Foruminlägg av Fio

#1
26 maj 2019 kl 08:42
Gilla
Hej!

Jag har efter ett längre uppehåll kommit igång med löpningen igen. Mina enda kvarvarande skor är ett par från Asics som säkert har varit med på 800 mil, svårt att se modell men kanske GT 1000?

Oaktat svängde jag förbi den lokala experten som sålt mig alla tidigare par. Väl där konstaterar de snabbt att det inte finns passande skor för mig då jag både pronerar och har smala fötter. Detta verkar ju smått osannolikt...
Jag har ingen större möjlighet att åka iväg till annan ort för att köpa skor så det får nog bli näthandel.
Men hur hittar jag rätt sko själv? Jag har i alla åt tidigare bara gått in och sagt ge mig skor, vilket fungera fint.
Jag springer på lite blandade underlag men det blir ändå en del asfalt.
#2
27 maj 2019 kl 15:35
Gilla
De har varit ok men känner att jag gärna vill ha en annan modell för att kunna variera lite.

Ska definitivt kolla på den snörningen! Löser det mitt dilemma vore det ju toppen.

Tack för tips!
#3
11 juni 2019 kl 07:43
Gilla
Tack för tipsen! Jag ska klart leta upp återförsäljare för de och testa lite skor.

Jag köpte nyligen GT-2000 men är inte helt nöjd. Det är ok på asfalt men hälen känns på tok för uppbyggd, nästan som att ha en liten inbyggd klack. Sökandet får gå vidare, kanske någon mindre uppbyggd sko.

Vilka skor är bra att kika på om jag vill fortsätta ha kvar lite stöd för pronationen men minska på drop, i lite smalare utformning?
#4
7 januari 2020 kl 08:29
Gilla
Jag fick en Garmin 735XT i julas (har inte hunnit testa ännu), men den känns väldigt stor på mina smala armar då urtavlan i sig är lika bred som min handled. Klockan i sig verkar kraftfull men den skulle aldrig gå att använda i vardagen eller på kontoret tyvärr.

Frågan är bara vad jag ska byta till.. Fenix 5s verkar väldigt trevlig men är lite dyr. Jag har tittat på Vivoactive, men den verkar sakna en del funktioner särskilt inriktade på löpning. Frågan är om jag faktiskt kommer sakna dem? Jag har aldrig tidigare haft en Garmin, har ägt ett par Fitbits, men de är extremt snåla på löpfunktioner.
Mest har jag saknat möjlighet att kunna lägga in intervallpass baserade på puls eller min/km. Garmins sida gör mig inte klokare, ingenstans verkar det finnas en överbklick på vilken som faktiskt gör vad...

Vilken klocka ska jag titta på?
#5
7 januari 2020 kl 10:02
Gilla
Tack för länken, den gör klart detta enklare!

Hur är det med Vivoactive 3, kan man lägga in intervallpass på den? Jag läste att den inte har intervallträning, men är det enbart att det inte finns i klockan? Det verkar ju som att man kan ladda ner egna pass på den, kan man skapa pulsbaserade intervaller i appen och lägga in?
#6
20 januari 2020 kl 07:35
1 Gilla
Tack för alla tips! Jag har tittat på FR245, och det verkar minst sagt vara en väldigt trevlig klocka. Tyvärr är den alldeles för stor på mina smala armar, urtavlan sticker ut utanför handleden.. Det är väldigt synd att inte alla modeller finns i två storlekar.

Jag står och väger mellan 45S och Vivoactive 4s nu, de verkar slut i de flesta lokala butiker så jag avvaktar tills jag kan klämma och känna lite på dem.