Foruminlägg av Emil Blohmé

#1
21 mars 2019 kl 10:57
Gilla
Hej,
Jag opererade mitt korsband för ett år sedan. Rehaben har gått utmärkt och jag är tillbaka i löparspåren. Tyvärr såg man vid operationen att min yttre menisk var helt ödelagd. Min läkare tyckte att jag i princip skulle lägga ner löpningen helt eftersom han tyckte risken var stor att knät nöttes ner utan stötdämpning i knät. Som sagt har jag börjat springa lite ändå (utan någon smärta) men är rädd att jag förstör knät i längden.
Någon som har liknande skada? Funderar på att börja med barfotalöpning då jag hört att det ska vara snällare mot knäna. Någon kunnig som kan ge tips?
#2
21 mars 2019 kl 12:41
Gilla
Tack för att du delar med dig! Det här gav mig verkligen hopp, jag är nämligen själv sugen på ultravasan. Gör du något annat för att förebygga eller kör du bara löpning?

Min erfarenhet av läkare är att de vill vara på den säkra sidan och inte få sina patienter att ta onödiga risker. Sjukgymnasten som jag hade under rehaben var tveksamt inställd till läkarens uttalande och tyckte att jag kunde köra på så länge det kändes bra.