Foruminlägg av Oscar

#1
28 oktober 2018 kl 16:14
Gilla
Hej!

Under löppassen så får jag känningar på längst upp på det högra lårets framsida, efter ca 2 km. Efter lite googlande så tycker jag att det verkar vara höftfästet, men det kan mycket väl vara något annat. Känningarna släpper tillfälligt om jag sträcker ut benet och sedan skjuter upp knät mot bröstet, men sedan tar det bara någon minut så är det tillbaks. Det gör inte så ont att jag inte kan springa vidare, när jag varvar ner och går så blir det däremot lite haltande. Efter att ha vilat en tio minuter så är känningarna i princip över och kommer inte tillbaks förrän nästa pass.

Jag har märkt att min högra fot pronerar, den pekar utåt. När jag gjorde ett stegtest så bekräftades detta, men han som gjorde det tyckte inte att det var tillräckligt för att fundera på annat än en neutral sko (kör med Brooks Ghost 11). Bör jag överväga skobyte eller kan det finnas andra anledningar bakom detta?
#2
8 november 2018 kl 18:00
Gilla
Inte särskilt unik rubrik för denna årstid, jag vet. Men förhoppningsvis fångade den någon kunnig persons intresse!

Ska köpa mitt första par dubbskor...

Kör för det mesta skogsstigar, men det händer att jag kör på asfalt. Vill alltså ha skor som fungerar OK för båda underlag. Funderar även på att satsa på lite avancerad trail efter vintern, så om skon kan återanvändas för detta syfte vore ju perfekt!

Kikar just nu på Salomon Speedspike CS, Inov-8 Artic Claw 300 och Icebug Anima3 Bugrip.

Mina tankar efter lite efterforskning:
*Salomon ser ju ut att vara ganska så trevliga trailskor som fungerar bra för halka och OK för asfalt.

*Inov-8 verkar all-around, alltså ett bra alternativ för båda underlagen och även potentiella trailskor.

*Icebug kollar jag främst på eftersom att jag har hört om att de ska ha bra grepp samt fungera bra på asfalt, känner mig dock lite omotiverad med tanke på att jag vill ha möjlighet att använda skorna som trailskor efter vintern...

SÅ! Finns någon med erfarenhet av dessa skor som kan bekräfta/dementera mina tankar, och inflika med mer info? Vore hemskt tacksam så jag kan komma ur denna djungel och ta ett beslut :)

Ps. rekommendationer av andra modeller som verkar passa mina behov uppskattas lika mycket!
#3
8 november 2018 kl 21:08
Gilla
#3 Håller med! Tänkte mest på egenskaperna av skon, sedan hur de passar återstår att se... Skulle du säga att Speedspike är OK till användning för trail under vår/sommar/höst? Och hur upplever du dem när du stöter på asfalt under passen?
#4
9 november 2018 kl 15:21
Gilla
Tack för alla hjälpsamma svar!

Klickade just hem ett par pytho3, eftersom att så många pratar väl om dem, och ett par Speedspike. Förhoppningsvis så passar någon av dem bra. Återkommer med en liten review så småningom, ifall det råkar finnas någon som är intresserad!
#5
12 november 2018 kl 17:22
Gilla
Nu kom Pytho3. Står 201602 på förp. så jag antar att det är tillverkningsdatumet, och det där om att skor inte håller mer än 2-3 år i kartong har jag läst. Är det först och främst märkbara skillnader i dämpningen efter att skon legat orörd ett par år? Och är det lika relevant för dessa skor som för ett par som ska användas i huvudsak på asfalt? Tänker att just dämpningen ändå inte är det viktigaste för denna typ av löpning (mest trail), eller har jag fel?