att det var 12 km kvar. Men grönsaksbuljongen på Fleminggatan kan vara topp 5 jag druckit.

Sista milen tog jag på ren vilja. Sista biten på Narvavägen slet i kroppen, men Karlavägen ner mot Stadion var behaglig. Nu kunde jag passa på att njuta. Det här skulle gå.

Efteråt var jag stolt som en tupp. Klarade mig under fem timmar vilket blev en målsättning under loppet. Är nu anmäld till nästa års lopp och har redan börjat se fram emot det!
#4
7 januari 2024 kl 16:20
Gilla
Insett att jag trots anmälan missar både Göteborgsvarvet och Stockholm Maraton i år pga andra åtaganden. Har sprungit lopp tre år i rad och gillar verkligen att ha det som morot. Letar därför lopp utomlands. Gärna ett halvmaraton mars-april och ett maraton i höst. Missade dessvärre anmälan till Berlin, annars hade det kunnat vara ett alternativ.

Några tips?
#5
7 januari 2024 kl 18:19
Gilla
Tack! Kollat där, men just omfånget gör det svårare. Efterlyser därför rekommendationer.
#6
7 januari 2024 kl 21:23
Gilla
Jättebra tips! Ska kolla in Berlin och Madrid redan i vår.
#7
8 januari 2024 kl 19:51
Gilla
Säljes pga förhinder den 1 juni 2024.

Pris: 1000 kr (jag står för den administrativa avgiften på 300 kr).

#8
9 januari 2024 kl 21:56
Gilla
Också noterat det. Verkar vara en svensk grej (?) att köra lopp på lördagar, vilket är en mycket mer rimlig grej.

Många bra tips och uppslag. Blev inspirerad att springa ett lopp både vår och höst.